Zanima me da li neko može da podeli svoje iskustvo sa mnom oko ovog mališe. Kakve su mu performanse? Planiram da kupim notebook do nekih 25000 din? Ima li neki bolji od navedenog za ovu količinu novca? Znam da suma nije pristojna, ali, nadam se da možete da mi preporučite najbolji za dotičan novac.
Vrlo prosto. Najviše se kvari i to u SVIM kategorijama. Počevši od ploča preko grafičkih pa do laptopova, MSI ima 3 puta veći procenat rma od bilo kog drugog proizvođača. Sama konfiguracija lap topa je sasvim ok, ali na iskustvu sa MSI proizvodima to ne bih pazario niti bi ga preporučio bilo kome
Ja opet nemam takvo iskustvo.Sto se tice ploca tu stvari jesu jasne,graficke karte su im odlicne a sa Lap Top-icima sam poceo da se susrecem od skoro kad su se pojavili i nisam nesto primetio da su bas toliko kvarljivi.Moja racunica je prosta,za te pare dobijas i mnogo vise nego sto vredi a ako se kojim slucajem desi kvar postoji garancija i kraj.Sve je jasno kao dan.
I Want to believe - The truth is out there
:: Vrlo prosto. Najviše se kvari i to u SVIM kategorijama. Počevši od ploča preko grafičkih pa do laptopova, MSI ima 3 puta veći procenat rma od bilo kog drugog proizvođača. Sama konfiguracija lap topa je sasvim ok, ali na iskustvu sa MSI proizvodima to ne bih pazario niti bi ga preporučio bilo kome
uzeo sam MSI GX610 (AMD Turion X2 2Ghz, 2GB DDR2 667Mhz, 320GB HDD, Ati Mobility HD2600 !), uzeo sam ga samo zbog tih delova koje ima a kostao je u decembru 2008 oko 50k, takva konfiguracija za te pare je super... E sad moram da priznam da je kvalitet izrade losiji od Toshibe na primer i to one Toshiba jeftinije serije, jedini problem je bucan ventilator pri paljenju ali se utisa posle par minuta nakon paljenja sve ostalo funkcionise kako treba... Po meni je MSI Best Buy ako se gledaju cena i performanse... I jos daju 2 godine garancije, vise nego neki drugi proizvodjaci !
necu da se segam na forumu ali ovako ja sam uzeo pre jedno 7 meseci acer ona sa diskom od 160g i monitorom 8,9. laptop je odlicno odradjen sto se tice estetike i kvaliteta spoljne izrade. funkcionise perfektno sa svojim isporucenim windowsom bez ikakvih hard i soft bagova. jedina mala manica jeste 8,9 ekran posto malo skrolovanje zeza i prikaz nekih stranica na exploreru uzmi radje neki 10 inchni ekran . e sad asus eeepc je isto ok jedino sto mi se zavrsna obrada i estetski nije svideo msi je po meni ok izbor neces u nicemu pogresiti sve to radi lepo saobzirom da su svi atomi i mislim da ih sve i pravi jedna fabrika negde u nekoj garazi u kini . mislim da treba da poslusas samo tvoje oko.
Koliko je meni poznato MSI se sklapa u Srbiji... Tamo u fabrici kod Arandjelovca (mislim da je tamo ona fabrika za izradu kompjuterskih delova).
A drugo MSI uopste nije los, keva ima jedan, stariji sa 512 DDR, nvidia 6600gt i sljaka vec cini mi se 3 godine, mozda cak i duze, nijedan kvar do sada... Stvarno su Best buy, sto kazu za to sto platis, dobijes cak i vise...
inace keva taj msi koristi 13-15 sati dnevno, niti ima bucan ventilator, niti se nesto mnogo greje. Istina je samo da je izgled nekako isuvise prost i da je tastatura malo losija za kucanje, ali vremenom se naviknes, pa na takve stvari ne obracas paznju.
servisom racunara sa bavim 17 godina i sto se tice laptopa mogu reci samo jedno: kupi Toshibu i zaboravi da postoji ostalo! Ni jedna Toshiba mi nije dosla na servis zbog problema sa hardverom (prolivene sokove, padove sa stola, viruse i slicno ne racunam). MSI zaboravi, stedeli su maksimalno gde god su mogli! To bi bilo kao da poredis BMW i Daciju. Razlika u ceni je simbolicna u odnosu na razliku u kvalirtetu.
@nemamime, 17 godina je poprilicno dugo za ni jednu nepokvarenu Toshiba-u. Ok mi je taj proizvodjac, hteo sam da ga uzmem, al sam se ipak odlucio za Dell. Primera radi, u 2008. godini u firmu su mi stigla dva neispravna Toshiba notebook-a, a firma se ne bavi prodajom racunara. Jednom je hdd bio neispravan, drugom je panel gubio kontakt. Ali to je jedna skroz ok firma i to su verovatno bila 2 izroda. Cinjenica je da MSI nije nesto posebno firma, ali definitvno za te pare koje das dobijes ok HW, sa kompromisom u kvalitetu izrade, losijim lcd panelom i hladjenje je cesto lose odradjeno. Ali bitno je da on radi i da na njega imate 2 godine garancije. Ja ga licno ne bih nikad uzeo zato sto sigurnije spavam uz Dell (HP, Toshiba). WIND je ok stvarcica, ali mislim da je daleko bolje uzeti Asus eeepc ili Acer aspire one, ako planiras neki netbook. ___________________________________________________________________ Succumb To The Superior
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.