Zeleo bih da kupim laptop, ali sa skromnijim novcanim sredstvima. Posle dugog filtriranja razlicitih proizvodjaca i modela, izdvojio mi se ASUS-ov A6R model sa: Intel Celeron M380 na 1.6 GHz 15.4" WXGA ATI XPRESS 200M 64Mb Share 512 MB DDRII 533 MHz 60 GB HDD DVDRW DL 4 USB 2.0, paralelni port, Ir port, izlaz za monitor, citac kartica 4-in-1, wireless, LAN, modem integrisana video kamera od 0.35 Mpix. Molio bih da mi neko kaze ako ima isti - kakva su mu iskustva, ili da li je mozda bolje da kupim Fujitsu Siemens Amilo L1310G model sa otprilike istim karakteristikama (to mi je druga opcija koju sam izdvojio sa otprilike istom cenom). Unapred hvala na odgovorima!
Drugar ako zelis stabilan lap-top,kvalitetan izdrzljiv definitivno uzmi ibm!!!moj otac ima jedan vec 5 godina i savrseno radi...preporucijo bih ti modele t40,r50 i r51...oni su jako slicni na primer r51 je best buy NEMA CELERON KAO LAP TOP KOJI SI TI NAVEO vec centrino,nema ddr2 vec obican(sto se ticu performansi isti su moduli),a takodje ibma ces uvek lakshe prodati nego bilo koju drugu marku lap-topa.Pa ti vidi razmisli dobro.nadam se da sam ti pomogao u odluci...pozdrav
imao sam fujitsu siemens 1650g i uopste nisam bio zadovoljan. sa leve strane tastature je stojao hard disk. bas na mestu gde se dlan naslanja kad kucas. on se toliko grejao i tresao dok radi, da to nije bilo normalno. sa desne strane, na istom mestu, stoji dvd. koji se isto tresao kao lud. grafika je integrisana. 64Mb ili 128Mb. ako je u BIOSu postaviss na 64Mb, onda ima malo problema sa brzinom osvezavanja. ako staviss na 128Mb ne ostaje ti memorije za normalan rad. to uopste nisu jeftine igracke, a mozes mnogo da se zeznes na nekim sitnicama. preporucujem ti, ako mozes, da probas ne gde sat-dva taj laptop koji zeliss, pa da vidiss da li ti odgovoara. kapiram da su i asus i FS i MSI jeftiniji, ali mislim da ne mogu ni da prismrde toshibi, nec-u, ibm-u ili hp-u..... s drugre strane, arhitektura laptopa je takva, da je tu najmanje vazna brzina procesora, jer ga sve ostalo koci. spora memorijska magistrala, hdd na 5400rpm, integrisana grafika.....
ja kapiram da ti je bolje da za te pare koje imass [700â¬] kupis neki polovni "pravi" laptop ili za 1500⬠ti je bestbaj hp 8220.
Slozio bi se sa kolegom da koci memorija,hard,ali iskreno nije isto celeron i centrino sa 1mb l2 kesh...procesor je u sustini najvazniji!!!nemoj kupovati polovnjake ko zna gde je to radilo i koliko novo je ipak novo!msi ne uzimaj ni za zivu glavu
E Ljudi, hvala vam, sjajni ste ! Vrlo brzo ste mi poslali odgovore, a evo sta bih dodao: POLOVNO NIKAD NE KUPUJEM, pa makar bila i olovka, j.. ga - princip je princip! Tako da o polovnom NIKADA nisam ni razmisljao - samo NOVO! Inace, cena oko koje se vrti ovaj ASUS je oko 850E, a sto se tice Fujitsu Siemens-a - i ja sam jedan imao u ruci, ali samo na pola sata i cinilo mi se da se dosta greje. Tako da me, u stvari, pre svega zanima da li je ovaj ASUS ok kupovina, jer mi se nekako cini najprimamljiviji. Sto se tice IBM-a, slazem se da je to odlican racunar (mercedes je mercedes), ali nikako ne bih voleo da idem na ustrb performansi, jer mi je i to jako vazno. Ajte, molim vas, napisite jos stogod, posavetujte me, a za ovo do sada - VELIKO HVALA! POZDRAV!
Toshiba Satellite A100-232 Cel.M380 (1.6GHz) 512MB/60GB/DVDRW/15.4"W-TB/XP-H,ATI Xpress 200 up to 256MB shared,LAN, Modem, 4xUSB, TV Out cena je tacno 900e po meni je ovo najbolji laptop za tu cenu.
Upravo sam pogledao karakteristike ove Toshibe koju si dao. Slican je ovom ASUS-u A6R o kome sam pricao, ali nema neke stvari, kao sto su: paralelni port, IEEE 1394, citac kartica 4-in-1, IR. Bojim se da mi je to ipak potrebno...
Posle prespavane noci, situacija je sledeca: Fujitsu Siemens definitivno otpada! Novi igrac za moguci izbor je Toshiba Satellite A100-232! ASUS A6R ostaje kao prva opcija, ali Toshiba opasno preti...
Molim nekoga ko ima iskustva sa pomenutim racunarima da mi pomogne u izboru. Unapred hvala!
Mislim da ti izbor lak. Usvakom slucaju toshiba je brand broj 1 u svetu. Ja sam ih zaista izmenio mnogo ali mi je toshiba super. Tako da bez razmisljanja kupi Toshibu! p.s. Koliko znam vecina Toshiba ima 1394 (fireware).
Lap po mom misljenju ne moze da se kupi jeftin... U krajnjem slucaju dobar ocuvan polovan... Ima se nadje. Nov a naj jeftiniji? Propast... Seleron - keleraba.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.