Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Flat Cable
STRANA 1 OD 1
peniko Flat Cable 06.04.2009. 22:11 T16643

status: user
broj poruka: 205
Imam Fujitsu Siemens Amilo li2727 i imam jedan problem. Svaki put kada naglo mrdnem lap-top pokvari mi se slika, tj. pojave mi se neke vodoravne linije koje trepcu. Kada se to desi, moram da pomerim ekran u vodoravan polozaj sa ostatkom lap-topa. Posto se taj problem resava na taj nacin, dosao sam do zakljucka da je u pitanju flet kabal.
Sta me zanima: Koja je cena takvog kabla i da li moze negde da se nabavi u slobodnoj prodaji, posto nameravam sam da ga promenim???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 07.04.2009. 03:38 #107101

broj poruka: 467
Koliko ja znam laptop racunari nemaju flet kabl izmedju racunara i monitora nego obican, zicani. Mozda je neka zicica tu stradala ali mislim da bi ti onda slika vise brljavila. Meni to vise lici na problem sa samim panelom tj. kablicima koji spajaju samo `staklo` panela sa elektronikom a oni ne mogu da se promene u kucnoj reziji cak i kada bi uspeo negde da ih nadjes jer je potreban mikroskop i specijalna termo presa.
peniko Flat Cable 07.04.2009. 04:09 #107102

Pa slike totalno nema (to nisam rekao), samo neke vodoravne sivo-crne linije, koje se pomeranjem samog moitora u vodoravan polozaj, pretvore u normalnu sliku... Kada bi video, bilo bi ti jasnije, buduci da ja tek sada vidim koliko sam retardirano opisao problem... Znaci slika je totalno normalna do trzaja samog racunara, kada se pretvori u sivo-crne linije koje trepere...
gilopile Re: Flat Cable 07.04.2009. 05:41 #107103

broj poruka: 9459
Meni to vise lici na los kontakt na konektoru koji spaja monitor sa plocom,usvakom slucaju je to ili da je kabel u prekidu,mada je to vrlo retko.Skoro sam imao problem na thinkpadu da se izvukao 4 pinski konektor koji sluzi za svetlo panela.
Pkusaj to sa kontaktom,pa ako nije onda trazi kabel.

:: Pa slike totalno nema (to nisam rekao), samo neke vodoravne sivo-crne linije, koje se pomeranjem samog moitora u vodoravan polozaj, pretvore u normalnu sliku... Kada bi video, bilo bi ti jasnije, buduci da ja tek sada vidim koliko sam retardirano opisao problem... Znaci slika je totalno normalna do trzaja samog racunara, kada se pretvori u sivo-crne linije koje trepere...
spider12 LI2727 07.04.2009. 10:48 #107115

broj poruka: 92

TO JE NAJVEROVATNIJE ILI FLET KABL ILI ELETRONIKA EKRANA, mada nekada, doduse redje, moze da bude i do konektora na ploci gde se kaci flet ili kablic...

mozda ja imam taj flet...provericu pa ti javljam ovde

poz
darkoc78 re: 07.04.2009. 14:22 #107130

broj poruka: 467
Ako cela slika brljavi to je onda druga stvar, ja sam razumeo da ti se samo ponegde pojavljuju horizontalne linije.
U tom slucaju bi prvo proverio da se nije izvukao konektor sa samog panela ili sa druge strane sa maticne ploce kao sto je neko vec rekao.
drax re: 07.04.2009. 16:40 #107149

broj poruka: 246
Imam sličan problem i najverovatnije je kabal koji je inače flet, ali se na mestu gde prelazi iz tela u panel skuplja (rola). Meni je u prekidu kablić za crvenu boju, pa luduje. Tražio sam novi kabal na nekoliko mesta, ali nisam našao. Doduše moj je stari MaxData laptop. Tražio sam i da mi neko zameni (prelemi) kabal, ali za sada nisam našao nikog ko bi to hteo i mogao da uradi.

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve sto kaže.

spider12 Re: re: 07.04.2009. 17:19 #107155

broj poruka: 92
ovo sa izvlacenjem konektora se desava toliko retko da se skoro ne desava... .), i veruj mi da nema pravila...moze da ti brljavi cela povrsina ekrana i da u jednom slucaju bude do ekrana a u drugom slucaju da je flet zviznuo...

:: Ako cela slika brljavi to je onda druga stvar, ja sam razumeo da ti se samo ponegde pojavljuju horizontalne linije
:: U tom slucaju bi prvo proverio da se nije izvukao konektor sa samog panela ili sa druge strane sa maticne ploce kao sto je neko vec rekao.
peniko :: 28.10.2009. 04:11 #152848

Ja i dalje nemam kabal... Jel ima neko da proda???
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs