Pomagajte kupio sam laptop ASUS X59SR-AP036 sa web camerom .Problem je što kamera prikazuje naopačke sliku i u programčiću koji sam skinuo za ovaj laptop tj driveru za kameru a i na skypeu isto. Sta da radim ,pomozite ako ste uopšte imali ovakav problem,šta da radim. OS imam windows7 32 bit
probaj u tom programcicu da nadjes opciju `flip picture`, i iskljuci je, da ti slika ne bi bila okrenuta..mogao si da navedes samo koji program..mozda se ne zove `flip`..
neee,nije to u stvari program nego skinuo sam driver sa asusovog sajta za taj laptop a u njemu ima taj video view ali nema nigde opcija flip picture ili nesto slično za okretanje slike.Driver je CMOS_camera_D-max_GD-8A31A
:: :: Pomagajte kupio sam laptop ASUS X59SR-AP036 sa web camerom .Problem je što kamera prikazuje naopačke sliku i u programčiću koji sam skinuo za ovaj laptop tj driveru za kameru a i na skypeu isto :: Sta da radim ,pomozite ako ste uopšte imali ovakav problem,šta da radim. :: OS imam windows7 32 bit
Eto, opet brzas. To je delokrug drivera a ne softa. Cim je u Skype isto i nema veze sa aplikacijom. Pokusaj drugi drajver. Ako nece mozes probati reinstalll windowsa ili pak zamenu laptopa jer se ponekad desi da obrnu CMOS senzor naopacke pri montazi...
A N G E L
:: probaj u tom programcicu da nadjes opciju `flip picture`, i iskljuci je, da ti slika ne bi bila okrenuta..mogao si da navedes samo koji program..mozda se ne zove `flip`..
Drajver je bre ok, čim ima uopšte slike, ne smrzava se windows i vide ga aplikacije. Eventualno neki codec-pack može da ukoka neka video podešavanja - kod nekih kamerica, a i neki greb-softveri, ali vrlo vrlo sporadično. Moraš naći ipak neki softver kojim se upravlja drajverima, nešto što se instalira uz kameru i u njemu ćeš naći podešavanja koja rotiraju sliku (kao kod tebe), koja FLIP-uju sliku .... a time se ne rotira nego se ista okreće za 180 stepeni u horizontali (što je levo bude desno i obrnuto).... itd. Neki programi za capturing mogu da direktno pristupaku opcijama kamere koje se onda pamte na nivou drajvera (osvetljenje, expozicija, redukcija pozadinskog osvetljenja, šum, deinterlacing, pa i to vrćenje slike....). Vidi jesi li sve instalirao od pratećih programa sa cd-a koji si dobio uz kameru... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Prvo na sta sma pomislip je FFDshow i CodecPack jer web kamera ide prkeo DirectX 2D DorectShow...moze i to da proba...sa novim kodecima, ali ako ne uspe...mrka kapa. Inace dovoljni su samo drajveri da win pokaze sliku na kameri, ne treba aplikacija, cisto sumnjam, tj. siguran sam da to nece pomoci, eventualno kodeci da ali soft nikako
A N G E L
:: Drajver je bre ok, čim ima uopšte slike, ne smrzava se windows i vide ga aplikacije. Eventualno neki codec-pack može da ukoka neka video podešavanja - kod nekih kamerica, a i neki greb-softveri, ali vrlo vrlo sporadično. :: Moraš naći ipak neki softver kojim se upravlja drajverima, nešto što se instalira uz kameru i u njemu ćeš naći podešavanja koja rotiraju sliku (kao kod tebe), koja FLIP-uju sliku .... a time se ne rotira nego se ista okreće za 180 stepeni u horizontali (što je levo bude desno i obrnuto).... itd. Neki programi za capturing mogu da direktno pristupaku opcijama kamere koje se onda pamte na nivou drajvera (osvetljenje, expozicija, redukcija pozadinskog osvetljenja, šum, deinterlacing, pa i to vrćenje slike....). Vidi jesi li sve instalirao od pratećih programa sa cd-a koji si dobio uz kameru.. :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
uzmes srafciger krstasti...odvrnes sve srafove na prednjem poklopcu ekrana, onda ti je kamera dostupna za manevrisanje, obrnes je za 180 stepeni i problem resen.... .-)))
HVALA svima što ste ušli u moj problem . Nesmem odvrtati šrafove ipak je laptpop pod garancijom,mada sam prodavce kontaktiro i kazu da je driver loš da treba BISON CAM driver a i software bison da ima ,i u njemu ima flip picture.Još nisam uspeo naći ali trudim se ovog trenutka
Ako nisi daleko odmakao sa instalacijom Win7 i ako ti nije problem da sve prgazis Vistom ili pak XPom, onda uradi tako. Pa ako ti i onda bude okrenuta slika, trk u servis na zamenu laptopa. To ti je jedino merodavno.
Pronadji i skini program `Amcap` - besplatan je i, mislim, deo Windowsa. U njemu ce biti resenje tvog problema.. U meniju `Options` udji u `Video capture filter`, pa okreci kako zelis...
:: :: Pomagajte kupio sam laptop ASUS X59SR-AP036 sa web camerom .Problem je što kamera prikazuje naopačke sliku i u programčiću koji sam skinuo za ovaj laptop tj driveru za kameru a i na skypeu isto :: Sta da radim ,pomozite ako ste uopšte imali ovakav problem,šta da radim. :: OS imam windows7 32 bit
Rešio sam problem sa drugim driverom (novijim) mada nisam uspeo na standardan način nego drugar `haker`mi rešio a ja u medjuvremenu i VIstu nainsalisao ali bez uspeha.Vratio sam se na Windows 7 pošto je platforma ista i šljaka super(radi kako treba) HVALA SVIMA KOJI SU SE ZAUZELI ZA MOJ PROBLEM
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.