Razmisljao sam da uzmem HP 550 laptop ali onaj sa Core2Duo procesorom na 1,6GHz,250GB HDD i 2GB rama...Procitao sam par review-ova i vidim da je stvarno dobar laptop a i lijepo izgleda...E sad htio sam da pitam za misljenja ovde na berzi...Da li ga neko ima,kakav je u radu,da li ima nekih problema sa njim i slicno...Ako ima i neki bolji laptop za ove pare slobodno predlozite...Unapred hvala...
Kupio sam ga pre 4 meseca i prezadovoljan sam. Ukljucen je skoro 24 casa i dosad nisam primetio nikakvih problema u radu. Temperatura procesora ne prelazi 47 C (ipak je u pitanju Intel).Generalno sto se tice grejanja nemoj da brines, ima dobro hladjenje. Sasvim solidna izrada i kvalitana plastika. Tastatura je odlicna.Rezim rada preko baterije je nekih 3 sata sa ukljucenim Wirelessom. Za svakodnevni rad i sa tim peformansama za tu cenu neces naci bolji.Radim pod Windows XP Professional operativnim sistemom, nisam probao Vistu ali verujem da ne bi bilo problema. Naravno pripada Business klasi racunara i neznam kako se ponasa pri igranju nekih, ne toliko zahtevnih igrica jer ja to nisam probao.
Razmisli ipak zasta bi koristio racunar pa se time i vodi pri kupovini!
Moracu dobro da pogledam ovaj HP 6735s...Vidi se da je mnogo bolji nego HP 550...Da li neko ima iskustva sa HP 6735s i kakav je laptop...zavrsna obrada,kakav je u radu,da li se puno greje kao sto sam negde procitao i slicno...
Edit:Pa laptop bih najvise koristio za net,muziku,malo i filmove,office,pa i poneku graficku aplikaciju tipa photoshop i tako to,znaci svakodnevni rad....
To jes`, pise na njoj HP ali ono .) Mada radi posao, nije ni lesh kakvih sam vidjao da se prodaju za po 3K din i vise :)
:: http://www.pcpractic.rs/product.php?id=250 :: :: Ja kupio pre 7 dana i odusevljen sam !!! Dobijas i torbu koja je KAO original (ali je tesko Kinesko sr***). Nova tehnologija procesora + 4GB RAM :: :: ::
Od te dve jaca je HD4500 :) Ta jacina se ogleda u 1/2 fps u fifi 2007 :) :) :) :) Obe sam probao,testirao itd i dosao sam do zakljucka da te grafe nisu za vise od word-a, winamp-a i poslovnih aplikacija :) Ako planiras neko igranje na njima - mozes da se orpostis odma` od toga, ja imam HD4500 na Toshibi i pokrecem Fifu 2007, to je otprilike neki maximum. Mozes naravno i counter da pokrenes i tako neke starije igrice, od novijih moze da potera sve sto ne zahteva vise od Radeona 9200 (u tom su rangu obe). Znaci igriv je Football Manager 2009, neke pozicione strategije i slicno :) Half Life, Far Cry, Crysis (haha) itd ostavi za PC :)
A i namena notebook-a nije igranje igrica vec poslovna primena (uz primese blagog oblika razonode) :)
Da ne tupim previse, od te dve grafe, obe su skoro pa iste, razlika je blago mizerna tako da ne moras preterano da se trzas kada kupujes, obe zavrsavaju isti posao skoro pa na isti nacin .)
:: :: Number dvojka :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: Koji je jaca od ove dve integrisane graficke...Mobile Intel Graphics Media Accelerator X31000 ili Intel GMA 4500MHD???
Gledaj ovako, prva 2 laptopa imaju solidne graficke, stim sto su stariji modeli (imaju stariji procesor FSB, Cache), imaju manji HDD, manje rama. Druga 2 laptopa koja sam video u GIGATRON katalogu su veoma dobra (imaju noviji i bolji procesor, puno rama, veliki HDD), ali zato imaju nesto slabije graficke kartice. U svakom slucaju moja ti je preporuku HP 6735s i ASUS X53SG-AP200. Veoma su mocni, a i trajace ti duze nego prva 2 navedena.
ces i moci da igras sve, ali sa 8400M GS ne, ona je osetno slabija od HD2600. Ja imam laptop sa AMD Turion na 2,0Ghz, 2GB Ram-a i Mobility HD2600 i moze Call of Duty 5 na medium i teksture na high bez AA u 1024x768 i igrivo je od 25-35FPS, Far Cry 2 na medium-high u 1280x800 bez AA i isto imam od 20-35FPS, GRID igram sve na medium-high u 1280x800 bez AA i imam 30FPS konstantno... Tako da ako hoces da igras nesto na laptop-u gledaj HD2600, 8600M GS, 8600M GT, HD3650...
Jos jednom hvala na predlozima...I da kazem jos da ne pretendujem da igram igrice na laptopu zato imam desktop racunar...Malo se brinem oko graficke jedino zbog HD sadrzaja ako bih ponekad htio da pogledam nesta na laptopu...Trenutno sam mnogo blize da uzmem HP6730s,ali razmislicu jos malo...
Imam ga nekih mesec dana i radi extra...Dugo sam razmisljao izmedju njega i 6735s, ali sam uzeo ovaj...presidio je , ipak, nesto bolji kvalitet Toshibe...zasad nema zamerki...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.