Treba da uzmem laptop do 55000 ali nemam pojma sta da uzmem... trebala bi mi jaca graficka,memorija,procesor...sve..:D salim se Nasao sam konfiguraciju pa me interesuje vase misljenje ili neki drugi predlog mozda
Poz 2 all
Procesor: Intel® Core™2Duo T6400 2.0GHz 2MB Memorija : 4GB DDR2 800 Hard disk : 320 GB SATA II Grafika : Ati Radeon X4570HD 512MB Ekran : 16`` HD ColorShine WXGA, Optika : SuperMulti DVD reza? Ostalo : Wlan,GLAN,Bluetooth,WebCam Op.Sistem : No OS Garancija : 2 GODINE POKLON: LOGITECH TORBA I MISmodel ASUS X61SL-6X046 ekran 16`` HD ColorShine WXGA procesor Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, L2 cache 2MB, FSB 800MHz graficka Ati Radeon X4570HD 512MB memorija 4GB DDR2 800MHz / 2 x 2GB hard disk 320GB SATA 5400 rpm opticki uredjaj DVD/RW Dual Layer bluetooth DA mikrofon DA zvucna DA tv izlaz NE web kamera 1.3MPix web camera dvi NE hdmi NE usb DA modem DA mrežna karta DA wifi čitač kartica operativni sistem No OS baterija Li-Ion firewire NE vga izlaz DA garancija 24 meseca boja Crna težina 2.6
Prvo sto moram da ti kazem je - za grafiku i dizajn lap top nije najbolje resenje. Ali ako si vec resio onda ti je taj odlican izbor. Reci mi samo gde ga nadje posto znam jednu osobu kojoj treba slican lap top za slicne pare:) Ekran : 16``- extra 4GB DDR2 800 - odlicno 320 GB SATA II - moze Ati Radeon X4570HD 512MB - OK
Nije taj model džaebe tako povoljan. Ne bi uzeo ni kliker/ekser/kamen sa SIS čiipsstom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Mozda bolje da poslusas Baxa i limunche... nisam upucen u chipsetove za laptop ali ako oni kazu da ne valja onda verovatno znaju o cemu pricaju. Ove ostale stvari jesu dobre, ali ako ti je cipset krs onda je rizik uzimati ga JOLE
:: :: Nije taj model džaebe tako povoljan. Ne bi uzeo ni kliker/ekser/kamen sa SIS čiipsstom :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Procesor: Intel® Core™2 Duo T5850 2.16 GHz Chipset: Mobile Intel® PM45 Express Memorija : 3 GB DDR2 800MHz Hard disk : SATA II 320GB 7200RPM Grafika : NVIDIA® GeForce® 9300M GS 512 MB Ekran : 15.4`` WXGA (1280 x 800) Optika : 8X Super Multi with Dual Layer Ostalo : 8-in-1 card reader,2 MPix WebCam, HDMI,e-SATA,WLAN Zvucnici : Altec Lansing® Operativni sistem : No OS Garancija : 2 godine POKLON: LOGITECH ZVUCNICI ZA NOTEBOOK V-20
model ASUS X5AVC-FP093 ekran 15.4`` WXGA (1280 x 800) procesor Intel® Core™2 Duo T5850 2.16 GHz graficka NVIDIA® GeForce® 9300M GS 512 MB memorija 3 GB DDR2 800MHz hard disk SATA II 320GB 7200RPM opticki uredjaj 12.7`mm, 8X Super Multi with DL bluetooth DA mikrofon DA zvucna DA tv izlaz NE web kamera 2.0 Mega Pixel web camera (Fixed type) dvi NE hdmi DA usb DA modem DA mrežna karta DA wifi WLAN čitač kartica 8-in-1 card reader, SD,MMC,MS,MS-Pro,mini SD w/ adapter,MS-Duo,MS-Pro Duo via adapter operativni sistem No OS baterija 6 cell firewire DA vga izlaz DA garancija 24 meseca boja Siva težina 2.95
cipset samo gledaj da nije SIS, ovaj drugi model ima slabiju grafiku i ima hard od 320GB sto ce reci da ima 2x160 GB i to znaci da je potrosnja mnogo veca i baterija krace traje... jesi bas cvrsto odlucio da bude laptop? za to za sta tebi treba bolje bi bilo da uzmes desktop...
jeste bolji desktop zbog monitora i komponenti , mogu dosta bolje performanse da dobijem ali laptop je prakticniji...mozes da ga nosis sa sobom kad god ti je potrban a desktop malo teze... :D
Ovaj prvi ima bolji procesor(800FSB), vise RAM memorije i bolju graficku kartu, mozda cak i bolji ekran, ali mu vrijednost smanjuje to sto ima SIS chipset (popularne ploce sisovache )
Ovaj drugi ima obrnuto, slabiji procesor (667FSB), 1GB manje RAM memorije, slabiju graficku kartu, ali zato ima bolji chipset i bolji HDD (sumnjam da je kod onog prvog HDD na 7200rpm)...
Taj PM45 je medju zadnjim Intel chipset-ovima za mobilne platforme, podrzava DDR2 na 800MHz, podrzava DDR3 na 1066MHz, 1066MHz FSB, jednom rijecju, odlican... SIS stvarno ne bi trebalo da uzimas, iako ne mora da znaci da je mnogo nesto losiji...
@ limunche : Po kojoj to logici ima dva HDD-a ? Zasto to mora biti 2*160 GB a ne moze jedan od 320GB ? Nije mi bas jasno... Sto se tice potrosnje, ta mnogo veca potrosnja nije ni 5W u radu, a pri mirovanju i 5 puta manje...
nisam ja rekao da mora biti, ali u 80% slucajeva jeste 2x160 GB , a taj slucaj je i kod ovog modela...sto se potrosnje tice to ne mogu da kazem u kolikoj meri utice jer ja licno nisam imao priliku da uporedim model sa jednim i sa dva, ali je to receno na osnovu utisaka ljudi koji imaju dva HDD-a u laptopu ili su bili u prilici da koriste sa jednim i sa dva...
:: Ovaj prvi ima bolji procesor(800FSB), vise RAM memorije i bolju graficku kartu, mozda cak i bolji ekran, ali mu vrijednost smanjuje to sto ima SIS chipset (popularne ploce sisovache :: :: Ovaj drugi ima obrnuto, slabiji procesor (667FSB), 1GB manje RAM memorije, slabiju graficku kartu, ali zato ima bolji chipset i bolji HDD (sumnjam da je kod onog prvog HDD na 7200rpm).. :: :: Taj PM45 je medju zadnjim Intel chipset-ovima za mobilne platforme, podrzava DDR2 na 800MHz, podrzava DDR3 na 1066MHz, 1066MHz FSB, jednom rijecju, odlican.. :: SIS stvarno ne bi trebalo da uzimas, iako ne mora da znaci da je mnogo nesto losiji.. :: :: :: @ limunche : Po kojoj to logici ima dva HDD-a ? Zasto to mora biti 2*160 GB a ne moze jedan od 320GB ? Nije mi bas jasno.. :: Sto se tice potrosnje, ta mnogo veca potrosnja nije ni 5W u radu, a pri mirovanju i 5 puta manje.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Video sam i ja da na Gi*atronovoj stranici gdje god pise 320 kasnije pise 2*160GB, sto je smatram netacno, jer samo neki lap topovi 17` imaju mjesta za dva diska, vecina cak i nema...
A kamoli 15.4` ili 16`, ti 95% nemaju mjesta za dva HDD-a...
PS: Kod mene u cincilatoru iz potpisa radi Hitachi 7K320 disk...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: nisam ja rekao da mora biti, ali u 80% slucajeva jeste 2x160 GB , a taj slucaj je i kod ovog modela...sto se potrosnje tice to ne mogu da kazem u kolikoj meri utice jer ja licno nisam imao priliku da uporedim model sa jednim i sa dva, ali je to receno na osnovu utisaka ljudi koji imaju dva HDD-a u laptopu ili su bili u prilici da koriste sa jednim i sa dva.. :
:: Video sam i ja da na Gi*atronovoj stranici gdje god pise 320 kasnije pise 2*160GB, sto je smatram netacno, jer samo neki lap topovi 17` imaju mjesta za dva diska, vecina cak i nema.. :: :: A kamoli 15.4` ili 16`, ti 95% nemaju mjesta za dva HDD-a.. :: :: PS: Kod mene u cincilatoru iz potpisa radi Hitachi 7K320 disk... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: nisam ja rekao da mora biti, ali u 80% slucajeva jeste 2x160 GB , a taj slucaj je i kod ovog modela...sto se potrosnje tice to ne mogu da kazem u kolikoj meri utice jer ja licno nisam imao priliku da uporedim model sa jednim i sa dva, ali je to receno na osnovu utisaka ljudi koji imaju dva HDD-a u laptopu ili su bili u prilici da koriste sa jednim i sa dva.. :: : ::
Odlicna konfiguracija za lap top... (dosta slicna mojoj iz potpisa)
Nisi pogresio sto si kupio tu masinu, makar znas sta si uzeo i nemas brige...
Razlika izmedju tvoje i moje konfiguracije :
17` 1440*900 vs. 16.4` 1920*1080 320GB @ 5400 vs. 320GB @ 7200 nVidia 9650GT 1GB DDR2 vs. ATI HD3650m 512MB DDR3 DVD-RW vs. BD-RW FREE DOS, NO OS vs. Vista Home Premium (sada Windows 7 Ultimate x64) 3.7kg vs. 3.1kg
Kod tebe ima eSATA, i jedan USB port vise, ostalo je manje vise isto...
Instaliraj na lap top Windows 7 x64 i iznenadices se kako brzo radi...
Pozdrav
PS: Ako budes imao kakvih problema sa drajverima, javi se...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.