HP Compaq 6830s KU408EA - problem sa pravljenjem recovery medija
STRANA 1 OD 1
djokaizpot
HP Compaq 6830s KU408EA - problem sa pravljenjem recovery medija
20.01.2009. 03:39
T14703
status: user broj poruka: 8
Nedavno sam kupio laptop (tacan model i oznaka su u naslovu teme). Odmah po ukljucenju laptopa i zavrsetka inicijalnog podesavanja operativnog sistema Win Vista Bussines 32bit sam hteo da napravim `za ne daj Boze` takozvane RECOVERY DVD medije. E od tog trenutka pocinju moji problemi. Na laptopu ne postoji program koji bi trebalo da odradi ovaj jednostavan posao. Takodje, kada pokrenem laptop i odmah pritisnem `F11` pojavi se recovery manager, ali mi ni on ne daje mogucnost da napravim pomenute recovery diskove nego samo da mi prebrise sistemsku particiju i vrati racaunar u stanje kakvo je bilo kada je i prvi put ukljucen.
Da li je neko imao isti - slican problem? Kako je izasao na kraj?
Da li je neko to uopste uspeo da uradi sa pomenutim racunarom (HP Compaq 6830s i Win Vista Busssines 32bit)?
Molim sve ljude dobre volje za savet, pomoc...
da ne zaboravim, racunar ima na hdd-u 3 particije c [system], d[hp_tools], e[hp_recovery] i naravno, nista od toga nije upotrebljivo da bih dosao do onoga sto mi treba, a to je set od 2 ili 3 (ne znam tacno koliko) DVD medija za slucaj potrebe...
Acronis True Image program će ti uradi backup kakav god hoćeš brzo i pouzdano. Moja Toshiba ima Recovery DVD creator koji nisam upalio pored Acronisa bez obrzira što funkcioniše savršeno.
da li pomenuti Acronis True Image program moze da napravi diskove koji su sami po sebi butabilni, koji mogu da mi automatski naprave organizaciju HDD-a kao sto je bila kada sam kupio racunar? Ja zbog toga pokusavam da napravim / dobijem te recovery dvd-je posto oni, pouzdano znam urade i particionisanje diska (iako si imao npr. samo jednu particiju, on ga vrati u fabricko stanje)....
Da li je pomenuti program moguce negde preuzeti?
hvala na odgovoru!
:: :: Acronis True Image program će ti uradi backup kakav god hoćeš brzo i pouzdano :: Moja Toshiba ima Recovery DVD creator koji nisam upalio pored Acronisa bez obrzira što funkcioniše savršeno :: :: HP-ovo alat :: http://h20331.www2.hp.com/Hpsub/downloads/HP_Backup_and_recovery_Manager.pd :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Acronis® True Image nije besplatan program. Kad ga instaliraš u Win-u imaćeš opciju da napraviš Bootable Rescue Media Disc. On ne ide zajedno sa backup image-ima meaning backup image-i mogu biti na CD-ovima, DVD-ovima i HDD-u ali ne zajdno sa Boot opcijom. Dakle Boot-uješ sa Rescue diskom i onda loaduješ image-e. Možeš ih splitovati kako god hožeš. Ali da uradio restore, treba ti Rescue Media CD koji si narezao prethodno. Backup možeš raditi iz Windows-a, ali Restore, naravno samo sa Boot CD-a.
Proveri mail. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: da li pomenuti Acronis True Image program moze da napravi diskove koji su sami po sebi butabilni, koji mogu da mi automatski naprave organizaciju HDD-a kao sto je bila kada sam kupio racunar? :: Ja zbog toga pokusavam da napravim / dobijem te recovery dvd-je posto oni, pouzdano znam urade i particionisanje diska (iako si imao npr. samo jednu particiju, on ga vrati u fabricko stanje)... :: :: Da li je pomenuti program moguce negde preuzeti :: :: hvala na odgovoru :: :: :: :: :: Acronis True Image program će ti uradi backup kakav god hoćeš brzo i pouzdano :: :: Moja Toshiba ima Recovery DVD creator koji nisam upalio pored Acronisa bez obrzira što funkcioniše savršeno :: :: :: :: HP-ovo alat :: :: http://h20331.www2.hp.com/Hpsub/downloads/HP_Backup_and_recovery_Manager.pd :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Proverio email. Proucicu malo ovaj program, mozda mi i pomogne u resenju mog problema (bar privremeno) dok `ne rodim mecku` sa HP serviserima za Srbiju (a i ceo svet) koji me samo upucuju sa jednog na drugo mesto.... ocekujem da bi HP (posto je cak i priznao svoju gresku) trebalo da mi lepo posalje ta 2 - 3DVD ja i da resimo problema....
HVALA!
:: :: Acronis® True Image nije besplatan program. Kad ga instaliraš u Win-u imaćeš opciju da napraviš Bootable Rescue Media Disc. On ne ide zajedno sa backup image-ima meaning backup image-i mogu biti na CD-ovima, DVD-ovima i HDD-u ali ne zajdno sa Boot opcijom. Dakle Boot-uješ sa Rescue diskom i onda loaduješ image-e. Možeš ih splitovati kako god hožeš. Ali da uradio restore, treba ti Rescue Media CD koji si narezao prethodno. Backup možeš raditi iz Windows-a, ali Restore, naravno samo sa Boot CD-a :: :: Proveri mail
da jednostavno ukucaš u search recoveru i vidiš rezultat. Na HP-u imam recovery manager koji su oni instalirali kao dodatni softver. Kucao sam na win7 recovery i izašao mi je `create recovery disc`.
Unapred se izvinjavam za to sto ce moja poruka biti gruba, a svakako nije licne prirode i posebno nije upucena ljudima koji ovde diskutuju... jednostavno sam na izmaku snaga u trazenju pomoci i resenja svog problema... kao da ne umem da opisem problem :(
Ne znam da li sam dovoljno jasno objasnio u poruci, ali na racunaru ne postoji to o cemu pises (zove se valjda HP Backup and Recovery manager i radi Backup regularni, ali i to pravljenje recovery diskova i dozvoljava pravljenje samo jedne kopije....). Sve ovo znam o tom programu, jer sam svojim drugarima bar nekoliko puta na HP racunarima sasvim uspesno i bez ikakvog problema odradio taj vremenski zametan posao tako da tacno znam sta nemam na svom racunaru.
linkove sam pogeledao jedno 1000 puta ne bi li se slucajno pojavilo resenje mog problema (pa i ovaj koji si mi poslao). takodje, ne znam ni sam koliko sam `case id` ova napravio prijavljujuci HP-u preko njihovog web sajta problem koji imam. Izgleda da sam osudjen na to da te dvd nikada necu imati i da imam ogranicenu mogucnost raspolaganja svojim sopstvenim laptopom.
Sa HP podrske su mi slali uputstva kako da napravim recovery medije ali nisu uocili da sam ja to vec pokusao i da je nemoguce ispratiti to uputstvo ako ne postoji to o cemu se prica... jos ucim da pisem. kada naucim, potpisacu se .)
Hvala u svakom slucaju na odgovoru...
Moracu ocigledno da malo dopunim svoj originalni post, kako bi mozda imao vece sanse za dobijanje odgovora koji trazim.
Nego, ne rece mi da li si ti pokusao da nabavis te recovery diskove od HP-a? Da li si njih, tj. njihov technical support kontaktirao i sta su ti rekli?
Ja se mlatim sa njima vec jedno 20ak dana (tj. od kada sam kupio laptop) i dalje sam na tome da me ubedjuju da to ima na laptopu, ali sam ja mnogo glup pa to nisam uspeo da pronadjem...
jos ucim da pisem. kada naucim, potpisacu se .)
:: Ukoliko nađem rešenje(pošto sam i ja reinstalom svog wina izgubio HP recovery) baciću ti na mail :: Mislim, dakle u opasnosti sam :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.