Prijatelj me je zamolio da mu preporucim koji lap da kupi,i ja se dvoumim izmedju HP 550 i HP 6735s. Najbitniji faktor mu je trajanje baterije!!! Znaci nikakve igrice nece biti pokretane na lapu,samo net i muzika,pa me zanima da li neko ima bilo koji od ova dva lapa i koliko mu traje baterija...
Hvala na preporuci ali vec je odluceno o kupovini(mnogo mu se svidja taj `HP` look )samo ce se odluciti za jedan od gore navedenih na kojem duze traje baterija,zato sam pitao koliko traje baterija na jednom i na drugom modelu...Ako neko zna...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Za trajanje baterije, juri Centrino (2) platformu :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
:: Hvala na preporuci ali vec je odluceno o kupovini(mnogo mu se svidja taj `HP` look )samo ce se odluciti za jedan od gore navedenih na kojem duze traje baterija,zato sam pitao koliko traje baterija na jednom i na drugom modelu...Ako neko zna.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Za trajanje baterije, juri Centrino (2) platformu :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: ::
To su low end hp masine i ne moze da se oceku bog zna kakva autonimija. Recimo Apple MacBook pro ima LED display, extra bateriju, Intel cpu i 2 graficke(za 2d i posebna 9600gt kada se koristi zahtevni 3d). Kod njega je autonomija dosta bolja, ali to kosta...
550-ka sa celerabos procesorom2.0ghz,a 6735s je 2.1ghz Turion-om,budzet je 400e MAXIMALNO pa to je sto je... Neka logika je da celerabos manje trosi,ali ne znam da li imaju bateriju istog kapaciteta...
Iste baterije, Li-Ion 6 cells. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: 550-ka sa celerabos procesorom2.0ghz,a 6735s je 2.1ghz Turion-om,budzet je 400e MAXIMALNO pa to je sto je... Neka logika je da celerabos manje trosi,ali ne znam da li imaju bateriju istog kapaciteta... :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: ::
Ali za te pare ti bi dobio Celeron , a kod AMD-a Turion sa 2 jezgra koji je naravno brzi ,e sad je tu pitanje odnos baterije perfomanse.Ali ja ne preporucujem nikom da se zuri po pitanju kupovine ,jer nas cekaju jeftinije i bolje stvaru uskoro.Izlazi ARM na polje netbook sa najvecim trajanjem baterije ,Nokia sa Atomom,a i AMD sa novim 45 nm CPU za laptopove.
A kapacitet u ma/h? I ja znam da su klasicne sestocelijske... Mislim da se drugar ne bi zadovoljio sa lapom kojem baterija traje manje od 2.5h. Jel moze neki od ovih modela toliko da izvuce...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Iste baterije, Li-Ion 6 cells :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: 550-ka sa celerabos procesorom2.0ghz,a 6735s je 2.1ghz Turion-om,budzet je 400e MAXIMALNO pa to je sto je... Neka logika je da celerabos manje trosi,ali ne znam da li imaju bateriju istog kapaciteta... :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: ::
HP 530 Celeraba je u pitanju. Baterija je trajala u prvih mesec dana i do 1h koriscenja. Posle nekoliko meseci se pretvorila u ups. Bukvalno samo da ga ugasis. Oko 30 minuta. Mozda se pojebala zato sto je konstantno povezan adapter... mada kao kad se napuni baterija on prebaci...
ako ce da koristi za net i muziku dovoljno mu je .Duze ce mu trajati baterija na Celeronu.6735s koji je baziran na AMD Turion X2 i Ati grafika ja sam igrao igrice i prikljucivao preko VGA na LCD Tv najjaca slika i filmovi preko njega to su vec stariji AMD cpu za notebook ,za takve neke stvari je ok 6735 S uz ukljucen ispravljac,ukratko receno za prezentacije je najjaci 6735 s .Znaci posto je u pitanju net i muzika samo uz trajanje baterije neka uzme Celeron.
Sa Turion-om dolazi u paketu onaj hladnjak za laptop, jer bi se bez njega laptop zapalio.
Pozdrav!
:: Čini mi se da sam skoro pročitao neke žalbe na taj model HP sa Turionom, jer se pregreva do yaya :: (Automatski - troši bateraju zuuuum) :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.