Mozete li mi pomoci oko izbora laptopa, posto sam stdent laptop mi prvenstveno treba za fax programiranje, web i ostalo ali volim da doigram i neku igricu u slobodno vreme :) e sad ynaci pre svega kvalitetan laptop za od prilike 1000e (+-100e) znaci ne znam kakav je kvalitet MSI GX serije i kad li ce se pojaviti serija GT? za tosibu znam da je kvalitetna ali Tecra ili (G50(trenutno malo skplja) ili F50) koja je uopste razlika ili mozda neki asus ili neznam sta vec.............
zaborevih da napomenem da mi je kvalitet ekrana jako bitan( ne volim ekrane nemaju onako mat boju glare efekat ili tako nesto kao na pravom TFT monitoru
U pravu si da je Toshiba kvalitetna, i tome dodaj jos i njenu garanciju tipa `bilo sta da joj se desi` i kao zakljucak sledi da zaboravis sve ostale proizvodjace! Koji model Toshibe? To sam moras odluciti spram svojih mogucnosti i potreba, izbor je veliki i neces pogresiti sta god da uzmes.
Prvo bih hteo da ti skrenem paznju da pregledas tekst pre nego ga postujes jer imas dosta gresaka i nerazumnih delova (kao onaj na kraju napisan u zagradi koja, uzgred, nije ni zatvorena). Drugo, sto se tice lap top-a Toshiba je odlican izbor, a sto kaze nemamime, koji ces da uzmes to je vec stvar tvojih potreba... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
U ovom slucaju bi se i kompajler smorio od gresaka... :) Kritikujem tamo gde je to potrebno, ako neko razume sta si napisao u onoj (samo) otvorenoj zagradi neka kaze... A sto se tice lap top-a, sam biraj koju ces dijagonalu, jer je to stvar licnog izbora, a gledaj da uzmes Intel-ovu platformu jer AMD-ova zna poprilicno da se greje... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Dell je po meni bolji izbor od Toshiba-e, takodje ima garanciju na bilo sta da se desi, kao i vecina laptopova, a MSI po meni ne bi bio izbor za laptop.
dobijes najvise za ulozeni novac, imaju jos i 2 godine garancije i `72h pick up & return` servis, tako da ako se bilo sta desi sa laptopom duzni su da za 72 radna sata ( ~9 dana) servisiraju laptop... Ja sam uzeo MSI GX610 i nisam se pokajao, Toshiba da je kvalitetna to stoji ali za iste pare dobijes slabiji laptop ( za Dell isto vazi)...
od prilike 1000e (+-100e) jesi li ti student aeroinzzinjeringa ili dajesh chasove kad za `programiranje, po koju igricu` odvajash toliku sumu...Alal vera.
Vidi.To_shiba ko ludo UVEK..ali ne zanosi se tim hvalospevnim garancijama tipa Superman ti dolazi i popravi..To je za bangave pochetnike koji mrmaju burek na lap_u ili ljude u zaista dinamichnim uslovima.Znachi apsolutno nepotrebno bacanje novca.Sad se pitash- kakvo bacanje kad sam sa tim siguran..Hmmm jesi ali to placash DEBELO jer Toshiba je u proseku 25-30% i vishe skuplja od drugih.. Ne osporavam odabir&kvalitet komponenata u Lap_u.
Za 600-700-800E nabavi pristojno ukrotjenu zver od recimo K-serije Asusa...Acer u tom rangu ne zaostaje pa chak i Lenovo[ ali su retki]...Znachi sve ukazuje da ces ushtedeti i za manje para dobiti 50% brzzu konfiguraciju [od Toshibin_og konkurenta sa istim komponentama] i egzotichniju jer neki poseduju chak i Lightscribe DVD itd,blabla...
Ako ti je imperativ da budesh osiguran na vishe godina, svi ti daju opciju da za 50ak evra doplatish josh 2g. na nominalnih 1g..
Sve je to konfekcija i shvaticesh da za godinu, dve tu razliku nisi amortizovao tj. odigrao/upotrebio a doci ce novi modeli.Provereno matori [menjam ih vec 12g. gde mi se jedan Dell josh uvek vrti po stolu]
P.S. MSI GX i nije se bash pokazala na recenzijama..odluchi tako shto ces posetiti neke od review sajtova [da ih ne nabrajam jer ih ima pun qrac]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
ASUS laptopova mi je pun alat. Imaš model avion za cca 1200e i onda se pojave 3-4 firma koji uvoze ISTI za 400e manje.......)%$&/#%$&%&/%$& i to sa oznakama koje kad otkucaš na Google-u dobijaš linkove koji vode SAMO ka radnjam u Srbiji. Ne postoje negde od Tadžikistana do ASUS-ovog zvaničnog sajta.
Refurbished - POTPISUJEM. Al što da se bace kad mogu ponovo da se prodaju, al zna se gde mogu ponovo da se prodaju, BEZ ikakvog znanja kupca o čemu se radi i zašto je jeftiniji. ŠIO MI GA ĐURA. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
pa chak i da je tako [samo iz poshtovanja ka tebi bax2003 razmatram tu mogutjnost] O5 nema nachina da mi se opravda razlika u ceni&performansama itd...Uvek uzmesh ext[e-sata] hdd za vitalne podatke i teraj dalje sa 3g garancije..i u tom periodu mi se bash odvezuje pertla za kombinacije koje drugi imaju ili zloupotrebljavaju.Ako radi i 2g ma DIVOTA .I opet sam dobar par stotina evra i miran potpuno. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
I to sledeće modele za navedenu cenu: Sony VAIO VGN-FW290NAH (ako it treba velika radna površina, 1920x1080 px na 16,4`) Sony VAIO VGN-NS235J Sony VAIO VGN-SZ740N1 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto se tice garancije za oko 6 meseci laptop se pokaze kakav je, ako mu se do tada nije nista desilo nece ni da se desi, a razlog sto pazarim malo skuplji je to sto hocu da budem miran 2 godine, kao sa trenutnim acerom koji je kupljen pre tacno 2 godine
ne znam sada kakvi su acer laptopovi, ovaj koji ja posedujem je solidan izuzev tastature koja je ocajna.
Acer generalno ne zna kako da napravi kućište i tastaturu, to im je rebus već godinama. Pritisneš H ili J i savije se kao da si seo na nju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Sto se tice garancije za oko 6 meseci laptop se pokaze kakav je, ako mu se do tada nije nista desilo nece ni da se desi, a razlog sto pazarim malo skuplji je to sto hocu da budem miran 2 godine, kao sa trenutnim acerom koji je kupljen pre tacno 2 godin :: :: ne znam sada kakvi su acer laptopovi, ovaj koji ja posedujem je solidan izuzev tastature koja je ocajna ::
hahahahahaah, sasvim tacno, ali nekako npr. ovaj moj laptop je preziveo svasta i jos uvek sljaka dobro, ali vreme ga je pregazilo pa je doslo vreme da se menja.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.