Imam Asus X51R lap i imam problem kod resetovanja racunara.. Naime, nece da se resetuje, kliknem restart ili shutdown i on ide ono End program, enduje i nista.. Stoji pozadina.. Ja idem na manuelno gasenje, drzim shutdown taster, ugasim ga.. I kad hocu ponovo da upalim, pojavi mi se crni ekran i moram da stisnem F1 da bi nastavio, tacnije da bi mi startovao windows.. Podigne sistem i onda mi zezne sat, nije vreme koje treba da bude... I to se redovno desava.. Imam XP SP3..
Bootuj Hiren`s Boot CS i njegov Live XP, ako on odradi shut down, problem je do tvog instaliranog OS-a. Idemo redom, prvo da se vidi da li je do OS-a ili hardware-a/BIOS-a.
Skineš odavde novi Hiren`s Boot CD, narežeš i Bootuješ. Kad dobiješ Boot menu sa Hirena, izaberi njegov Live Windows (sa CD-a). Kad ga podigne, probaj klasičnu shut down proceduru (Start -> Shut down). To je klasičan XP samo Bootovan sa CD-a i nema veze sa tvojim XP-om koji imaš instaliran na HDD-u. Ako iz tog Live Boot CD-a odradi shit down normalno, znači da je negde u tvom Wondows-u problem.
Sad mi je jasnije.. Nisam nikad cackao taj Hiren boot ili kako se vec zove.. Evo stavio sam da se skida... Ako ti nije problem, mozes mi dati mail, da ne gnjavimo na forumu.. Evo mog:
:: :: Imaš ISO fajl u tome što si rapsakovao, nareži ga iz Nero-a sa open image :: :: :: Dobro, CD, ali kako? Samo prebacim direktorijum Hirena ili sve sto je unutar direktorijuma na root diska??
Tako je,a ako je to isti onaj windows koji si nedavno napunio virusima pa jedva ocistio,99% da je nesto od virusa ostalo pa ti sada unistava ostatak sistema...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Imam Nero micro neku verziju, ne znam ni sam koju.. Nasao sam to open image.. Sutra ujutru kupujem obican CD i rezem.. :: :: Onda da idem u BIOS i da podesim da mi boot-uje sa CD-a, na kome pretpostavljam ima XP, onda odem restart, i ako digne, ne valja moj Windows??
Jeste, to je taj windows.. Ali ovo mi se i ranije desavalo sa restartom, osim sto mi nije menjao sat i sto nisam morao da pritisnem F1 da mi podigne sistem...
Izgleda da cu morati da nabavim neku drugu kopiju..
Bax, ako mozes, pusti mi neku valjanu kopiju windowsa na mail, jer znam da ovde ne sme... Sta mislis da bi bilo odgovarajuce za moj racunar, pa cu istalirati to..
:: Narezao Hiren boot, podigao njegov mini XP, i restartovao mi bez problema.. :: :: Znaci da mi je krs verzija Windowsa?? :: :: Sta sada da radim? Koju da instaliram?? Moze link za download? Na mail, naravno.. Znam dao ovde ne sme..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.