Uzeo sam(konacno) Toshibu L300 1AM i sve radi odlicno. E sad, pri uklj. wlan-a pronasao je dve mreze na koje mogu da se konektujem i net sljaka. Iako sam planirao da uzmem w. karticu(imam sbb kablovski na kompu), hteo sam da pitam jel moze na wirelessu da se vidi ko se nakacio i dal` to smeta host-u? Ne bih da `kradem` od ljudi(mada bi verovatno i moj wlan neko koristio), ali ako ne smeta...I, s druge strane, ako bih napravio svoj wlan, jel moze da se namesti da samo moj lpt moze da se konektuje? Mozda ce nekome ova pitanja zvucati glupo, ali ne razumem se bas u ovo...Hvala!!!
wirelles ruter, i da možeš da vidiš ako ti se neko zakači na mrežu. Drugo, možeš da staviš šifru za mrežu i filtriranje po MAC adresama i da završiš bilo kakvu priču o kačenju parazita na tvoju mrežu. Odgovor na pitanje dal smeta hostu kad se neko zakači. Zamisli da uključiš neki torrent i zauzmeš ceo dl u upload nekome na mreži a on bi malo da surfuje. To je to ukratko. Mislim, dakle u opasnosti sam.
U tom ruteru stoji ime tvog racunara i svakog kompa koji se zakacio na tu mrezu( DHCP, ARP table). Ako si nesto serovao, moze malo da ti preceslja komp ili obratno.
Meni nesto nije tu jasno-kazes moze malo da mu proceslja komp ako je nesto serovao... Jel to znaci da moze da proceslja samo ono sto je serovano ili ceo komp????
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: U tom ruteru stoji ime tvog racunara i svakog kompa koji se zakacio na tu mrezu( DHCP, ARP table). Ako si nesto serovao, moze malo da ti preceslja komp ili obratno :: :: :: - - - - :: ::
Re: share svakako, a za ostalo neki hack tool ?! mozda
23.01.2009. 18:52
status: user broj poruka: 3053
Ok,jos jedno pitanje,posto se ti bas razumes...da li neko moze da se nakaci nekom ko ima sbb kablovski net i standardnu opremu koju daje sbb??? Jel mozes malo detaljnije da objasnis kako da se stavi sifra i kako da se dodje do dhcp,arp table da se vidi ko je nakacen???
Probaj sa advanced IP scanner. Dobices vecinu podataka koji su ti potrebni o svim racunarima koji su konektovani na zajednicki wlan ili lan a iz njega mozes i da `cesljas` po tim drugim kompovima What? Are we surrounded? Excellent! Now we can attack in any direction!
ja sam gajbi stavio wireless, ja bi ti preporucio neki D-link ruter, malo su skuplji, ali su jako dobri, a kada udjes u setovanja za ruter, izuzetno je jednostavno podesavati ogranicenja ili slicno... I Naravno za wireless mrezu stavi neki poduzi pass, tipa da sadrzi i slova i brojeve i neces imati velikih problema, komp ti zapamti pass i nemoras stalno da ga kucas, ali zapamti ga kad-tad moze da ti zatreba.
ja imam NOKIU N95 i ona ima wirless pa da ne otvaram novu temu,ja se zakacim na neciji tudji i on radi,e sad kad namestim navigaciju ona radi na tom mestu gde sam ja kad se udaljim naviganje se prekine,kako da nadjem neki wirlese koji ima veci domet tipa 600-700KM
Znas kada ces da nadjes wireless sa dometom od 600-700 Km, kad mrtav prdne, a mozda ni tada... :))))))) Wireless su mreze kratkog dometa koliko ja znam...
:: ja imam NOKIU N95 i ona ima wirless pa da ne otvaram novu temu,ja se zakacim na neciji tudji i on radi,e sad kad namestim navigaciju ona radi na tom mestu gde sam ja kad se udaljim naviganje se prekine,kako da nadjem neki wirlese koji ima veci domet tipa 600-700K :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.