Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
koji od ova dva modela laptopa
STRANA 1 OD 1
godja80 koji od ova dva modela laptopa 04.01.2009. 15:39 T14224

status: user
broj poruka: 30

Srecna nova godina svima!

E sad da predjem ne stvar....dvoumim se izmedju dva modela laptopa........jedan je ASUS N50Vc - FP042 a drugi je HP 6830s NA778ES.....ako je neko imao bilo kakvih iskustava sa ovim modelima dobro bi mi dosla pomoc pri izboru :)

ASUS 15` 1280x800, C2D 2.0Ghz, Mobile Intel PM45 ExpressChipset+ICH9M,RAM 3GB, HDD 320GB, nvidia 9300GS 512Mb DDR2....ostalo je neka klasika......cena 52.990

HP 17`` 1440x900, DualCore 2.16Ghz, Mobile Intel PM45 ExpressChipset+ICH9M, RAM 4GB, HDD 250GB, ATI Mobility Radeon X3430 256MB..........ostalo klasika.....cena 53.990

Pozdrav i hvala u napred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.01.2009. 15:47 #87014

broj poruka: 12057

HP, jer meni treba veći displej, HDD mi ne treba na laptopu ni 160GB, iskreno više volim ATI na laptopu zbog zezanja sa TV izlazom i HP ima jako dobru plastiku i uopšte pakovanje.

Postavi sebi prioritete pa izaberi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

godja80 04.01.2009. 15:57 #87021

Meni se vise svidja HP.....ali sam cuo razna misljenja i o jednom i o drugom, pa reko bolje da pitam nego da se zeznem,....mada mislim da je sve to isto kinesko njesra.... :)))

Spike asus 04.01.2009. 19:46 #87072

broj poruka: 223
ja sam pre par dana kupio asus, i prezadovoljan sam (duduse malo jaci model, ali jako slicne karakteristike, u svakom slucaju ista serija n50) ja sam vise zagovornik nVidie, tako da ti objektivno ne mogu reci sta je bolje, ali veca rezolucija na laptopu je samo obicno izdrk*vanje, ali sto se tice rama, mislim da ti to nista ne znaci, evo ja imam 4gb i nijednom nisam iskoristio preko 2,5 pod full opterecenjem procesora i slicno, radio sam bencmark i ok rezultati, dok hp smatram nepouzdaim, cuo sam da se dosta kvare, ali nije pravilo, misljenja su podeljena. Ali ako ti je bitan procesor onda je bolji HP, jer imaju istu plocu, samo je HP-ov jaci. Ako ti je bitna snaga, mozda je bolji HP, ali ako hoces grafiku tu je Asus, jer opet 512 sopstvenog rama za grafiku je bolje od 256, mada nisi naveo da li je radeonov ram DDR2 ili 3. I gledaj to ekonomicno 17 inca ekran = krace trajanje baterije...
godja80 05.01.2009. 13:50 #87211

Eto ti sad! Znao sam da ce biti podeljenih misljenja.....naravno sve je stvar ukusa..... :) Na ovom Sto ima ATI graficku memorija je 256Mb DDR2.
Ja nisam neki extra profesionalni korisnik....igrice ne igram nesto posebno....jedino sto se bavim muzikom, ali za to imam vec profesionalnu externu zvucnu tako da ni to ne bi trebalo da bude problem.....meni je bitno da kvalitet izrade bude ok...ono - da ne krcka, pucka, baterija mi je manje vise nebitna posto ce verovatno 90% radnih sati biti na punjacu.....naravno pozeljan je veci monitor, ali ovaj ASUS sa 15`` mi se svideo zbog dosta jake konfiguracije!
Skoro sam gledao na sajtu HP-a i ima drajvera za XP za ovaj model, ali za ovaj ASUS nisam nasao drajvere.....pa me zanima jel pametno da skidam posebno drajver za svaku komponentu od drugih modela?

djokaizpot Re: 20.01.2009. 03:53 #90718

broj poruka: 8
Ako ti je bitna npr. prosirivost RAM memorije, onda pouzdano znam da HP moze da se prositi na 2 x 4 = 8Gb (sto je veoma dobra cifra).
to moze biti od znacaja ako se koristi 64bit operativni sistem, inace, limit koji moze da koristi XP i Vista 32 bitna je cini mi se 3.5 Gb.
Ja dajem glas za HP (ako je bez operativnog sistema). Ako ima Win Vista instaliran, pogledaj moj post koji sam postavio (posto sam vlasnik HP 6830s KU408EA - najbolji njihov model trenutno) koji opisuje koji problem imas sa operativnim sistemom koji platis, a ne mozes da ga imas na DVDju za slucaj potrebe....

Inace, sto se tice kvaliteta izrade, opsteg utiska, tu zaista nemam zamerke. Imao sam i ranije HP (nx9420) koji je mnogo jaca klasa nego ovaj (kao sada npr. 8730w), ali ni ovom sto ga merkas (a ja ga imam) ne bih dao neke posebne primedbe.

::
:: Eto ti sad! Znao sam da ce biti podeljenih misljenja.....naravno sve je stvar ukusa..... :) Na ovom Sto ima ATI graficku memorija je 256Mb DDR2
:: Ja nisam neki extra profesionalni korisnik....igrice ne igram nesto posebno....jedino sto se bavim muzikom, ali za to imam vec profesionalnu externu zvucnu tako da ni to ne bi trebalo da bude problem.....meni je bitno da kvalitet izrade bude ok...ono - da ne krcka, pucka, baterija mi je manje vise nebitna posto ce verovatno 90% radnih sati biti na punjacu.....naravno pozeljan je veci monitor, ali ovaj ASUS sa 15`` mi se svideo zbog dosta jake konfiguracije!
:: Skoro sam gledao na sajtu HP-a i ima drajvera za XP za ovaj model, ali za ovaj ASUS nisam nasao drajvere.....pa me zanima jel pametno da skidam posebno drajver za svaku komponentu od drugih modela
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs