Dobio sam dva ista lap topa TOSHIBA L-300 potpuno nova neraspakovana da stavim sisteme na njih i neke programcice tj. da ga osposobim za rad za nek prijatelje. Hocu da stavim XP SP# ali javlja mi se error (plavi ekran)! Dakle ukljucio sam laptop , ubacio instalacioni disk , koji provereno radi, i kada pocne ono pocetno kopiranje sve radi normalno, onaj prvi deo pre same instalacije windowsa... Ali kada treba pocne onaj pravi deo instalacije gde bi trebalo da biram naa koju cu particiju itd e tu samo plavi ekran! Sta ne radim dobro? Na oba lap topa isto! mkukic
nema AHCI drajvere integrisano,zbog toga ti nece da krene instalacija,posto cipset ne vidi hard disk!Ako u biosu postoji opcija ukljuci da ti disk radi u IDE modu,a ako ne onda moras skidati AHCi/SATA drajvere za tvoj cipset i integrisati ih u Windows XP,najbolje sa NLITE programom,kojeg je veoma lako koristiti!!!Poz!!!
Pogledaj u BIOS-u da li može da mu se isključi AHCI, da se prebaci u Native IDE mode. Ako ne, sa nLite softverom dodati (narezati) SATA drajvere na novi disk, tj, napraviti instalaciju XP-a koja će imati drajvere za SATA kontroler.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.