Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
heeeeeeeeeeeelp
STRANA 1 OD 1
dbqp heeeeeeeeeeeelp 03.06.2009. 17:49 T17778

status: user
broj poruka: 1368
U pitanju je HP nx9420 na kome je `instaliran` ubuntu. Ubacio sam CD WinXP SP3 medjutim kad sve iscita napise mi da nema hdda, odnosno ne vidi hdd. Cime da sredim particiju i prebacim je u NTFS?
fala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika Re: 03.06.2009. 17:53 #118737

broj poruka: 1133

Ako imas HIREN ili DIRECTOR onda sa jednim od njih a ako nemas onda PARTITION MAGIC 8.5

dbqp 3r22r2 03.06.2009. 17:54 #118738

ajoj nemam vremena za to, znaci usao sam u bios i nasao neki disk sanitizer i valjda ce on da zakolje ubuntua
Equinoxe Re: 03.06.2009. 19:29 #118768

broj poruka: 12057

Bolje se zakolji čačkalicom nego da sređuješ disk Partition Magicom. Isključivo Acronis Disk Director (takođe na Hirenu).

To što ti instalacija ispiše da nema HDD je zbog AHCI moda koji je upaljen u BIOS-u za HDD kontroler. Pronađi opciju i setuj na compatibility / ide / enhanced i XP će ti videti HDD u kome ćeš moći da ga formatiraš ili šta god si planirao.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

dbqp @bax 03.06.2009. 19:41 #118773

Nashao sam neshto Sata native mode, stavio ga na disabled. Drugih opcija u vezi toga nema tako da je ovo poslednja nada.
Inache zamolio bih te da pogledas http://www.firstnet.biz/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=42 link i kazes mi ima li smisla i sta da radim sa tim.
hvala unapred
Equinoxe Re: @bax 03.06.2009. 19:47 #118778

broj poruka: 12057

Na tom linku je objašnjeno kako se na drugi način prevazilazi taj problem. A to je integracija AHCI drivera u instalaciju XP-a kako bi on video HDD pod tim modom.

Isključi Native SATA pa probaj instalaciju, ako ne uspe ne gine ti Vista / W7 ili ovo zezanje sa integracijom drivera.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Nashao sam neshto Sata native mode, stavio ga na disabled. Drugih opcija u vezi toga nema tako da je ovo poslednja nada
:: Inache zamolio bih te da pogledas http://www.firstnet.biz/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=42 link i kazes mi ima li smisla i sta da radim sa tim
:: hvala unapred
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs