Koji operativni sistem na ASUS X59SR i utisci o ovom modelu
STRANA 1 OD 1
godja80
Koji operativni sistem na ASUS X59SR i utisci o ovom modelu
06.12.2008. 14:10
T13585
status: user broj poruka: 30
Cao! Uskoro bi trebalo da kupim ovaj model, pa me interesuje vase misljenje o njemu. Takodje se dvoumim koji operativni sistem da stavim. Hvala unapred! Pozz!
Na dobroj masini kao sto je ova radice ti besprekorno! :) Ja koristim ovu Vistu vec godinu dana i prezadovoljan sam. Preporucujem ti 32-bitnu verziju zbog kompatibilnosti softwera. pozz
Šanse su 1:četristo milijardi da ćeš naći drajvere za sve komponente, i da će sve to šljakati. x64 XP SP2 je već mator. Radi će ti SP3 x86 kao bombona. Dakle, Windows XP SP3. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
OK! Windows XP SP3 imam....a upravo skidam Windows XP 64bit SP2 i Windows Vista Home Premium :) Sto se tice drajvera za XP. na ASUS-ovom sajtu, za ovaj model ima svih drajvera...poskidacu i njih, pa kad stigne komp, odmah da pocne eksploatacija......da ne gubim vreme :)))))))) Hvala puno!!!!!! Pozdrav!!!!
Niko nije rekao da neces naci drajvere za masinu,nego da ce gomila programa biti nekompatibilna sa tvojim masinom,jednostavno nece raditi na 64-bit Windows-u,ili ces kopati satima po netu da nadjes verziju tog programa koji zelis da instaliras koja radi na 64-bit winu!!!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: OK! Windows XP SP3 imam....a upravo skidam Windows XP 64bit SP2 i Windows Vista Home Premium : :: Sto se tice drajvera za XP. na ASUS-ovom sajtu, za ovaj model ima svih drajvera...poskidacu i njih, pa kad stigne komp, odmah da pocne eksploatacija......da ne gubim vreme :))))))) :: Hvala puno!!!!! :: Pozdrav!!! :: ::
Stalno svi pisu da gomila programa ne radi na XP 64...a ja ga koristim vec vise od 2 godina,i mnogo mnogo programa isprobam,al sad ne mogu ni setiti koji ne radi na 64-icu!Sad igram NFS Undercover bez ikakvih problema,nisam preveliki igrac,ali skoro sve sto sam probao radi bez problema!Winamp radi,PowerDVD radi,WMP radi,Office 2003 i 2007 radi,softveri za fotografije rade,Autocad x64 radi,Firefox x32 i x64(bez f playera zasad) radi,ESmartSecurity(bez ijednog problema) radi,eto i ovo mogu pisati,znaci i ovo radi...a ako uvek pisete da gomila programa ne radi,napisite vec jednom,sta to ne radi? Za neke drajvere mozes imati problema,ali ni u to ne verujem,da neces naci...i samo jos tolko, XP 64 SA SP2 JESTE NAJBOLJI MICROSOFTOV OS!!!
Tačno je da XP x64 SP2 poseduje veliku kompatibilnost sa svakakvim matorim i novim programima, međutim, ima već novih programa i igara koje ga jednostavno ignorišu pri startovajnu i instalaciji sa čuvenom porukom (nemaš SP3 ili Glistu SP1), sa razlogom ili bez njega.
On je kod mene na drugom mestu. Windows 2000 je ipak neponovljiv, pisan od nule a ne na bazi nekog OS-a. ČIst, neiskomplikovan, ne troši uzaludno resurse itd. Trpeo je i trpi sve i svašta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Stalno svi pisu da gomila programa ne radi na XP 64...a ja ga koristim vec vise od 2 godina,i mnogo mnogo programa isprobam,al sad ne mogu ni setiti koji ne radi na 64-icu!Sad igram NFS Undercover bez ikakvih problema,nisam preveliki igrac,ali skoro sve sto sam probao radi bez problema!Winamp radi,PowerDVD radi,WMP radi,Office 2003 i 2007 radi,softveri za fotografije rade,Autocad x64 radi,Firefox x32 i x64(bez f playera zasad) radi,ESmartSecurity(bez ijednog problema) radi,eto i ovo mogu pisati,znaci i ovo radi...a ako uvek pisete da gomila programa ne radi,napisite vec jednom,sta to ne radi :: Za neke drajvere mozes imati problema,ali ni u to ne verujem,da neces naci...i samo jos tolko, XP 64 SA SP2 JESTE NAJBOLJI MICROSOFTOV OS!! :: :: ::
Citajuci sve ovo.....vidim da su misljenja podeljena! Svako ima neko svoje iskustvo! Ja sam odlucio da probam prvo sa Win Xp SP3, pa ako ne bude bilo kako treba Win Xp 64-bit......i na kraju ako ni to ne bude radilo kako treba ubaci cu Win Vista Home, koji vidim da preporucuje i sam Asus....
Mislim da cu ovako najbolje da vidim koji je OS najkompatibilniji i najstabilniji za ovaj laptop. Nije mi tesko da menjam Windows-e.....samo da pronadjem najbolji za ovu mashinu! A i sigurno cu pomoci mnogima koji su neodlucni koji OS da stave u svoj laptop.
Ako hoćeš max kompatibilnost, XP SP3 stavi odmah. Vista za laptop je budalaština. Kao, lepo mi radi desktop. Stravaioza. Isključi u BIOS-u AHCI mod, stavi SP3 i nećeš ni morati da instaliraš OS ponovo. Podesi to lepo instaliraj šta ti treba, napravi jedan Acronis backup i uživaj. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Na nekim laptopovima u biosu nije moguce da se iskljuci AHCI iliti da se podesis na IDE sto znaci da Vista mozes da instaliras bez problema isto i W7,a u ostale OS-e moras pronaci odgovarajuce drajvere za AHCI i to sve lepo staviti u XP sa nLite programom i tad ces ih moci instalirati...Uglavnom sa novijim laptopovima daju samo drajvere za Vistu a za XP ces verovatno ih moras skidati...u svakom slucaju nikako ne bi stavio Vistu,za laptopove i zbog stednje i zbog brzine puno vise odgovara XP,po mom misljenju,makar bio to x32 ili x64 verzija...Poz!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.