Treba mi malo pomoci oko izbora laptopa.Treba mi laptop za posao,projektujem instalcije za stambenu gradnju i industriju,sta da radim takav mi je opis posla:)Problem je posto nemogu da proverim(probam) kakve su graficke karte na laptopovima,mislim na integrisana resenja a i na graficke karte koje se sada ugradjuju u njih.Treba mi znaci da moze relativno dobro da radi AutoCad 2009 na njemu(moj crtezi su svi 2d tako da mi 3d ne treba),Word,Excel.Koristi cu ga i za net,film u muziku.Za igranje imam dobar personalni komp tako da mi za to ne treba.Mogu da dam od 40000-45000 din. to je max.
kaze da ti uopste ne treba besna grafika tj. da bi cak i sa integrisanom verovatno mogao da poteras svoj posao (primera radi, radio sam i jos uvek radim 3d aplikacije ukljucujuci i aCAD na intel GMA950 integrusi), ali to zavisi od kompleksnosti tvog posla. Umesto petljanja sa grafikom preporucio bih ti monitor sa vecom rezolucijom (npr. 1440x900 ili 1650x1200 ili koje god vece od 1280x800) pa ce uz njega, na neki nacin, doci i primerena grafika.
Ok,ako sam te dobro razumeo i integrisane graficke ce zavrsiti posao.Ja tenutno imam kuci 22 tft ali mi laptop treba kada podjem negde na put da ponesem sve na njemu a ne da nosam po fleskama.Ovako imam sve programe na jednom mestu kada podjem na put i sve projekte zajedno.Ako moze neki konkretan model to bi mi mnogo pomoglo.Gledao sam ih dosta,recimo neke Dual Core intel,dvoumim se i izmedju Athlona X2 nekog.
a i ne bih da posle ispadne da bas taj model ne valja ali ono sto ti sigurno preporucujem je Toshiba i to sa intelom. Athlone bas i ne smatram podesnim za lapove, ali to je samo moje misljenje. Bila je neka toshiba sa dual core intelom (nazalost nije C2D), na npr. 3GHz, sa 4GB RAMa na 800MHz, 250GB hdd i intelovom 4500 integrusom, koja se uklapala u tvoj budzet. Doduse, display je 15ica, 1280x800, ali za te pare tesko da ces dobiti kvalitetan lap sa dobrim performansama. Ubedjen sam da kod lapova treba juriti dobrog proizvodjaca, a ne deklarisani hardver i performanse na papiru.
tu nema puno mudrovanja, ja bih se u tvom slucaju fokusirao na Dell i Toshibu, gledao bih da nema manje od 2 GB rama, 250 GB hard i isao bih na Intel varijantu (po mogucnosti ako moze 2 GHz ili vise). Takodje obrati paznju na duzinu trajanja garancije, ja imam Dell Studio 1537 i garancija 3 god.
od 27.08.2009 krece akcija u metrou,bice toshiba sa intel core 2 duo procesorom na 2GHz(T3200) intelov chipset,hard 160 ili 250 gb(nisam siguran) i valjda 2gb rama,citac kartica, cena prava sitnica:~37.000,00 din to je ono sto ti treba
Uzmi neku toshibu sa 17 incnim ekranom i ATI grafikom (nVidia je redja, tj, mani je izbor), procesori su sada skoro svugde sa 2 jezgra, a manje ti je bitno za tvoj posao da li je Intel ili AMD. Samo zaobidji Intelovu integrusu za AutoCad, ipak joj nije dorasla.
Ali mozda u oktobru odem u Libiju da radim kao bagerista a da se ne bih igrao samo sa bagerom mislim da kupim neki laptopic za game.Po meni ovaj nije los
:: Ok,ako sam te dobro razumeo i integrisane graficke ce zavrsiti posao.Ja tenutno imam kuci 22 tft ali mi laptop treba kada podjem negde na put da ponesem sve na njemu a ne da nosam po fleskama.Ovako imam sve programe na jednom mestu kada podjem na put i sve projekte zajedno.Ako moze neki konkretan model to bi mi mnogo pomoglo.Gledao sam ih dosta,recimo neke Dual Core intel,dvoumim se i izmedju Athlona X2 nekog :: :: Jos jednom hval :: ::
Tacno su pacijenti, ako sam dobro skontao, samo ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem omogucava reprodukciju HD filmova ?
FCK ! Kod mene nije LED i ne mogu da gledam HD filmove...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Sa ovog iznad link :: :: Poseduje 16:9 proporciju slike na 15.6` ekranu sa LED pozadinskim osvetljenjem koji vam omogućava reprodukciju HD filmova :: :: :: - - - - :: :: ::
Ma pusti idiote...Oce da navuku svakakvu bagru da kupi...Ali inace za ove pare je dobar laptop...
Independence is a state of mind
:: Sa ovog iznad link :: :: Poseduje 16:9 proporciju slike na 15.6` ekranu sa LED pozadinskim osvetljenjem koji vam omogućava reprodukciju HD filmova :: :: :: - - - - :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.