Znaci treba mi pristojan laptop za office rad do recimo 30-35 hiljada, mada bolje 30 i da na istom mestu qpim originalni Windows. Caletu treba za posao i mora da ima licencirani softver. Sada posto je na istom mestu da im odmah kazem da mi oni to instaliraju itd...da se ne bakcem sa time posto nemam isqstva sa laptopovima. Treba mi inace konkretno XP, ako to jos uvek moze da se nadje, posto nema sanse da se cale snadje sa Vistom. Malo sam kopao po forumu i onaj HP 550 deluje pristojno ali malo vise kosta... Znaci samo da je ok kvalitet sto se tice izrade, u principu svaki danasnji laptop moze da potera sta ja znam Office, Internet itd... Nadam se brzom odgovoru. PoZdrav
Šteta što ćale ima stresove od promena, razumem ga, ali, ja bi u njegovoj situaciji kupio za tih 80€ bolji lap-top i instalirao Ubuntu sa pripadajućim Open Office-om 3, i to na Srpskom, pa, nek inspektori hackeri grickaju mošnice. Ako je pod stresom zbog toga da nešto drugačije izgleda, onda su njegovo znanje i potrebe u upotrebi računara takve da apsolutno nema te stvari koju mu ubuntu+open office ne bi odradili - pod uslovom da je ono što ima u lap-top-u (razni ingegrisani gadget-i) podržano drajverima od strane linux-a.... BTW, načuo sam nekih provala kako su `inspektori kljunovi` tražili win nalepnice na linux mašinama.... baš šteta. Voleo bih da gledam tako neke magarce u veselim situacijama, al` mi se ne da.
HP550 je odlican laptop.... Nego ako mu treba sistem samo za office ja bih kao i Pisko preporucio Ubuntu... OpenOffice je odlican paket za Dz a isto je toliko dobar kao M$,ja ga koristim... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
Koja je razlika u interfejsu izmedju Open Office-a i Microsoft Office-a??? I da li je sve sto se radi 100% kompatibilno???
========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
BLEJA:)))
:: HP550 je odlican laptop.... Nego ako mu treba sistem samo za office ja bih kao i Pisko preporucio Ubuntu... OpenOffice je odlican paket za Dz a isto je toliko dobar kao M$,ja ga koristim.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti :: ::
OK, probacu, a jel su kompatibilni u smislu ektenzija i jel ce moci sve to jedno sa drugog da se procita kako treba, npr. napisem u Open Office-u a otvaram u Wordu/Excelu...??? I da, jel mogu na Ubuntu da instaliram Micro$ofrov Office, posto kako sam skapirao cacu dobice odneqd licencirani...???
:: male su razlike, na kraju imas ti Open Office 3 za Win pa ako ti nije mrsko probaj g :: evo ti link za dl :: http://download.cnet.com/OpenOffice-org-Windows/3000-18483_4-10263109.htm :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti :: ::
Ne mozes M$ na Ubuntu a i koji ce ti, Open Office cita sve zivo i mrtvo samo kad pamtis nesto moras naznaciti koji ces format jer ce ti po Def-u zapamtiti u ODF-u... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
:: Šteta što ćale ima stresove od promena, razumem ga, ali, ja bi u njegovoj situaciji kupio za tih 80€ bolji lap-top i instalirao Ubuntu sa pripadajućim Open Office-om 3, i to na Srpskom, pa, nek inspektori hackeri grickaju mošnice. Ako je pod stresom zbog toga da nešto drugačije izgleda, onda su njegovo znanje i potrebe u upotrebi računara takve da apsolutno nema te stvari koju mu ubuntu+open office ne bi odradili - pod uslovom da je ono što ima u lap-top-u (razni ingegrisani gadget-i) podržano drajverima od strane linux-a.... :: BTW, načuo sam nekih provala kako su `inspektori kljunovi` tražili win nalepnice na linux mašinama.... baš šteta. Voleo bih da gledam tako neke magarce u veselim situacijama, al` mi se ne da :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
dobar je taj HP. Ali cisto da na pomenem da sam video metrou Fujicu neki 2ghz Dual Core (nije C2d) 2gb rama, 160gb i ostalo za 30.400din ! sto je extra cena za 320e nemoz bolje
da dodam samo da ima i bluetooth, wifi, 1.3mpx camera, firewire i linux instaliran pa moze tvoj matori moze odmah da ga proba ako mu se svidi resen problem :D
:: dobar je taj HP :: Ali cisto da na pomenem da sam video metrou Fujicu neki 2ghz Dual Core (nije C2d :: 2gb rama, 160gb i ostalo za 30.400din ! sto je extra cena za 320e nemoz bolj :: :: :: da dodam samo da ima i bluetooth, wifi, 1.3mpx camera, firewire i linux instaliran pa moze tvoj matori moze odmah da ga proba ako mu se svidi resen problem :D
OK, hvala na obavestenju:)! Inace koji HP 550 mi proporucujete, posto kapiram da ih ima vise...XD I dajte jos neki predlog, neki cool laptop, sta znam...
:: :: Nemoj da ides u metro. Prodata je cela količina za 2-3 dana, a i ta akcija se završila prekjuče. Bio sam 03.05.2009. g :: Pozdrav :: ::
Molim vas dajte jos neki predlog za laptop, moze i nesto jeftinije a da valja. Dajte neke ideje zivota vam! Koji model HP 550, a da ima Wireless, posto ima dosta modela, gde da qpujem??? PoZ
Ako mu je potreban za posao onda bez dilemeHP iako je skuplji. Ja imam Asus M51VA-AS120 i zadovoljan sam i kvalitetom izrade i brzinom rada. Ne greje se puno i skoro se ne cuje, tastatura i ekran su mu dobri, ali mu baterija ima prilicno malu autonomiju (70-80 min.). Iako uz njega ne dolaze drajveri za XP (samo za Vistu), isti mogu da se skinu sa Asusovog sajta. HP takodje ima dobru podrsku. A da qpis mozes u PC Practic-u, oni imaju dobar izbor notebook-a i pristojne cene.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.