E ovako, danas sam kupio 2x1gb kingston ram memoriju na 800mhz i ubacio umesto 2x512mb ram u laptop i nije hteo da se upali. Tj. Upali se, ali dioda za power i hdd su stalno upaljene, a on ni da mrdne. Kada sam izvadio 1 modul od 1gb i stavio stari od 512mb, bez problema je usao u vistu. U biosu je umeto 1,5gb (minus ono sto ode na grafiku) i dalje prikazivao samo 1gb ram memorije. Negde na netu sam nasao informaciju da ne mogu 2 razlicita modula da rade zajedno. Onda sam probao da pokrenem komp samo sa jednim novim ram modulom, i opet komp nije hteo ni da mrdne. Pokusao sam umesto njega da ubacim drugi novi modul, ali dzabe, ista stvar. I sad mi uopste nije jasno zasto nece da radi. Na vise mesta su mi rekli da ce bez obzira na to sto je memorija na 800mhz, raditi kako treba na 533mhz koliko je maksimum ovog laptopa. Bios je najnoviji koji sam nasao za ovaj model.
Koliko vidim, nisu, uzeo sam najobicnije ove kingstonove, po onome sto sam procitao u specifikaciji lap-topa, jedino gde odstupaju su tih 800mhz naspram 533mhz
idi na sajt proizvodjaca i vidi koja je poslednja verzija bios-a(ne beta verzija),i vidi koju ti veziju imas probaj da uradis flash bios-a,mislim da ce ti to pomoci
Prvo sam isao na flash biosa, to mi je prvo palo na pamet. Mislim da sam rekao u tekstu, kad ubacim 1 stari modul od 512mb i jedan novi od 1gb (bilo koji) komp udje u vistu, i ocitava mi 1gb RAM-a, sa novog modula. Stari ne vidi. A kad stavim novi od 1gb sam nece da radi. To mi nije jasno.
Odnecu im i ceo laptop... Da vidim jel mogu oni ista novo da mi kazu na tom polju. Al me muci i dalje ova enigma: stari+novi=radi 1 novi (stari uopste ne vidi) novi= ne radi novi+novi=ne radi stari+stari=radi Probao sam sve kombinacije, i oba nova i oba stara modula su ispravna.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.