Pozzz... razmisljam ovih dana da kupim polovan neki model HP Pavilion dv.... imam nekoliko ponuda,dv9000,dv2174ea,dv6340eu.....jako mi se svidjaju ovi laptopovi,kako po dizajnu,tako i konfiguraciono...sasvim dovoljno za moje potrebe... Medjutim ono sto me buni je to sto cesto po netu na oglasima nalecem da se prodaju pokvareni Pavilioni,u delovima i cini mi se dosta njih imaju neke probleme...znam da su modeli za Americko trziste i da se tesko popravljaju ovde...
Da li mi se cini da su problematicni jer samo jurim njih po oglasima, ili je to stvarno tako Molim za pomoc svih koji nesto vise znaju...veliki pozdrav za sve i ZIVI BILI...
a iz licnog iskustva nikako ne kupovati HP a zasto: pa jako losa podrska, dodsue ok je za vistu, ali za bilo koji drugi sistem jednaka je nuli uradio sam par komada, reinst win-a i tako to prvi put kad sam zamoljen da to uradim i da umesto viste stavim xp, ja rekao nema problema, ali se do kraja ispostavilo da sam ipak stavio vistu. pa poucen tim prvim putem, na ostala dva nisam ni pokusavao sa xp-om, nego odmah vista i to je to, a najgore sto su konfiguracije bile uzasne, vista im je davala dvojke onaj jedan sto se secam je bio dv6300, to je pisalo iznad ekrana, a pravi model number je bio valjda dv6320 inace taj broj ti pise nazad na njemu, na onom sticker-u, aproveri jos na njihovom sajtu kako doci do model number-a, jer taj broj iznad ekrana nista ne znaci
koje su konfiguracije uopste u pitanju
uglavnom, moja preporuka je da zaobidjes HP, ako mozes od volje ti k`o šokcu post, nadam se da se nece neko naci uvredjen ovom izjavom
Ne bih da uvredim komentarom coveka iznad, ali to sto je napisao je cista glupost. Ako se neko ne snalazi na HPovom sajtu, ne znaci da je podrska losa. Tacno je da je bilo problema sa chipsetom na modelima iz serije dv6000, ali daleko je od toga da HP ne valja.
Kao visegodisnji gorisnik HP laptopa morao bih da se slozim sa bglaptops. Mislim da su HP laptopovi jedni od boljih na trzistu. Konfiguracije su u vecini slucajeva odlicne i sto se mene tice sve radi savrseno. Svoj sam kupio u americi i nikada se nisam pokajao. Jedini problem za koji znam da je boljka Paviliona je sto su se u ranije modele ugradjivali TC-Corp (ili tako nesto) DVD uredjaji koji su se pokazali katastrofalno losim. Moj je takodje `preminuo` posle manje od godinu dana. Tintossa, ako kupujes polovan HP obavezno proveri DVD. Vecina hoce da cita diskove medjutim nece da snima, stoga probaj da narezes nesto i vidi cita li posle toga. Sem ovog problema nikada, ali nikada nisam imao niti jednu drugu zamerku na svoj HP. Na njemu imam instalirano brdo softvera, SQL Server 2005, Visual Studio 2005 i sve radi savrseno brzo. I dalje je brzi od nekih novih desktop modela koji se prodaju kod nas, verovali ili ne.
@bglaptops: a ti covece ispod, majke ti otidji na sajt i nadji ove drivere za koje ja nisam mogao da se snadjem na sajtu
znaci posle prve recenice se vidi da imas hp-a i da ti je automatski najbolji
pored lousy support-a, dva su bila koja su se pragrejavala i gasila posle prvog dana, ne ova dva koja sam navodio ranije sad ces ti reci kako lepo pise na hp-ovom sajt-u da ih ne treba koristiti na temp iznad 30 stepeni celzijusa!?
eh
mojne ti sad samo da se ljutis, nego napisi argumente zasto preporucujes coveku hp nisi me uopste trebao dirati
u se i u svoje kljuse, a kako bi te neko drugi lepo napu*sio...
HP ne volim (ali to nije nikakav argument) no smatram da su pored toshibe, thinkpad-a i npr. sony-ja kvalitetne masine. Ipak bih razmislio o kupovini polovnog laptopa ukoliko si u mogucnosti da kupis novi. Problem sa polovnim lapovima je sto na kraju lako mogu da ispadnu skuplji od novih :)
Ja imam dva HP-a i nisam imao nikakvih problema sa njima, u pitanju je Centrino platforma i pokazali su se dobro. Jedan je Nx6110 a drugi Nx6120. Inace za modele sa Turion procesorima se pokazalo da je hladjenje lose i preporuka je da ne rade na temperaturama vecim od 30 stepeni koliko sam ja razumeo jer na visim temperaturama hladjenje tesko odradjuje posao. Inace svaki proizvodjac ima neku losu seriju a moja su iskustva sa nekim Sony Vaio modelima da je posle nekog vremena dolazilo do `ladnih lemova na memorijskim slotovima koje su ljudi resavali podmetanjem papira i takvim slicnim glupostima, i ja sam jedan tako sredio (znaci provereno u praksi). Inace kupovina bilo koje polovne robe nije preporucljiva ili ako se vec mora tako zbog budzeta onda definitivno proba na licu mesta, sto vise funkcija. Inace i ostali modeli laptopova pate od losih rezaca ali ako se pomiris sa tim da novi mozes kupiti za 3-5000 (zavisno od modela) i ako si spreman na dodatne troskove onda eventualno i vredi rizikovati. Mnogo je sigurnije ako polovnu stvar kupujes od nekog koga malo bolje poznajes tako da mozes verovati da nece da te prevari. Sto se drajvera tice, kad se odlucis za konkretan model, lepo proveri na sajtu proizvodjaca da li ima podrsku za sistem koji zelis imati na laptopu pa ako toga nema onda lepo potrazi drugi model. I naravno najvaznije je da se uveris koliko drzi baterija, a ne na rec, jer na rec prodavca svaka drzi bar 2 sata. Tip koji mi je nudio bateriju za Nx6120 (hteo sam jednu rezervnu) me je ubedjivao da drzi 3-4 sata a originalna nova je mogla od 1,5-2 kada nesto radis do 3 sata ako bas nista ne radis, a baterija je starija od godinu dana pa ti vidi koliko je posten.
Hvala vam svima na komentarima...mislim nema potrebe za tenzijom...opustencija,laganica...tu smo da zajednickim snagama odlucimo koji polovan laptop da kupim...sutra cemo pomoci nekom drugom...itd..uostalom za to smo ovde...druzenje,ucenje,zezanje..
Ja vec imam jednog HP Compaq nx9105... jedna starija masina...ali ne da sam prezadovoljan,vec imam samo reci hvale...laptop radi kao sat...gotovo ga i ne gasim...ne greje se,a i kad se zagreje ,ogroman kuler odradi posao za nekih 10ak sec i to je to do narednog paljenja od 20ak min pri najvecem opterecenju.
A kao sto je neko vec pomenuo, i ja imam problem sa DVDRW ...bio je nov, i posle nepunih godinu dana sve radi kako treba ali ne reze DVD...ne vidi prazan disk...sve sam pokusao ali uzalud...
Ovog nx9105 cu ostaviti kao desktop masinu, ali se sad debelo razmisljam za ove HP Pavilione....jos cu malo da se informisem..
Ako neko ima predlog ili iskustvo za neku dobru stabilnu masinu, neka kaze...zelim da saslusam sve... otprilike neki AMD 64x2 1.9mhz, 2gb ddr2......... nije bas bitno sad u detalje...
Posedujem dv9000 (9924ca) dakle Turionx2 na 2Ghz. Radi kao zmija sa win7. Mana greje se kao i svaki drugi laptop. CPU ide na 60C tokom letnjih dana (30+C). Što se tiče podrške jedna od najboljih koju sam video do sad. Pre izvesnog vremena sam skidao drajvere za XP sa njihovog sajta za Acer laptopove one čuvene Vista only mame im ga nabijem nenormalne. Dva dana sam se akao da kompletiram drve. Tako da svaka preporuka za HP i da su lepi prelepi su:D
Joj...sad sam totalno izgubljen...ne znam sta da radim po pitanju dv9000...neko kaze da je dobar,neko kaze ne uzimaj...POSTUJEM svakoga...ali mi je stvarno tesko da donesem odluku...sad sam citao na dosta foruma ista tema...dv9000 Pavilion i slicni...
Bas ih puno ima problema sa pregrevanjem,gasenjem,crnim ekranom...i HP je zvanicno pre potvrdio da su imali problema sa modelima:
Pavilion dv2000/dv6000/dv9000 i Compaq Presario V3000/V6000
Ovo sve govorim jer stvarno par dana aktivno skupljam sve informacije u vezi ovih modela,ali opet ne mogu da dam bolji sud odonih koji vec imaju ove modele...ma da mozda sve to varira od jednog do drugog racunara...
I kao najcesci problem se javlja bas kod dv9000,od silnog pregrevanja,popustaju lemovi na ploci i gubi se kontakt...
E sad da meni sve ovo bude jos ludje i gore,pojurim po oglasima i stvarno naletim na par komada gde pise u oglasu da imma problem sa podizanjem sistema,ili slicno...
E TEK SAD NE ZNAM STA DA RADIM,ALI MISLIM DA CU IZBECI KUPOVINU NEKOG HP PAVILION DV..... MODELA
Ako vec ima toliko problema sa pomenutim modelom, a kupujes ga polovnog, bolje onda izbegni kockanje sa tim koliko ce jos trajati. Da ga kupujes novog, pa ga lepo cuvas i pratis njegov rad i kada pocne da zeza verovatno bi ga i ti prodao (kao i vecina drugih vlasnika) i ostavio novog da se pati. Posto je `postenje` kod nas takvo kakvo jeste onda bolje juri neki drugi model. Inace za svaku stvarcicu pre kupovine procunjaj po netu uz dodatak problems ili tako nesto slicno i videces kako se pokazao. A problemi tipa popustanje lemova i sl su najz**ebaniji za popravku i nikada nisi siguran koliko ce to raditi posle servisa. Jedino sto vredi u tom slucaju je zamena ploce (sto se definitivno ekonomski ne isplati sem u garanciji i u ovlascenom servisu a to je nama skoro nedostupno). Inace Turion je takav kakav je i grejanje mu je mana (kao i veca potrosnja) i Centrino se tu pokazao daleko boljim resenjem, zato su AMD bazirani laptopovi i generalno jeftiniji ili bolje opremljeni od Centrina, treba nekako ubediti kupce da se odluce za losije resenje. Ipak sve to radi dok je novo i razlike nisu mnogo velike ali ako treba da sluzi vise godina (a treba) onda je, po mom misljenju, Centino jedino resenje. Ipak odluka je na tebi.
Zaboravio sam da napomenem da su meni otpale gumene podloge sa donje strane lapa. Dve od pet. Da kucnem u drvo nikakih problema nemam sa pregrevanjem, sta vise vent se na 100% brzine pali samo pri startovanju biosa. Ovako je necujan. Preporuka je da adko mozes nadjes neku Toshibu. Drugar je pre tri meseca pazario iz oglasa samo raspakovan p200 1I6 za nekih 550eur sa sve garancijom. Nasiljem protiv argumenata... support normality
Da...Toshiba je dosta dobra....Toshiba i DELL...ali je problem sto se meni bas svidja dv9000...
Imao sam vec dva HP a i nikada nisam imao problema,pa me sad buni to sa pregrevanjem dv9000...verovatno ako naletim na dobar,radice bez problema,jer mozda i da kupim nov dv9000,posle nekog vremena se mozda pocne pregrevati...ko zna...
Čuj dobra odlična je. Nije džabe skuplja za 10-15% od konkurencije. Dell nisam mnogo isprobavao pa ne znam čuo sam i dobre i loše stvari tako da... DV serije ne da su lepe nego otkidaju, atek ove nove HDX serije kuku voda mi curi na usta kad vidim kako izgledaju.
Nasiljem protiv argumenata... support normality
:: Da...Toshiba je dosta dobra....Toshiba i DELL...ali je problem sto se meni bas svidja dv9000... :: :: Imao sam vec dva HP a i nikada nisam imao problema,pa me sad buni to sa pregrevanjem dv9000...verovatno ako naletim na dobar,radice bez problema,jer mozda i da kupim nov dv9000,posle nekog vremena se mozda pocne pregrevati...ko zna.. :: :: kocka je nekada mozda i najbolje resenje :: :: pozz :: ::
Ne preporučujem HP DV9000 seriju jer i sam imam jedan sa pokvarenom grafikom. Lepo je radio dok nije crko 14 dana posle isteka dvogodišnje garancije. Sada jurim popravku i nemam nikakvu zvaničnu podršku ovde u Srbiji pošto je model namenjen za američko i zaoadnoevropsko tržište.
Preporuka sakupiti lepo pare za novi recimo Asus , Toshibu ili MSI koji ovde imaju dobru podršku.
Ja imam dv9000, i imam problem sa paljenjem. E sada, upalim ja njega nekako ali veci mi je problem sto nemam za njega levu sarku i bateriju. Ako neko ima dv9000 a koji je raspolozen da prodaje u delovima ili zna nekoga ko bi to imao neka mi se javi. Takodje bih cenio ako neko moze da mi napravi clone file rescue particije ili da mi pozajmi ili iskopira rescue dvd. Znaci treba mi leva sarka i baterija za HP Pavilion DV9000 i rescue particija ili dvd za (dv9072ea).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.