kad ukljucim laptop HP Omnibook xe3 pojavi mi se plavi ekran i pise ENTER PASSWORD Ne mogu da podignem racunar sa CD-a, niti sa diksete, mislim da se radi o passwordu za BIOS ili password za pristup laptopu. Zna li neko neki program da ovo uklonim. Odsarafio sam laptop ali unutra nijesam umio da se snadjem da izvadim bateriju i tako izvrsim Clear CMOS ili na dzamper za Clear CMOS koji nijesam nasao Molim pomoc
Hm,a pretpostavljam da vlasnika laptopa ne smes da pitas za password!!!
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: kad ukljucim laptop HP Omnibook xe3 pojavi mi se plavi ekran i pise :: ENTER PASSWOR :: Ne mogu da podignem racunar sa CD-a, niti sa diksete, mislim da se radi o passwordu za BIOS ili password za pristup laptopu :: Zna li neko neki program da ovo uklonim. Odsarafio sam laptop ali unutra nijesam umio da se snadjem da izvadim bateriju i tako izvrsim Clear CMOS ili na dzamper za Clear CMOS koji nijesam nasa :: Molim pomoc ::
odakle ti taj laptop,da li je to ona akcija `kosovo za racunare` salim se, ako ga nisi dobio na ostavinskoj raspravi,pitaj prethodnog,koji ga je posedovao
Ako vec nemate pojma kako da se skine sifra, nemojte da postujete glupe komentare i oduzimate NMURICu vreme na citanje istih... Mozda je covek, jednostavno, zaboravio sifru!!
A sada moguca resenja:
1. Vecina proizvodjaca ima univerzalnu sifru za BIOS, potraziti (odGOOGLEovati) na INetu. 2. Baterija je verovatno sakrivena ispod nekog od hladnjaka (vidjao sam da pojedini laptopovi imaju cak i rezervnu bat. ili kondezator poveceg kapaciteta, za cije je praznjenje potrebno mnogo vise od 30s) 3. Odneti u servis
P.S. Ako imas sifru na BIOSu, ne vidim kako bi mogao da pokrenes bilo koji program za skidanje sifre! Predpostavljam da je to ipak sifra na OSu (Windows, ili koji je vec instaliran).
:: Ako vec nemate pojma kako da se skine sifra, nemojte da postujete glupe komentare i oduzimate NMURICu vreme na citanje istih... Mozda je covek, jednostavno, zaboravio sifru! :: :: A sada moguca resenja :: :: 1. Vecina proizvodjaca ima univerzalnu sifru za BIOS, potraziti (odGOOGLEovati) na INetu :: 2. Baterija je verovatno sakrivena ispod nekog od hladnjaka (vidjao sam da pojedini laptopovi imaju cak i rezervnu bat. ili kondezator poveceg kapaciteta, za cije je praznjenje potrebno mnogo vise od 30s :: 3. Odneti u servi :: :: P.S. Ako imas sifru na BIOSu, ne vidim kako bi mogao da pokrenes bilo koji program za skidanje sifre! Predpostavljam da je to ipak sifra na OSu (Windows, ili koji je vec instaliran) :: :: Poz
Tvoj post je duzi od svih zajedno a uz to i beskoristan. @prvi, bez uvrede To je zastitna sifra od nelegalnih korisnika (nijeBIOS niti OS) i tesko je ukloniti.
Naravno ovo je hardverski nacin a postoji i softverski koji podrazumeva dokazivanje vlasnistva HP-ovom predstavniku koji je u stanju da to odradi nekom supertajnom metodom, ovo ti pise u service manualu za taj model u poglavlju 5. Ako ti treba manual evo ti i link: http://www.eserviceinfo.com/equipment_mfg/HP_43.html Pronadji tvoj model i skini sve delove pre raspakivanja.
ili da se resetuje eeprom chip, koji sadrzi nesto malo podataka, izmedju ostalog i sifru i to skidanjem backup-cmos-baterije(sto u ovom slucaju mislim da ne pomaze) ili da se chip skida, iscita eeprom programatorom i programira istim.
Odnesi to kod nekog da ti resi...
ili dodji kod mene da ti prodam ispravnu plocu za isti .)
Laptop je mog prijatelja, a djeca su ukucala sifru i neznaju koja je. Covjek je donio laptop da mu skinem sifru i reinstaliram. NE RADI SE O KRADJI, NE RADI SE O NELEGALNOM ULASKU U TUDJ LAPTOP, dakle treba da pomognem covjeku. Inace, ja nemam servis kompjutera, radim u jednoj velikoj firmi telekomunikacija, imam posao, a kompjutere softverski i hardverski popravljam jedino prijateljima, kolegama i rodbini, i to ko me poznaje te me zamoli. Neko me nesto casti za popravku, neko NE jer rodbini, prijateljima, drustvu sa studija, kolegama na poslu i slicno se ne naplacuje s obzirom da ne zivim od servisa kompjutera. To radim iz hobija
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.