Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
One little Help ACER ESPIRE 1350!!!
STRANA 1 OD 1
SkyFire One little Help ACER ESPIRE 1350!!! 11.09.2009. 23:49 T20038

status: user
broj poruka: 18472
Od dronjavog laptopa tj kako je radio napravio sam zver masinu.Adekvatan win,pocupao sve drivere sa neta,utegao ga,instalirao samo neophodne programe i sad radi kao sat!Pre nego li sto je stigao na `servis` win je dizao oko 5-7... min,aplikacije otvarao isto tako,jednom recju vukao se kao prebijena macka.Sad sve leti.Nego.Ostao mi je jedan neresen problem.Ne mogu da izvedm nikako wireless konekciju.Uopste ne vidi adapter.Driver sam kao skinuo ali nista se ne desava.E sad.Postoji li neki manager za njega,jel mi to treba jer je iz wina ne moguce ovo izvesti???!!!

P.S.Da ne potezem drugu temu,treba mi i baterija za ovo djubre,ova je vec pri kraju ,lap je uglavnom na punjacu jer radi cirka 15-20 min i umre.
Ako neko ima nek se javi..

Green Green Grass of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman mislis 12.09.2009. 00:06 #139324

broj poruka: 1111
na manager za ono dugme\precicu na njemu za wifi, bluetooth, etc.
sad ne znam konkretno za dati laptop, ali obicno u tom paketu kojim se instaliraju ti ekstra dugmici, koje win ne poznaje bude i driver-i za te stvari koje pokrecu te precice
ako nisu zajedno, sto je verovatnije, jer si ti posebno skinuo driver, nadji u download sekciji nesto tipa quicklaunch buttons ili nesto tako slicno, to ce najpre biti u sekciji driver-a za keyboard, mouse, input devices

opet ponavljam da ne znam za konkretan laptop, ali je obicno tako

nadam se da sam ti bar malo pomogao

nego ajde da ni ja ne otvaram novu temu, jel imas adsl?
ako je odgovor potvrdan, koju brzinu, pitam ovo, jer sam ja pre neki dan presao na 4Mbps, i nigde ne mogu da nadjem download koji ce ici full speed, bar 450 kBps, sve sto sam skidao do sad ne prelazi 350 kBps kad skidam jedan file, ali kad skidam vise od jednom onda bude ukupan download najvise nekih 480kBps, sto je ok, ali mi nije jasno zasto pojedinacne file-ove nece da svlaci brze
ne mogu da skontam da li je do servera ili do adsl-a, modema, browsera
od ovoga pobrojanog, jedino nisam u mogucnosti da promenim dsl liniju, ni modem, mada bih modem mogao promeniti, ali ne bih bas da se cimam, samo probe radi

ulsi

SkyFire @gman 12.09.2009. 00:09 #139325

Mislim na program manager koji ce da se poveze preko adaptera direktno na free wireless..Doduse nisam instalirao ni te drivere za dugmice!

Imam ADSL.4 Mbit/s.Download uglavnom ide uvek 95% na 450-460 Kb/s.Sve zavisi od servera jer su neki serveri sa kojih skidas ograniceni sa protokom.Ako ti se to stalno desava onda ne valja!

gman obicno 12.09.2009. 00:37 #139337

se na laptop-ovima ne moze koristiti to sto se pokrece tim precicama, ako iste nisu instalirane, potrazi u delu za dl drivera-a gde se nalaze i tastatura, pointing devices (touchpad), tu bi trebalo da bude

a sto se tice adsl-a, evo trenutno skidam sa nvidia-inog site-a onog batman-a, demo, naravno i skida mi 293.5 kB/s, skidam sa chromom, probao i sa opera-om i isto ide javise do 350kB/s
kazem ti tako je kad skidam samo jedan file, a kad skidam vise istovremeno, brzina bude maltene 500kB/s
sad cu da vidim da li postoji noviji firmware za ovaj modem, Huawei SmartAX MT882
u dsl statusu kaze da je veza izmedju modema i porta u centrali 4093kbps za receive, a 253 za transmit
ja ga koristim na usb-u, jer kad ga povezem preko lan-a (to sam skoro od ortaka uzeo/kupio pci karticu, ova moja ploca na ovom matorom pc-ju, koji inace koristim za net, nema lan) nema tih informacija koje daje taj program dsl status, pa sam ga ipak vratio na usb
i ovo nikako da provalim. da li je bolje preko usb-a ili lan-a, kontam da razlike i nema
i da, reci mi> jesi probao da menjas firmware?
i aj mi napisi neki site za koji znas da je 100% na nekom brzom serveru

ulsi
SkyFire ... 12.09.2009. 00:42 #139338

Pazi.Ima razlike izmedju USB i LAN!Ja sam na pocetku drzao na USB i nisam mogao neke stranice da otvorim sa browserima,nekad je i bugovalo.Od kako sam ga bacio na lan,znaci radi kao sat!

https://www.guru3d.com

100% Full download u svako doba.

Nisam imao potrebe da menjam firmware.

P.S.Probaj da koristis download manager.IDM dosta pomogne kad server podgusi,ispravi brzinu na full!

gman lan 12.09.2009. 00:57 #139342

znaci ipak da probam malo da se prebacim na lan
i zaboravih da pitam, jel imas isti ovaj modem kao i ja, sa jednim usb i jednim lan, ili jedan od ona druga dva sa cetiri lan-a (ti koliko se ja secam ni nemaju usb, tako da verovatno imamo isti modem)
kod keve imam taj drugi, tj. jedan od ta druga dva, onaj sa wifi (mislim da sam video i bez wifi-a), ona je uzela i iptv, a za taj je neko preporucivao menjanje firmware-a, pa sam zato pomislio
nista, gasim pc i povezujem na lan
jos nesto, jel ti radi taj dsl status na lan-u?

i jesi uspeo da pkrenes wifi nalaptop-u?
poz i hvala na odgovorima!

ulsi
SkyFire re: 12.09.2009. 01:06 #139343

Da i ja imam taj pederski roze modem.Kad dobijem IPTV koji jos nisam uzeo a hocu imacu taj isti kao tvoja mama.Nego cekam,nesto se govorka iz telekoma da ce zbog IPTV-a da prosire mrezu na standard od 10 Mbit/s.Zato sam jos na stand by.

Program taj i ne koristim ali mislim da neces imati problema.

Na lapicu radi LAN kao sat.Samo ne vidi wireless.Kaze nema adaptera.
Znas kako.Vratio sam ga drugaru tako da cu mu sutra pokusati da napravim.

Nema na cemu.

gman 10Mbps 12.09.2009. 01:42 #139350

pa link za tv je sigurno veci od 1Mbps koliko keva koristi za net
inace iptv je uzas, jer se pri dekompresiji toliko slika izpikselise ili kako vec to da nazovem, da je to uzas jedan, ogromni jednobojni kvadrati se pojavljuju na sve strane, jos pogotovu na vecim tv-ima je primetno i bas smeta, zamisli kad je moja keva to primetila i uzasno je nervira (tv je neki samsung od 40 inca, ne znam tacno koji je model, mada on i sam po sebi ima problema sa tim, a u meniju ne moze da se podesava dali ce da kompresuje sliku ili ne, znam ovo jer dok je koristila totalTV na tom istom tv-u isto se desavalo, ali ponekad i u mnogo manjoj meri, i ti zli kvadtratici su bili bar upola manji)
sada je totalTV na crt samsungu i slika je savrsena, pa mi pde na pamet da isprobam i iptv na tom malom tv-u (21), ali jok, ipak se preogromni kvadratici pojavljuju i na njemu
jedina dobra stvar je sto je sifra za programe koji ne mogu da se gledaju 1234, samo smara sto svaki put kad hoces da gledas zakljucan program, moras da unosis pass, malo smara kad vrtis programe (e to za pass nisam bas siguran, tj. taj je pass, ali ne znam da li ga menjaju kad prodje prvi mesec, jer tad imas sve programe, mada su i tad neki zakljucani ), inace prebacivanje programa takodje je uzas, traje predugo
bas sam se lepo pokenjao po tom iptv-u, mozda snimi ovo neki telekomovac, pa urade nesto povodom svih mana, a puno ih je
tako da ti najtoplije preporucujem da se manes corava posla i uzmes bilo koju kablovsku ili totalTV

au ala sam se raspisao

ulsi
SkyFire Link veci tj ADSL paket! 12.09.2009. 01:49 #139353

Da ali moras da znas da taj IPTV ne radi kako treba na slabim linijama.Ono sto sam ja cuo je da je preporuceno 6 Mbit/s da bi to radilo ok.Kolega ima 1.5 Mbit,i desava se to sto ti kazes ponekad,ponekad i secka,sve zbog protoka dok kod drugog kolege bukvalno klizi,slika je ostra i odlicna.ADSL 4Mbit/s .Ovaj prvi kolega gleda na CRT TV ,slika je extra osim tih povremenih kasnjenja i seckanja.IPTV jedini daje sliku vrednu gledanja na TFT TV-ima.Sve ima svoje,valjda i zbog te rezolucije i samog prenosa video signala itd..
E sad verovatno da bi to i sve leglo kako treba razmisljaju da korisnicima IPTV-a povecaju protok net-a na 10 Mbit/s.Kako ce to regulisati kroz platni sistem ne znam ali sam tako cuo.Detaljnije informacije treba da skupim tj da se informisem od prijatelja koji radi za telekom pa cu saznati dal je samo predlog ili ce to zaista da urade.

VMARC IP TV secka, koci i drlja i na 4Mb/s 12.09.2009. 03:07 #139361

broj poruka: 9420
Pogotovo kada gledate neki sport koji je popularan u tom trenutku, tako da ce vam cesto pasti na pamet da se uz pomoc cekica obracunate sa onim bednim risiverom, jer vam je u sred mec lopte Novaka Djokovica u finalu AO, jednostavno zaledila slika usled prevelikog broja korisnika koji trenutno prate isto sto i vi.
Da ne pricam o fudbalu, odbojci, nekom dobrom filmu ili sl... Total TV je iako krs, izmislio televizijski program za ovaj jadni telekomov AjPiTiVi.

E sad, kako to treba da radi u razvijenim zemljama Azije, Evrope, Afrike, Severne i zahuktale latinske Amerike, ne znam... Verovatno OK, ali u Srbiji radi kao i sve ostalo... Jadno.

Baby BM

gman znas kako 12.09.2009. 03:55 #139363

nisam siguran, a to je prava sramota jer mi je ostalo jos samo da diplomiram telekomunikacije
verovatno za video ne koriste isti protokol kao za net, http, ftp, etc, tako da je moje misljenje da internet veza na tom modemu ne utice na tv, vec je on povezan verovatno max brzinom
jer pazi, da veze nisu razdvojene, tj. da ne koriste iste protokole, nego jedan te isti, ti kada bi nesto, recimo skidao najvecom mogucom brzinom na 16Mbps (2MBps), sto je najvise za ugradjene uredjaje adsl2+ (koliko ja znam ti su korisceni), totalno bi zagusio tv
jel kontas moju logiku (logika, ponavljam, maltene svrsenog inzenjera telekomunikacija, koji mora da nagadja sta jeste, a sta nije, stvarno me je sramota, posle otkucavanja ovog post-a, odlazim da izsurfujem tacne odgovore, sto sam trebao uraditi pre pisanja, pa da se pravim da znam, ha)

odlazim u stvari prvo na spavanje, pa sutra ujutro uz prvu cigaru i fuka ima da nadjem odgovore, sad me zivo zanima, ali me iskreno mrzi sada da trazim to, samo cu uneti u google to i ostaviti za sutra
i volim sto tema nije otisla u 65 pravcu

@vmarc, nemoj tako o tom famozno `on top of tv thingy`, imao sam mu ime u mozgu, ali sad mi ispade iz istog

good night

p.s. dobar ovaj batman, a skidam i taj red faction: guerila (valjda se tako zove) svideo mi se review

ulsi
SkyFire @gman 12.09.2009. 04:17 #139365

Nemam dovoljno iskustva i nisam upucen da bi polemisao strucno ali jel ne moze to da ide ovako.Da linija bude bitna,sirina ,tj protok.Preko modema povlacis download imas recimo 4 Mbit/s a IPTV da funkcionise jednosmerno da ti oni kroz mrezu salju signal.E pa sad,sto siri link ,bolji signal.To je po nekoj mojoj logici.Znaci ne kapiram ja to kao download,da ti svlacis signal,ne vec signal je stalno u protoku.Znaci dvosmerna komunikacija.Ne znam sad dal si me razumeo ali tako nekako ja to zamisljam.

Batman je odlican.Red Faction Guerilla sam tek poceo da igram.

P.S.Nadam se da ce do sutra dati jos neko predlog kako da resim ovo oko wirelessa!

markopvict @ing. telekomunikacija 12.09.2009. 08:26 #139374

broj poruka: 4515
internet i televizija su razdvoijeni na ATM nivou.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman @markopvict 12.09.2009. 09:35 #139380

ma jasno, cim sam video atm, sve mi je bilo jasno
evo i za ostale koje zanima, naravno ima i mnogo strucnije, ali je ovo sasvim lepo objasnjen princip, koga briga za nivoe signala i ostalo sta nas uce u skolama
http://en.wikipedia.org/wiki/Asynchronous_Transfer_Mode

ulsi
Pisko Re: @gman 12.09.2009. 11:33 #139393

broj poruka: 6645
Signali su razdvojeni, ali idu po istom prenosnom mediju: bakarnoj parici koja ima svoja ograničenja. To da su razdvojeni, znači da veći `paket` ADSL-a neće ubrzati IPTV jer nemaju nikakve veze, čak suprotno, pošto dele isti prenosni medij, širenje jednog ide na račun propusnog opsega drugog (iako su teoretski uklopljeni tj. dovoljno je za jedan i drugi signal..... u praxi, za ADSL će sigurno biti jer koristi niži deo frekventnog opsega koji ima max. domet a za ADSL šta ostane... i veće mu slabljenje signala.....).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Nemam dovoljno iskustva i nisam upucen da bi polemisao strucno ali jel ne moze to da ide ovako.Da linija bude bitna,sirina ,tj protok.Preko modema povlacis download imas recimo 4 Mbit/s a IPTV da funkcionise jednosmerno da ti oni kroz mrezu salju signal.E pa sad,sto siri link ,bolji signal.To je po nekoj mojoj logici.Znaci ne kapiram ja to kao download,da ti svlacis signal,ne vec signal je stalno u protoku.Znaci dvosmerna komunikacija.Ne znam sad dal si me razumeo ali tako nekako ja to zamisljam
::
:: Batman je odlican.Red Faction Guerilla sam tek poceo da igram
:: P.S.Nadam se da ce do sutra dati jos neko predlog kako da resim ovo oko wirelessa
:: Green Green Grass of Home
SkyFire Ajde,dilemu oko IPTV sam otklonio ali... 12.09.2009. 14:36 #139421

Hoce li mi neko dati predlog kako da resim ovo sa wirellesom na lapi topu???!!!

markopvict @ pisko 12.09.2009. 15:28 #139432

broj poruka: 4515
Ne da si ga ubo.. nego je 100% tacno. Dakle, paket za internet koji imate, ne bi smeo da ima veze sa radom iptv-a, medjutim, sto imate jaci paket, to vise baguje...

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs