U vezi ranije teme, imam laptop koji je ispravan ali mu nedostaje fioka za hard disk. Da li je moguce umesto hard diska koristiti citac kartica povezan preko USB-a, znaci na njemu instalirati operativni sistem ?
Koji je laptop u pitanju ? I ako je stariji tip, saznaj (Googlaj) da li ima mogućnost Bootovanja sa externg diska.
:: Nije problem u hard disku , vec u adapteru sto spaja hard sa maticnom plocom, laptop je starije generacije, tako da nisam u mogucnosti da nabavim. :: :: ::
Mislim da taj model ima dva USB porta na zadnjoj strani i da podržavaju samo 1.1 protokol. Možeš probati Portable USB Win XP da instaliraš na Flash Drive, ali je pitanje drivera i još koje čega... sa srećom
Nisi napisao da li na makini imas cd player. Ako je odgovor...
28.09.2009. 02:16
status: user broj poruka: 10997
potvrdan, upotrebii neki OS koji se nalazi na (butabilnom, naravno) cd-u - Linux live, Knopix ili MiniME, Window$PE itd., a usb disk mozes da koristis za odlaganje materijala (storage).
taj mali konekror sam vidjao na CDrom-ovima za laptop-ove starije .. a i to ces tesko naci .. stara je masina i nema boot sa flash-a (1.1) .. resenje ti je da odneses kod nekog vicnijeg elektronicara da ti zalemi IDE konektor direkt na plocu ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.