Cao drugari, da li neko zna ko radi regeneraciju baterije za laptop.Bilo kakva informacija bi mi puno znacila.Moja baterija je crkla a nova kosta vise nego laptop ( posto je malo stariji model ) Unapred zahvalan svim dobrim ljudima spemnim da pomognu :-)
I ja sam imao pušionu u pokušaju da to odradim na brzaka iz unutrašnjosti. Na oglase koje sam našao, javljali su se ortodoxne jajare iz čije boje glasa se vidi prevara i nastupajuće šišanje. Pošto nisam imao vremena, brzo sam odustao.... mada znam da su mi za radio-stanice super odradile bar dve bg firme, ali, to je bilo nekad. Bem` ga. Nek` se neko javi ako je dobro prošao? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Znaci uzeti onu malu busalicu koja se vrti od 500-10000 ob/min ,zatim jedan mali dijamtski okrugli nozic kao krug i sa bocne strane izrezati plastiku na bateriskom paku.Zatim odlemiti spoj na batt. paku pa izmeriti doticne bateriske elemente
Svaki elemenat koji je ispravan mora da imaq napon 1,22-1,26 v SVE sto nije u tom dijapazonu je CRKLO. Dokupiti crknute elemente celija i zameniti iste ali pri tom da budi stog kapaciteta. Elementi mogu biti : Ni-cd Metal-Hidrid Metal-jon
pozavrstku zamene vratiti plastiku i zalepiti cianofixsom.
mada sam video ovde na oglasima nekog lika koji nudi baterije i za space shatal:)
prodajemo baterije za pda uredjaje za preko 100 modela htc . qtec . blackberry . mda . xda . mio. hp . palm treo ..... po ceni od 1900 din ,troskove kurirske usluge snosimo mi, dostava na vasu adresu je gratis, za celu srbiju !Cena: 20 EURAparati->Mobilni telefoni(Postavljen: 24.08.2009. 21:43) dimitrije rad kraljevo
to sam bas hteo da preporucim, ali vidim da postoji neko ko ume detaljnije da objasni rabotu. Elem, makar i sam radio reparaciju tj. zamenu celija to ce svakako da izadje skupo (npr. oko 50ak eur) sto smatram neisplativim, pogotovu za starije lapove tip: postoji i varijanta da se zamene mesta celijama i na taj nacin u neko dogledno vreme produzi vek trajanja baterije, ali ne bih rekao da je to zaista resenje jos jedna stvar: kako ti je crkla baterija? moguce je da je vrisnula elektronika na njoj, a da su celije ispravne? ako je vrisnula elektronika nema druge nego nabaviti istu (bateriju ili elektroniku). Znaces da je ona otisla ako ti baterija ne drzi ni minut, za druge opcije bakterija traje 10-15 min otprilike ipak bih isao na varijantu kupovine nove baterije jer kad sve se sabere, to izadje najjeftinija varijanta. Ili novi komp... zavisi od mnogo faktora.
Čak i kad vozite krš od 15-20 godina, u njega mora da se sipa kvalitetno ulje i gorivo, inače sve ode u 3 lepe. Za ljude iz unutrašnjosti, i one koji se prvi puta sreću sa time, verujem da je problem uopšte naći potrebne elemente - ćelije (opet se svodi na kupovinu kod 4.- 5. ruke preprodavaca), a kamoli birati između njih.... Ali, kome je mnogo 50€ za novu bateriju, onda nek` se mane ćorava posla jer, stavljanje novih ćelija u kombinaciji sa starim, pa makar i ne bile skroz rikavela, je put da sve zajedno odu u večna lovišta prilikom `probijanja` samo jedne od njih. Ili će ih uništiti struja pražnjenja (nove ćelije) ili struja punjenja. Ili obe. U svakom slučaju skratiće im životni vek poprilično.
:: Čak i kad vozite krš od 15-20 godina, u njega mora da se sipa kvalitetno ulje i gorivo, inače sve ode u 3 lepe :: Za ljude iz unutrašnjosti, i one koji se prvi puta sreću sa time, verujem da je problem uopšte naći potrebne elemente - ćelije (opet se svodi na kupovinu kod 4.- 5. ruke preprodavaca), a kamoli birati između njih... :: Ali, kome je mnogo 50€ za novu bateriju, onda nek` se mane ćorava posla jer, stavljanje novih ćelija u kombinaciji sa starim, pa makar i ne bile skroz rikavela, je put da sve zajedno odu u večna lovišta prilikom `probijanja` samo jedne od njih. Ili će ih uništiti struja pražnjenja (nove ćelije) ili struja punjenja. Ili obe. U svakom slučaju skratiće im životni vek poprilično :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
u svakom slucaju si u pravu, mislio sam na kompletnu zamenu svih elemenata u kucistu baterije, svako iole elektrotehnicki pismen zna da je unutrasnji otpor istrosenih baterija veci, te je i njihovo grejanje vece, a struja koja tece kroz stare baterije, samim tim manja sto po prostom omovom zakonu P(snaga)=U(napon)*I(struja) generalno daje manju snagu ...., a o disproporciji pri punjenju baterija i memorijskom efektu(ako je rec o starijoj generaciji baterija) i da ne pricamo... Generalno samo komplet novih elemenata... :: ::
Zaboravi na tu varijantu, stizali su mi laptopi sa repariranim baterijama u servis, cudo jedno kako lako probiju nove kineske celije... a prave, kvalitetne ces tesko naci. Svi valjaju kineski krs. Da se mogu naci kvalitetne celije, svako bi lako mogao da ti to odradi.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.