Molila bih vas za savet i preporuke u vezi sa kupovinom laptopa. Na netu ima toliko stvari da je tesko pohvatati a i nesto je izmedju redova pa je svaki komentar dobrodosao.
Dakle treba mi laptop za posao. Cena je do 1000e.
Koristicu komp za konstruisanje, projektovanje i modelovnje, dakle trebalo bi da je neki jaci procesor i puno rama da bi mogli da rade recimo AutoCAD 3D, CATIA, ProI i slicno. Zbog dizajna potrebno je da bude dobar ekran. Velicina 17`.
Pored ovoga, igrice ne igram, koristila bih i za klasicnu kucnu upotrebu - muzika, filmovi, net.
Citala sam ovde neke teme, vidim da su ljudi mahom za Toshibu. Sta mislite o Dell i HP racunarima?
Ja zaista ne pratim bas hardver i uvek mi je muka kad dodje do kupovine racunara.
Naravno sto duza garancija, to bolje ali nije uslov. I da preferiram Intel, Core 2 Duo.
Eto, svasta sam ispisala, i vidite da vec imam neke kriterijume odredjene ali nikako da se odlucim.
Moja preporuka ti je DELL Studio 1735 sa TrueBrite 1920x1200 17,4` panelom. Najbolji displej koji sam ikad video na laptopu. Kapiram da ti treba što više radnog prostora. Ima komplet x86/x64 podršku. Mašina RAR-uje prostor i vreme.
Intel Core2Duo P8600 (2.4GHz/3MB/1066FSB) Centrino 2 with vPro technology, Intel Express PM45 chipset, Memorija 4GB DDRII (2x2GB, max mem.8GB), HDD 250GB SATAII (5400rpm), DVD-RW DualLayer, nVidia Quadro NVS 150M 256MB OpenGL 2.1, 15.4` WSXGA+ (1680x1050) High Brightness, Modem, Gigabit LAN, WLAN Intel 5100 802.11 a/g/DraftN, BlueTooth 2.1 EDR, Toshiba Dual Pointing Device - Accupoint and TouchPad, Stereo speakers, microphone, 4xUSB (1 shared with eSATA), FireWire, Serial port, 5-in-1 card reader, Connection to Express port replicator II, PCMCIA slot, FingerPrint reader, 1.3MPix Web Camera, Energy star computer, Spill resistant keyboard, Toshiba Anti-theft protection, HDD protection 3D accelerometer, CompuTrace enabled BIOS, TEMPRO Performance tuning, McAfee Internet Security 30 days trial, Microsoft Office 2007 (60 days Trial), težina 2.8 kg, boja: srebrno siva. Garancija 3 godine. OS: Microsoft Vista Business + XP Pro on recovery DVD.
Jedina (uslovno receno) mana je 15,4 incni display. Inace, ima nVidia Quadro NVS 150M 256MB graficku kartu namenjenu za CAD i ostale `PRO` aplikacije, tri godine garancija i oko 900 eurica.
Inace, onaj Dell sto ga je bax preporucio stize u nekoliko razlicitih varijanti, sa razlicitim procesorima i grafickim kartama. Ako se odlucis za njega, izbegavaj model sa Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100, vec trazi iskljucivo sa ATI Mobility Radeon HD 3650 256MB. Doduse, ja ga nisam videi u reziluciji 1920x1200 vec sa 1440x900 rezolucijom. I jos jedna stvar, idu i sa razlicitim procesorima pa obrati paznju i na to.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Toshiba je vise za siroke narodne mase, pravi posao obavlja DELL, ovako nesto bi ti resilo sve probleme, cak ima i core i7, kosta manje od 1000 evra, samo da li ga mozes naci u Srbiji... Ako imas nekoga da ti ga donese, pun pogodak...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.