Na laptopu amilo pi 1505 sam uspesno podigao vistu,ali pri podizanju xp-a dodje do mesta gde treba da prikaze hard i prijavi da ne vidi hard.Iz iskustva sa desktop masinama znam da ide drzanje f6,i skidanje sata drajvera sa flopija,ali kako ide postupak na lapicu ,da li ide na istu foru,a samo preko flesa,ili ima neki drugi fazon?I ima jos jedanproblem na ovom lapicu,bios je zakljucan,trazi sifru.Da li postoji nacin da se otkljuca bios,a da ne mora da se otvara lapic? Lapic nije moj,od drugara je,a on je zeleo 2 sistema ,Xp i Vistu,pa rek`o da mu pomognem.
samo u biosu treba da se enejbluje (ili disejblujes, ne secam se tacno) AHCI mod ili Native SATA support ili kako god da ga zovu na konkretnom lapu...znaci nadji u biosu AHCI...posle toga win ide normalno...
može da se još zove i Enhanced SATA mode. Svejeno - OFF, ako hoćeš da isntaliraš XP. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Kad iskljucis Sata mod, nece ti raditi kako treba laptop. Nek mi ne odgovaraju strucnjaci da ce raditi isto, mrzi me da odgovaram. Ako ti je zakljucan BIOS, ti da otvoris laptop i skines bateriju, ako na to mislis, neces nista uraditi. Ili ces nekom platiti otkljucavanje ili ode u delove laptop. A i sa dva sistema, ne znam kako ce to raditi. Taj laptop je i onako kanta, pa se nemoj smarati sa njim, nemas racun(ne mislim na fiskalni).
Sinoc mi net nije radio,pa nisam mogao da vam odgovorim sta sam uradio na lapicu,posto je zakljucan bios,nisam moga da udjem i podesim te opcije sto ste naveli,ali sam se dosetio,u probao sam da instaliram xp,verziju black 3.0(sp2),i uspelo je,zato ste black xp ima skoro sve poznatije sata drajvere integrisane u njega.Obican xp ver sp2 nisam uspeo da instaliram. Sada rade 2 operativna sistema,i sto mi je cudno.iz oba dva se vide sve tri postojece particije!Mislio sam da ce svaki sistem videti samo 2 particije,svoju sistemsku i trecu praznu za podatke! Sve sam to radio da bi klinac mogao da igra footbal manager 09,koju sam mu prodao,na visti nije moglo iz nekog neobjasnjivog razloga!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.