Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Cudan problem
STRANA 1 OD 1
chinaboy Cudan problem 20.04.2006. 10:18 T1685

status: user
broj poruka: 56

Posle naglog zatvaranja u toku rada, notebook nije hteo da podigne operativni sistem. Utvrdio sam sa sigurnoscu da je crkao HDD i promenio ga, instalirao OS i radilo je 2 dana. Nakon toga je poceo da pravi probleme ispisujuci gresku kao da ne moze da pristupi fajlu sa ispisanom putanjom windowssystem32configsystem. Sad naizmenicno nekad podigne sistem, a nekad prikaze na kratko plavi ekran, a nekad na pocetku ovo sto sam gore napisao. Testirao sam memoriju 2 dana i sve je u redu, HDD je nov, stavio sam pastu na procesor, ponovo reinstalirao OS sa drajverima sa COMPAQ-ovog sajta za grafiku i agp, sve je isto. Ne znam sta dalje ciniti, da li je neko imao ovakav problem? COMPAQ Presario 900 (908ea AMD ATHLON) .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic hmmmm 20.04.2006. 11:16 #5556

broj poruka: 609

Ja sam imao(nadam se ) isti problem...s tim da hard nije riknuo ali je odbijao bilo sta na mom racunaru..pa ga lepo odnesem kod ortaka formatiram i onda je sve ok neko vreme i onda se pojavljuje da fali taj fajl ili plavi ekran smrti..pa onda ispocetka...znaci napominjem da sa mog nije hteo ni da butuje sa mog racunara...elem sta sam uradio...prebacio sam hard u fat32 i za sad radi savrseno...nadam se da ce tako i ostati..pozz

Sovjet Nije ti to od HDD-a 20.04.2006. 13:14 #5557

broj poruka: 12

Ti si moj prijatelju, ili ostetio konektor na MB na koji se kaci disk, ili si poremetio memoriju, najvjerovatnije ovo prvo.Odnesi ga u servis neka ti preleme taj konektor i siguran sam da ce biti OK
chinaboy Re: hmmmm 28.04.2006. 10:50 #5669

broj poruka: 56
::
:: Ja sam imao(nadam se ) isti problem...s tim da hard nije riknuo ali je odbijao bilo sta na mom racunaru..pa ga lepo odnesem kod ortaka formatiram i onda je sve ok neko vreme i onda se pojavljuje da fali taj fajl ili plavi ekran smrti..pa onda ispocetka...znaci napominjem da sa mog nije hteo ni da butuje sa mog racunara...elem sta sam uradio...prebacio sam hard u fat32 i za sad radi savrseno...nadam se da ce tako i ostati..pozz
Izgleda da si bio u pravu. Tek kad sam formatirao na FAT32 (i to iz DOS-a), pri cemu je nasao 2 MB bed sektora, i instalirao OS, racunar nije pravio problem i to vec 5 dana, a nadam se da ce tako i ostati. Izgleda da iz nekog razloga ne vidi dobro NTFS, pri cemu se javljaju i bed sektori iako je HDD nov (a i na drugim se isto desava). Napominjem da sam prethodno i bios flesovao, ali da je, eto, pomogao samo nacin formatiranja. Toliko, bilo bi dobro ako neko ima jasnije objasnjenje zasto se ovo desava.
set dobar ti je avatar ;) 11.05.2006. 20:05 #5929

broj poruka: 165

Ja sam imao slican problem ali sam ga resio zamenom memorije.

U pitanji je bio neki dell. ne secam se tacno oznake.
On ima memorijski slot i ispod tastature. samo sam vratio memoriju i to radi.

Poz.

TurboForce Ima li resenja 12.08.2009. 14:06 #132932

broj poruka: 302
posle 3 godine od zadnjeg posta.
Znaci isti problem se pojavio kod druga, izbaci da fali fajl
WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SISTEM
Ima li leka kao sto su gore formatirali u Fat32 ili mora da se menja HDD.

Hvala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs