Ako neko ima ovaj ili neki drugi GX model nek napise misljenje, i jel istina da procesor obori takt cim se laptop izvadi iz struje (sa punjenja) i ne moze da radi na svom punom taktu na bateriji ?
I jel ima nesto bolje za 50000 din. 2-3 hiljade +-, a da mogu i igre da se puste.
Od pre nekoliko dana imam Asus X56VA-AS120 laptop i mogu da ti kazem neke svoje utiske o njemu. Kvalitet izrade je dobar. Raspored prikljucaka je veoma dobar ( 1 USB, Citac kartica, mic in i audio out su spreda, ExpressCard slot, 1 USB, FireWire, E-sata, VGA, HDMI, modem i LAN su gledano spreda na desnoj strani, 2 usb-a i konektor za napajanje pozadi i sa leve strane je DVD rezac i kensington lock) i svi su dovoljno udaljeni jedni od drugih.. Tastatura je dobra, tasteri su dovoljno veliki (tastatura je lokalizovana), i ima i numericki deo. Ekran je odlican, ugao gledanja po horizontali je veliki, ali je po vertikali prilicno los. Ekran je Glosssy (1440x900) sto nekome moze da smeta. Ima ugradjenu kameru od 1.3 mpix, ali je jos nisam probao. Baterija je prilikom instalacije nekih programa i operativnog sistema izdrzala oko 2 sata. DVD rezac je prilicno bucan u radu, za razliku od racunara koji se skoro ne cije. Igre me previse ne zanimaju pa ih nisam ni probao, ali cu veceras nesto da instaliram pa cu ti reci kakvi su utisci. Inace poklopac laptopa je lakiran i na tome bi se policija najvise radovala, jer su na njemu i pored brisanja otisci svih onih koji su ikada dosli u dodir sa njim. Donja povrsina i tasteri nisu lakirani (na svu srecu). Iako ga imam nekoliko dana nisam imao mnogo vremena da ga testiram, ali je prilicno brz. Losa strana svega je ta sto na netu nema nista o ovom modelu. Na Asusovom sajtu ga nema, pa nisam siguran kako ce proci instalacija XP-a, posto na CD-u koji sam dobio uz njega ima drajvera samo za Vistu. Inace iskoristio sam priliku i na njega za probu instalirao Win 7 700 beta 1 i on mi je pronasao sve osim citaca kartica i Finger printa. Drajver za citac kartica sam instalirao sa CD-a (vistin). Nadam se da sam malo pomogao. Probacu veceras da iskopam neku zahtevniju igru pa cu ti reci kakvi su utisci.
Mogu ti reći da je plastika solidna, displejevi su sasvim OK, tastature su čvrste i ne ugibaju se mnogo. Touchpad me malo nervira, al to je od modela do modela i subjektivno je. E, sad hardver, zavisi koliko para. Ako možeš, probaj laptop u nekom showroom-u pre kupovine. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Hvala. :: :: I Bax da te pitam, da li si probao Asus laptopove i sta mislis o njihovom kvalitetu :: :: :: :: :: :: Jako dobro složeno poređenje Mobile grafičkih kartica :: :: http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130.0.htm :: :: :: :: Intel Core2Duo T5800 i Ati Mobility 3650 je brža kombinacija :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Intel Core2Duo T5800 i Ati Mobility 365 :: :: :: :: :: :: il :: :: :: :: :: :: AMD Turion X2 TL-60 i Ati Mobility HD260 :: :: :: :: :: :: Jel vredi platiti 3 hiljade visse za Intel kombinaciju :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Svet Kompjutera i na onom GIgatron katalogu pise da ASUS N50VN-AS065 kosta 57500 nisam toliko para planirao da dam ali videcu, ima bas vrh karakteristike.
ASUS N50VN-AS065 Intel Core 2 Duo Procesor T5800 Mobile Intel PM45 Express ?ipset +ICH9M 4 GB DDR2 800 MHz 15.4` ekran Nvidia GeForce 9650M GT, 1 GB VRAM 2.5` SATA 250GB DVD Super Multi 8-in-1 card reader 2.0 Mpx web camera Built-in BluetoothT V2.1+EDR 10/100/1000 Base T, Wireless 1 x Express card, 3 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394, 1 x E-SATA, 1 x HDMI 36.9 x 27.6 x 2.90~4.30 cm, 2.95 kg Bez operativnog sistema
Very nice! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Svet Kompjutera i na onom GIgatron katalogu pise da ASUS N50VN-AS065 kosta 57500 :: nisam toliko para planirao da dam ali videcu, ima bas vrh karakteristike :: :: ASUS N50VN-AS065 :: Intel Core 2 Duo Procesor T580 :: Mobile Intel PM45 Express ?ipset +ICH9 :: 4 GB DDR2 800 MHz :: 15.4` ekra :: Nvidia GeForce 9650M GT, 1 GB VRAM :: 2.5` SATA 250GB :: DVD Super Mult :: 8-in-1 card reade :: 2.0 Mpx web camer :: Built-in BluetoothT V2.1+ED :: 10/100/1000 Base T, Wireles :: 1 x Express card, 3 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394, 1 x E-SATA, 1 x HDM :: 36.9 x 27.6 x 2.90~4.30 cm, 2.95 k :: Bez operativnog sistema :: :: :: ::
Pa možeš da podesiš. Uglavnom imaš opcije tipa baterry saver balanced high performance, pa menjaš ručno po potrebi Ako neko ima ovaj ili neki drugi GX model nek napise misljenje, i jel istina da procesor obori takt cim se laptop izvadi iz struje (sa punjenja) i ne moze da radi na svom punom taktu na bateriji ? a sta ti ja znam...
:: Od pre nekoliko dana imam Asus X56VA-AS120 laptop i mogu da ti kazem neke svoje utiske o njemu :: Kvalitet izrade je dobar. Raspored prikljucaka je veoma dobar ( 1 USB, Citac kartica, mic in i audio out su spreda, ExpressCard slot, 1 USB, FireWire, E-sata, VGA, HDMI, modem i LAN su gledano spreda na desnoj strani, 2 usb-a i konektor za napajanje pozadi i sa leve strane je DVD rezac i kensington lock) i svi su dovoljno udaljeni jedni od drugih.. Tastatura je dobra, tasteri su dovoljno veliki (tastatura je lokalizovana), i ima i numericki deo. Ekran je odlican, ugao gledanja po horizontali je veliki, ali je po vertikali prilicno los. Ekran je Glosssy (1440x900) sto nekome moze da smeta. Ima ugradjenu kameru od 1.3 mpix, ali je jos nisam probao. Baterija je prilikom instalacije nekih programa i operativnog sistema izdrzala oko 2 sata. DVD rezac je prilicno bucan u radu, za razliku od racunara koji se skoro ne cije. Igre me previse ne zanimaju pa ih nisam ni probao, ali cu veceras nesto da instaliram pa cu ti reci kakvi su utisci. Inace poklopac laptopa je lakiran i na tome bi se policija najvise radovala, jer su na njemu i pored brisanja otisci svih onih koji su ikada dosli u dodir sa njim. Donja povrsina i tasteri nisu lakirani (na svu srecu). Iako ga imam nekoliko dana nisam imao mnogo vremena da ga testiram, ali je prilicno brz. Losa strana svega je ta sto na netu nema nista o ovom modelu. Na Asusovom sajtu ga nema, pa nisam siguran kako ce proci instalacija XP-a, posto na CD-u koji sam dobio uz njega ima drajvera samo za Vistu. Inace iskoristio sam priliku i na njega za probu instalirao Win 7 700 beta 1 i on mi je pronasao sve osim citaca kartica i Finger printa. Drajver za citac kartica sam instalirao sa CD-a (vistin). Nadam se da sam malo pomogao. Probacu veceras da iskopam neku zahtevniju igru pa cu ti reci kakvi su utisci :: :: E druze ja planiram da kupim taj laptop isto, jel mozes da mi kazes kakvi su ti utisci do sada? Jel je brz, kakva je graficka??Jesi li instalirao neku zahtevniju igru itd..?I da li znas jel postoje drajveri za xp jer mi je vista krs krseva tako da bi ubacio xp...I da, sta si dobio uz njega?? evo ti mail ksenon123@yahoo.com pa mozes i tu da me kontaktiras...Pozdrav i srecna nova godina ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.