dobio sam lap top HP Pavilion dv5000 sa instaliranim windowsom i drajverima ali nece da mi radi wireless. napravio sam konekciju kao i sto sam uradio na drugom lap topu ali mi u system tray-u stoji monitor sa crvenim X i kaze wireless network unvaliable. pa me zanima da li treba da se instalira drajver za wireless i gde da ga nadjem ili postoji jos nesto da se namesti. na lap topu iznad tastature postoji dugme sa nacratnom antenom ali kad je pritisnem nista se ne desava pa sam zato pomislio da trebaju drajveri.
windows je XP service pack 2 a konfiguracija je: AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology ML-32 1.79 Ghz, 1 gb rama, hard je 80 gb i graficka je ATI Radeon xpress 200M i to je sve sto znam o njemu.
Pogledaj u Properties-u za Wireless karticu da nije ukucana neka IP adresa, ili eventualno podešeno da kartica forsira konekciji ne neku mrežu bila ona dostupna ili ne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
proveri i u biosu da nije slucajno disejblovan wireless...ne secam se ko mi je pricao da kod HP laptopova ne mogu uredjaji da se disejbluju iz device manager-a, vec mora iz biosa...pa mozda se neko zezao sa tim i disejblovao...
ako ti nije instaliran wireless assistent aplikacija(sto mnogi zaborave da instaliraju), neces moci da pokrenes karticu da radi. Znaci kad stisnes to dugme za wireless, ono treba da poplavi (svetli plavo) za upaljen wireless, a ne svetli za ugasen. ZNACI IDI NA HP SUPPORT sajt, skini taj wireless assistent program za dv5000 i sljakace to 100%
evo ljudi da vam javim da sam sve pokusao: gledao sam u propertiesu za wireless dal je ukucana IP adresa i nije bila, i gledao sam u biosu dal je disejblovan i nije bio disejblovan i vec sam mislio da nema nista od njega i onda sam video spider12-ovu poruku da instaliram wireless assistent aplaikaciju i proradio je i uspput sam skinuo noviji driver za wireless i proradio je i evo sad vam saljem poruku sa lap topa
hvala puno svima na savetima i na pomoci. budite mi pozdravljeni
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.