TOSHIBA SATELLITE A300-1MJ INTEL CORE2DUO T5450 1.66GHZ, -3GB DDRII , HDD 250GB SATA (5400RPM), DVD-RW DL, -15.4` WXGA TOSHIBA TRUBRITE (1280X800), -ATI HD3470(256MB), LAN 10/100, MODEM, WLAN 802.11 A/B/G, BLUETOOTH, 1.3MPIX WEB CAMERA, -WINDOWS VISTA HOME PREMIUM Moja ćerka voli da se zanima sa ADOBE CS kolekcijom,voli da obradjuje fotografije, zatim muzika, filmovi i internet. Uzgred vredi li ova mašina 650Eur. Obožava tu seriju A300, zbog te glosi plastike i ne možeš tinejdžerki da objasniš da za tu kintu postoje mnogo jače mašine, ali pošto je igrice ne interesuju,njoj je važno samo da je lep. Uzgred mogu da dobijem ovaj model na kredit, što mi u ovoj gologuznoj situaciji veoma pasuje. Pozdrav za sve!
Mogao bi, npr. da uzmes nekog Asusa za manje para...ali...Ja imam slican model, samo s integrisanom grafikom i zadovoljan sam...Kvalitet stoji. Ako ti odgovara kredit-uzimaj, nije mala stvar na oviu krizu. I naravno, uz A300 seriju je obavezna dobra mikrofiber krpica...za celodnevnu upotrebu :-) Fiat iustitia, et pereat mundus
Jaču mašinu možeš da dobiješ za ti kintu od ASUS-a sa SIS čipsetom (ne želiš), i još par MSI (plastika blagi užas) i Acer (takođe loša plastika i rovarenje za drajvere kod pojedinih modela) modela sa sličnim grafikama (kod nekih je shared video memorija).
Zašto je Toshiba relativno skupa: 1. Fantastični TrueBrite displej 2. 3470 Radeon sa svojih 256 MB 3. Izuzetan mehanički kvalitet 4. Vista (nije prednost ali košta) 5. Odlična softverska podrška (drivers) 6. Generalno dobar izbog hardvera 7. Korektna servisna mreža
Problemi (zavisi id usera) 1. Glossy plastika, otisci svakako ostaju, kao na mom P300, al me tako to ne zanima kad nešto radim da ne mogu da ti objasnim. Obrišem ga s vremena na vreme i to je to. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ma, ispašće da pljujem Toshibu, bar dva puta sam negativno pisao o primercima iz serije A300, pri čemu je stvarno loše rešenje bio onaj sa dva hdd-a i diskretnom (kilavom) uz već postojeću integrisanu ATI grafiku.... Kod svih je mana - ako je mana - taj sjajni finish, zbog kojeg dobro izgledaju (da, i meni se sviđa, trenutno je moderno....) samo ako se ne diraju. Npr. da stoji rasklopljen ili sklopljen na stolu i da se vrti screensaver..... uz neki mod skina za win ili linux, baš lepo izgleda. ALi, čim se pipne papcima, postaje prava lepinja sa kajmakom i pretopom. Ko zna šta je to, shvatiće. Plus, ne znam kako se ponaša odnosno, kako je otporan na sitne ogrebotine, nekako mi taj sjaj ne uliva poverenje bez obzira što plastika ne škripi.... ali, toliko se nije zadržao kod mene... E, ali garancija je zakon. Ko` voli i ne mari, neka uzme.... usput, ta grafa je i prejaka (zbog cene) za ono što ti ćera zahteva, tako da bi i sa ubogim Intel integrisanim rešenjem, dobio isto. I, VIsta koja se dobija i prateći softver Toshibe, toliko smore računar, da je to sramota. A, moraš da je platiš. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.