Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
temperatura laptopa
STRANA 1 OD 1
dorabi1 temperatura laptopa 24.05.2009. 17:09 T17589

status: user
broj poruka: 939
radi se o HP 6735s,procesor AMD athlon x2 na 1700 mhz.Temperatura se penje do 100 C za procesor,110 za core,temp maticne 85.Na 100 C za proc. ide u shutdown.Ove temperature nabije dok sam na netu sa njim,nista preterano zahtevno.Cenim da je zreo za reklamaciju,al` `ajde da proverim sa vama.
Jel` za servis ili za kantu?Dali da trazim drugi model ili je ovo samo na ovom lapu slucaj.

Pozz svima i hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 24.05.2009. 17:49 #116627

broj poruka: 8138
Otvori ga i ocisti ga od prasine.
Verovatno je pun prasine,a i topli su dani.

The Way It`s Meant To Be Played

Stripy Ako je u garanciji 24.05.2009. 18:17 #116631

broj poruka: 4163
teraj ga na reklamaciju. Ako nije očisti sve ventilatore i hladnjake od prašine i proveri ispravnost ventilatora tj možda je neki crko. Ovo su opasno visoke radne temperature

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Equinoxe Re: 24.05.2009. 18:26 #116636

broj poruka: 12057

Ako nisi nikad rasplapao laptop, nemoj da ti sad bude prvi put. Nikakva kanta ne dolazi u obzir jer ti je on sigurno pod garancijom. Odnesi to lepo u servis i ne brini, šta god da je (polupan CPU, onmogućeno ili otežano hlađenje iz bilo kog razloga) problem će ti biti rešen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

ljuki Re: temperatura laptopa 24.05.2009. 18:34 #116639

broj poruka: 324

I ja imam isti laptop stim sto cpu radi na 1.9ghz i temperatura mu je 52 C i to sam napolju u hladu gde je temp oko 26C. Kada se malo optereti ide i do 68-70C. Hteo sam da pitam da li postoji neki program koji bi omogucavao podesavanje broja obrtaja ventilatora, posto u biosu toga nema. a primetio sam da mu je isti broj obrtaja i kada je temp 52 i kada je 70C a u punoj brzini vent je bas bucan i izbacuje veliku kolicinu vazduha ali radi tom brzinom samo dok nekrene ucitavanje Windowsa.

:: radi se o HP 6735s,procesor AMD athlon x2 na 1700 mhz.Temperatura se penje do 100 C za procesor,110 za core,temp maticne 85.Na 100 C za proc. ide u shutdown.Ove temperature nabije dok sam na netu sa njim,nista preterano zahtevno.Cenim da je zreo za reklamaciju,al` `ajde da proverim sa vama
:: Jel` za servis ili za kantu?Dali da trazim drugi model ili je ovo samo na ovom lapu slucaj
::
:: Pozz svima i hvala!i
dorabi1 pardon 24.05.2009. 19:09 #116645

i ovaj radi na 1.9 ghz,nego sam ocitavao sa everesta.Inace lap je u garanciji pa ga ne bi otvarao,nego me vise interesuje da li je doticni model problematican sto se tice temperatura da ga menjam za drugi model.

Vaskev re 24.05.2009. 19:44 #116653

broj poruka: 1673
But please don`t overwork the CPU! Under heavy CPU usage, the HP 6735s starts showing clear weaknesses. The battery life falls rapidly, the noise emissions rise to an uncomfortable level, the bottom left side of the laptop becomes very hot, and the power adapter starts having terrible problems. So anybody, who wishes to get maximum performance out of this notebook, should be clear about the disadvantages before he/she buys the laptop.

Dakle brzina ventilatora se mora povecati sa povecanjem temperature a koliko vidim to se ne desava.

Evo i linka sa detaljnim opisom doticnog modela sa dijagramom temperature kucista u normalnim uslovima.
http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Compaq-6735s-Notebook.15997.0.html

dorabi1 sad nesto gledam 24.05.2009. 20:35 #116668

u task manageru firefox zauzima 80% procesor ?????Ima onaj 3g modem zakacen za lap,moze li to biti uzrok pregrevanja?Ali opet valjda bi ga ventilatori morali hladiti malo vise?

Equinoxe Re: sad nesto gledam 24.05.2009. 20:41 #116671

broj poruka: 12057

Jel imaš neki utility koji se bavi power managementom i hlađenjem ? Da se tu stavi cooling na max ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: u task manageru firefox zauzima 80% procesor ?????Ima onaj 3g modem zakacen za lap,moze li to biti uzrok pregrevanja?Ali opet valjda bi ga ventilatori morali hladiti malo vise
dorabi1 Re: Re: sad nesto gledam 24.05.2009. 21:02 #116678

nema nista ni u biosu ni u utility,sve sam servise pogasio,samo win radi a temperature su oko 90 C.Sutra ide kod mame i tate pa nek se oni akaju s njim.Tnx enivej.

:: Jel imaš neki utility koji se bavi power managementom i hlađenjem ? Da se tu stavi cooling na max
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: ::
:: :: u task manageru firefox zauzima 80% procesor ?????Ima onaj 3g modem zakacen za lap,moze li to biti uzrok pregrevanja?Ali opet valjda bi ga ventilatori morali hladiti malo vise
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs