13.3 ` sa sto jacim procesorom a sto manjom cenom..Predlozi..
STRANA 1 OD 1
meex
13.3 ` sa sto jacim procesorom a sto manjom cenom..Predlozi..
20.06.2009. 11:52
T18155
status: user broj poruka: 19
Dakle, treba mi neki laptop na kome cu iskljucivo da radim muzicku produkciju (naravno podrazumeva se kupovina neke eksterne zvucne karte) u ABLETON-u..ono sto ja jos uvek ne znam, a to je koja je minimalna snaga procesora koji moze to da mi gura bez nekog preteranog naprezanja ili seckanja jer ipak ce tu biti dosta VST pluginova, DX-ova i tako dalje.. Znaci ako neko ima iskustva dobro bi mi dosao savet jer u neko skorije vreme hocu da predjem na laptop da se time malo pozabavim... P.S. Mozda ce biti od pomoci , kod kuce radim istu stvar na masini C2D E8400 na 3GHz i 4GB RAM i nemam nikakvih problema, tako da mislim da moze i dosta slabiji C2D na laptopu da zavrsi posao... Hvala..
Uzmi najjeftinije modele iz Toshiba Satellite Pro U ili Portege M sa Intel Core 2 Duo P serijom procesora. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
samo nemoj stedeti na RAM-u. Inace, Ableton rules (vozis li ver. 6.xx ili nesto novije?)! Ja se ubi` trazeci krckaljicu za 6-icu, tako da sam radio samo u demo-mod-u.
Gledao sam Toshibu Satellite Pro U400-13O, ta konfiguracija mi savrsheno odgovara, ali me nervira sto ima vistu i to mu podize cenu,kad bi nekako bila DOS Free varijanta za manje para, mislim da se ne bih puno razmisljao..
Koristim ABLETON 7.03, mnogo je bolji od 6ice ali ima neke male bagove na koje se brzo naviknes i uopste ne smetaju, tako da ti je toplo preporucujem...)
Majstore, nemoj to uopšte da brine jer U400 ima punu podršku za XP ako je OS problem. A što se cene tiče....ja koliko znam prazan bez OS-a nema u ponudi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Gledao sam Toshibu Satellite Pro U400-13O, ta konfiguracija mi savrsheno odgovara, ali me nervira sto ima vistu i to mu podize cenu,kad bi nekako bila DOS Free varijanta za manje para, mislim da se ne bih puno razmisljao. :: :: Koristim ABLETON 7.03, mnogo je bolji od 6ice ali ima neke male bagove na koje se brzo naviknes i uopste ne smetaju, tako da ti je toplo preporucujem... :: :: Cekam jos neke predloge. :: ::
Kad kupis u400-130 (posto sam je posedovao 3 meseca) dobijes 2 licence windowsa, znaci vistu biznis i win xp pro...fabricki je na skrivenoj particiji vista, a u kutiji dobijes i dvd sa win xp-om, a sto se tice razlike u ceni i ne bi se slozio sa bahom posto ni u400 nije dzabe vec je bas skupa, a macbook (najjeftiniji sa core 2 duo) imas da kupis za 780eur nov.
Kako ti se pokazao taj model sto si posedvao 3 meseca? Mislim da je ipak macbook bar 30% skuplji od te toshibe u istoj hardwerskoj konfiguraciji, a meni je bitno da ona bude dosta jaka..
I jos nesto , da li je taj XP sto ide takodje uz njega 64 bitni ili 32bitni? Zanima me da li moze da vidi 4GB ram-a?
:: :: :: :: Kad kupis u400-130 (posto sam je posedovao 3 meseca) dobijes 2 licence windowsa, znaci vistu biznis i win xp pro...fabricki je na skrivenoj particiji vista, a u kutiji dobijes i dvd sa win xp-om, a sto se tice razlike u ceni i ne bi se slozio sa bahom posto ni u400 nije dzabe vec je bas skupa, a macbook (najjeftiniji sa core 2 duo) imas da kupis za 780eur nov.
fina je u400 i mislim da predstavlja dobru kupovinu, prava biznis sprava, mada ja sam od onih koji bi pre toshibe uvek uzeli dell ili mac. Ja sam ovu u400 imao 3-4 meseca jer nisam mogao da je prodam pre. Windows xp je 32bit koliko se secam i nece ti videti 4gb vec 3g.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.