Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
MSI GX610, misljenje, preporuke...?
STRANA 1 OD 1
quna MSI GX610, misljenje, preporuke...? 30.11.2008. 18:09 T13490

status: user
broj poruka: 1637
Sta mislite o MSI GX610 i generalno o kvalitetu MSI laptopova?

MSI GX610:

ATI RX690 + SB600
AMD Athlon64 X2 Dual-Core TK-53 (1.7GHz, FSB 800MHz, 512KB L2)
RAM 2GB DDR2 667MHz, hard disk 160GB 5400rpm SATA, SuperMulti DL DVD rezač
15.4` TFT WXGA ACV (Amazing Crystal Vision) 1280 x 800
ATI Radeon HD 2600 (256MB DDR3 VRAM, DirectX 10, HDMI)
56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 54 Mbps 802.11b/g WLAN, Bluetooth 2.0
Web kamera 1.3 MPix
4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
358 x 259 x 27/33 mm
Težina: 2.6 kg

cena: oko 45000din

Laptop bi se koristio za oubicajene stvari, internet, muzika, laksa obrada fotografija i naravno malo igranja tipa Colin 2005, Company of heroes, i ako je moguce novi Half-Life 2... Crysis i slicno mi nije po ukusu pa nije ni bitno, ali ako neko zna kako ce to raditi dobra je informacija cisto kao demonstracija...

Model mi je upao u ochi zbog graficke kartice i cene! A i garancija je 2 godine uz brz servis!

Ima li nekih drugih preporuka...?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladapsd MSI GX 30.11.2008. 19:17 #81548

broj poruka: 1009
Imao sam priliku da vidim i testiram jednu 17`` iz MSI GX serije sa core2duo na 2GHz i 8600GT i mogu da kazem da me je prijatno iznenadila,krenuvsi od kvaliteta izrade,ekreana i performansi i daleko je boljeg kvaliteta od VR i EX serija istog proizvodjaca...
Generalno ne volim AMD-ove procesore u laptopovima,mada dobro dodju zimi umesto grejalice ,tako vidi kolko bi kostao neki slican sa intel platformom.
Inace navedena igre bi bez problema radile na pomenutoj konfiguraciji.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna gx610 30.11.2008. 20:28 #81553

Hvala na odgovoru!

Nazalost gx610 sa intel platformom kosta mnooogo vise... moga bih evetnualno jedino da biram da li da uzmem athlon ili turion...

pajsgudgud re 30.11.2008. 21:30 #81555

broj poruka: 3741
Moja komšinica ima msi lap sa dvojezgarnim Athlon-om, nisam siguran al mislim da je u pitanju baš ovaj TK-53. Imala je problema sa zagrevanjem dotičnog procesora i nosila ga je par puta u servis, jer bi se isti gasio posle višečasovnog rada. Gledaj zato da uzmeš neki Turion(čini mi se da Athlona sve manje i ima u prodaji i uglavnom su neki zaostali modeli). Što se tiče kvaliteta izrade ja nisam bio zadovoljan plastikom kao ni tastaurom jer su se iste ulegale pod malo jačim pritiskom. Konkretno ovaj tvoj model nisam video uživo tako da ovo što sam naveo nemora da se odnosi na njega.
a sta ti ja znam...

gabyhege Jos jedna stvar 30.11.2008. 21:47 #81558

broj poruka: 188
Licno sam imao EX610. No bio sam sretan kad sam kupio cisto sto mi se cinilo da imam sjajnu graficku. Ne secam se tacno koja je bila (2400 ili 2600), ali sam se iznenadio kad sam pogledao preko everest-a da je GDDR3, HDMI i sve to lepo, samo je 64 bitna! E zbog toga nije pokretao mnogo igrice, no, nisam ni zbog igre kupio, cisto volim da znam sta imam...
Druga stvar : 2 puta sam poslao na reklamaciju zbog kulera na procesoru. Kad sam upalio laptop i bio hladan, jako glasno se culo da kuler nenormalno radi. Posle par minuta je radilo normalno, znaci morao je da padne na normalnu temperaturu.

Posle 6 meseci prodao pa opet imam desktop, nikad vise laptop (ako mi neko ne pokloni ). Ne zbog MSI, nego sam skontao da nije za mene. Nisam nikad bio protiv MSI, nikad nisam imao problema, a imao sam dosta ploce i vga kartice od te firme.

Tolko od mene... Pozzz

quna gx610 01.12.2008. 01:28 #81577

Hvala svima puno!

Otprilike mogu da primetim da msi ima svojih bugova, mada stekao sam utisak da je GX serija dosta bolja od ostatka ekipe citauci po netu, tj bash hvale izradu...

Sto se Athlona tice mislim da cu igrati na rizik i nadati se... garancija mi je nekako osiguranje...
A i turion ima samo u jednoj prodavnici u bgu a ja sam dosta daleko odatle i to pod uslovom da uopste imaju...

@ pajsgudgud: I kako se zavrsila stvar sa pregrevanjem?

@ gabyhege: to je verovatno bio 2400 sa 64bita, a 2600 ima 128bita.

Hvala svima jos jednom, mislim da ipak uzimam sutra i javljam utiske za koji dan...

EDIT: Procacka sam jos malo po netu i nasao da je taj TK-53 ustvari Turion! Takodje na msi sajtu ne postoji gx610 sa athlonom...? Je li moguce da je u pitanju nekakva greska prodavca i da je taj athlon ustvari turion? Provericu svakako...bilo bi odlicno da je tako...
pajsgudgud Re: gx610 01.12.2008. 11:26 #81587

broj poruka: 3741
Poslednje što znam je da posle par servisa radi normalno.

Negde piše da je Athlon negde da je Turion. Na cpu-z ga prijavljuje kao Athlon.
a sta ti ja znam...

:: Hvala svima puno
::
:: Otprilike mogu da primetim da msi ima svojih bugova, mada stekao sam utisak da je GX serija dosta bolja od ostatka ekipe citauci po netu, tj bash hvale izradu..
:: Sto se Athlona tice mislim da cu igrati na rizik i nadati se... garancija mi je nekako osiguranje..
:: A i turion ima samo u jednoj prodavnici u bgu a ja sam dosta daleko odatle i to pod uslovom da uopste imaju..
:: @ pajsgudgud: I kako se zavrsila stvar sa pregrevanjem
:: @ gabyhege: to je verovatno bio 2400 sa 64bita, a 2600 ima 128bita
:: Hvala svima jos jednom, mislim da ipak uzimam sutra i javljam utiske za koji dan..
:: EDIT: Procacka sam jos malo po netu i nasao da je taj TK-53 ustvari Turion! Takodje na msi sajtu ne postoji gx610 sa athlonom...? Je li moguce da je u pitanju nekakva greska prodavca i da je taj athlon ustvari turion? Provericu svakako...bilo bi odlicno da je tako...
quna gx610 07.12.2008. 19:40 #82552

Pazar napravljen .-)

Laptop je fenomenalan! Izgled, brzina, stabilnost, kvalitet materijala...

Kod mene cpu-z ovaj athlon vidi i kao turion i kao athlon... gore pise turion dole athlon i slicica je za turion... ko ce ga znati...

Da se greje greje se! Odmah sam ga oprobao u visesatnom igranju i bio je prilicno vruc ali bez ikakvih nuspojava... ostao je stabilan i brz...

COD4 je proterao u high bez ikakvih problema... nije cesta pijava na laptopovima posebno u ovom cenovnom rangu...

Moja preporuka... pozdrav...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs