Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
dvoumim se oko 2 laptopa ili vishe :D
STRANA 1 OD 1
repsi dvoumim se oko 2 laptopa ili vishe :D 25.09.2009. 14:47 T20403

status: user
broj poruka: 1276
pomotj preko potrebna, naime, rech je o hp i asus modelu:

hp: http://www.itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-pro-book-4515s-nx482ea-amd-turion64-x2-2.3ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6``-led-hd-freedos/comp_comp_laptop/15/851

asus: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-k50ab-sx003l-amd-turion64-x2-2.2ghz-4096mb-250gb-dvdrw-15.6``-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/3216

kada bi ih stavili rame uz rame... chini mi se da asus daje vishe za manje para.. osnovna razlika je grafika 4570 u odnosu na 4330 koja je neshto bolja i to se mozhe videti ovde:
http://optimitza.cat/news/2009/05/24/ati-mobility-radeon-hd-4570-and-4530-crysis-benchmarks/
da li je neko radio sa tim karticama? utisci?

hard disk mi ne igra neku ulogu jer planiram uzeti external 1tb...

e sad..nisam siguran da li je pametna kupovina turion x2, jer sam chuo da se dosta greje i da ima dosta slabije performanse u odnosu na c2d... imajutji u vidu da mi komp manje vishe treba za osnovne potrebe, chini mi se da bi turion mogao bez problema odraditi poso..interesuje me vashe mishljenje? i da li ima uticaj velike temperature procesora na njegov zhivotni vek ?

sledetje pitanje je pitanje brand-a.. nekako mi Asus deluje labavo i ne znam kakva je zavrshna izrada , dok za hp mogu retji da je sasvim pristojan i dosta pouzdan lptp.. Vashe mishljenje o svemu tome ? dell laptopovi su pouzdani i kolko sam chuo veoma kvalitetno odradjeni, ali su naravno za nijansu skuplji chini mi se...

iako nije stavljeno na itsvetu.. 4570 bi logichno trebalo da ima hdmi out, potvrdite samo :)
slusham predloge i za druge laptopove...

i da ... josh jedna mala razlika ali eto 6 vs.8 cells baterija

hvala unapred!
pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Ja ima Turion X2 na 2.0Ghz 25.09.2009. 15:03 #142876

broj poruka: 6502
dva puta sam slao laptop u servis zbog pregrevanja, jednom su izgleda samo ocistili i posle mesec dva je opet poceo. Sad su mu izgleda zamenili ceo kuler i radi ok ko kad sam ga kupio... Greje se dosta Turion ali ne da bi to uticalo na performanse sve dok je kuler u redu... I radice ti posao bez problema ja imam Vistu Ultimate na njemu i 2GB rama, koristim lap za net najvise i uobicajene stvari a mogu i igre (Mobility HD2600) al posto volim da igram na vecim detaljima za to koristim desktop...

HP su dosta kvalitetni, ja imam MSI i zadovoljan sam doduse..

I da trebalo bi da ima HDMI,s obzirom da moja HD2600 256MB DDR3 ima HDMI a starija je graficka...

6 vs. 8 cell nemam pojma ja ga ionako vecinu vremena drzim na punjacu...

Ja bh ti ovaj preporucio, ustedeces pare a radice ti posao, jace graficke na laptopu i nisu potrebne:

http://www.itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-6735s-fu601es-turion64-x2-2.0ghz-2048mb-250gb-dvd-supermulti-15.4``-wxga-freedos/comp_comp_laptop/15/2574

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Ja imam HP pavilliona sa turionom na dva 25.09.2009. 15:23 #142883

broj poruka: 3741
i temperatura je uglavnom oko 60C na sobnoj temperaturi. Jednom mi je čak pokazivao i 34C al tad je bilo ladnije. Usvakom slučaju ne spuuštaj nipošto na ćebe ili nešto slično. MSI izgleda ima problema sa pregrevanjem Turiona pošto i koleginica već par puta reklamira pregrevanje.
Cpu kao Cpu je sasvim dovoljan za komforan rad. Ja sam sa njim i 8400GS M opeglao wolfeinstein bez problema. Takođe i sami c2d se greju kada su u lapovima. Drže između 45-50C u zavisnosti od provetrenosti .

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

DedaRale Asus 25.09.2009. 15:32 #142887

broj poruka: 50
Slobodno pazari Asus. Ako ne to onda vidi neki Acer posto su opasno napravljeni. Svi radeoni, pa i oni integrisani tipa 3200 imaju HDMI. HP bih ja izbegavao posto ne radi ni jedan krek za Vistu ili Win7 a kvalitet izrade je sada kod svih proizvodjaca manje vise isti. Zavisi samo od cenovnog ranga, s timm sto kod asusa i acera cesto mozes da dobijes visi kvalitet po ceni srednje klase. Turion/atlon ti rade isto kao i svaki drugi moderan proc a sto se tice zagrevanja moras da pazis samo gde su izduvni otvori na tom modelu. Ja imam asusa sa c2d, acera sa atlonom i msi sa turionom i u svakodnevnom radu nema apsolutno nikakve primetne razlike. Jedino sto mi se ovaj msi malo kolje posto ima glupu nvidijinu platformu koja je djubre tesko.
Imas
1. ACER Aspire 5738ZG-422G25Mn sa neintegrisanom grafikom za 43000. Tu je negde sa 4570 ali je izrada malo bolja nego kod asusa.
2. http://www.itsvet.com/proizvod/acer-aspire-5536-644g25mn-amd-athlon64-x2-2.1ghz-4096mb-250gb-dvdrw-15.6``-wxga-freedos/comp_comp_laptop/3/3273
Ima integrushu 3200 ali radi kao zmaj.
Nazalost, 5536g sa 4570 sa 512mega memorije je nestao pre 10-ak dana a to je bila ubedljivo najbolja kupovina.

pajsgudgud Na HP-u imam win7 RTM 25.09.2009. 15:51 #142903

broj poruka: 3741
i radi lek, tako da ta priča pada u vodu. Od Acera se treba sklanjati jer se zna kakva im je podrška za drivere. Drugo za kvalitet izrade se ne bih složio, Acer mahom ima ako ništa drugo očajnu tastaturu.

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

Skoves Sinak.... 25.09.2009. 17:05 #142923

broj poruka: 237
Drs se ti HP-a bar po meni
Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(

DedaRale Za Pajsgudguda 25.09.2009. 17:16 #142925

broj poruka: 50
1. Prvo pogledaj Acerov sajt pa onda pričaj za drajvere. Acer i Asus su retki proizvođači koji mahom nude drajvere za sve operativne sisteme.
2. Pogledaj prvo tastaturu u prirodi. 5536g ima tastaturu bolju od 99% HP, Asus, ili toshiba kompova. Tastatura je ili ista ili savršena kopija Mekovih tastatura, i po izgledu i po kvalitetu, i po osećaju. Jedino što ljudi žive u prošlosti kada su sinonimi za kvalitetan laptop bili IBM, Toshiba, Sony i HP. I ja sam tada imao savršeni IBM, sa integrisanom led diodom za osvetljavanje tastature iznad monitora i trista čuda, ali ta skupa snobovska vremena su, na sreću, prošla. Uostalom, čovek može sam da ode do radnje i proveri da li je išta od ovog istina. Ja jedino znam da sam za okruglo 40000 din uzeo savršen laptop tj. http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5536G-Notebook.17192.0.html. Ako mi nađeš hp po ovoj ceni sa ovim karakteristikama skidam ti kapu.
3. Reci mi koji lek koristiš, pošto meni orbita nije proradila ni na jednom do sada.

repsi re 26.09.2009. 03:33 #143117

broj poruka: 1276
Ako Vi tako kazhete da je asus okej, uzimam asusa jer stvarno za ove pare imam i fantastichnu grafulju koja tera sve igre bez problema...samo mi nije jasno... ne vidim nigde na njemu hdmi out :X dok hp ima (govorim o rupi na laptopu - kao sto je usb rupa :D )..

poshto trebam i bratu da uzmem mozhda uzmem i hp i asus pa javim sta je i kako je..

cooling pad me interesuje..neki predlog.. koji? gde? para?
chini mi se (poshto nikad nisam koristio cooling pad, a planiram vetjinu vremena provesti sa laptopom u krevetu) da je nezgodno kucati na njemu kada je `tastatura` na vishem nivou... nema de ruke da stavim sem da se naslonim na njega ko sivonja a i kontam da tje me tako nakon nekog vremena i laktovi zaboleti... iskustva?
thx

doncocos Re: Za DedaRaleta 26.09.2009. 08:40 #143122

broj poruka: 417
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=3449883 ili
http://downloadbox.org/uncategorized/14284-windows-7-loader-extreme-edition-3011-by-napalum.html

:: 1. Prvo pogledaj Acerov sajt pa onda pričaj za drajvere. Acer i Asus su retki proizvođači koji mahom nude drajvere za sve operativne sisteme.
:: 2. Pogledaj prvo tastaturu u prirodi. 5536g ima tastaturu bolju od 99% HP, Asus, ili toshiba kompova. Tastatura je ili ista ili savršena kopija Mekovih tastatura, i po izgledu i po kvalitetu, i po osećaju. Jedino što ljudi žive u prošlosti kada su sinonimi za kvalitetan laptop bili IBM, Toshiba, Sony i HP. I ja sam tada imao savršeni IBM, sa integrisanom led diodom za osvetljavanje tastature iznad monitora i trista čuda, ali ta skupa snobovska vremena su, na sreću, prošla. Uostalom, čovek može sam da ode do radnje i proveri da li je išta od ovog istina. Ja jedino znam da sam za okruglo 40000 din uzeo savršen laptop tj. http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5536G-Notebook.17192.0.html. Ako mi nađeš hp po ovoj ceni sa ovim karakteristikama skidam ti kapu
:: 3. Reci mi koji lek koristiš, pošto meni orbita nije proradila ni na jednom do sada
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs