Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
ventilator u notebook-u
STRANA 1 OD 1
bodul ventilator u notebook-u 02.02.2009. 11:08 T15122

status: user
broj poruka: 18

treba mi pomoć, Hp pavillion dv6500t, ventilator je `propevao` da li je neko imao iskustva sa čišćenjem istog (da li je teško dopreti do njega)ili možete da me uputite na neki servis? probao sam spolja da izduvam prašinu, ali nije dalo rezultata. pozdrav, hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 02.02.2009. 11:58 #94025

broj poruka: 1673
http://www.eserviceinfo.com/equipment_type/Notebooks_43.html

Na ovom linku potrazi servisno uputstvo za tvoj model pa prostudiraj kako da ga rasklopis i dodjes do ventilatora, najcesce se nalazi ispod tastature i nije problem da se do njega dodje. Jedino je nezgodno ako od siscenja nema vajde, tj. ako su mu propali lezajevi (sto ciscenje nece srediti) pa mora novi jer se jako tesko nabavljaju i najcesce rade na 5V za razliku od PC-a gde rade na 12V.

vladarko Meni su u servisu tražili 20€ 02.02.2009. 23:35 #94145

broj poruka: 4228
za čišćenje, novi ne mogu da nabave.

Jako je poželjno da nabaviš uputstvo za rasklapanje laptopa. Kada dođeš do ventilatora, skini ga i produvaj. Jako će mu prijati da skineš nalepnicu sa njegove zadnje strane (ona koja je priljubljena uz hladnjak) i kapneš kap mašinskog ulja (ima ga u gvožđarama i dobijao se uz mašine za šivenje, mašinice za brijanje). Vrati nalepnicu! Obavezno produvaj rebra hladnjaka!

Rizikovao sam da ne vratim sve kako sam bio odšrafio, da nešto polomim, ali sam uspeo da sve završim kako treba.

Ako misliš da ne možeš da se izboriš sa čišćenjem, bolje se obrati serviseru koji to može da odradi.

Pozdrav!

Vlada
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs