Ako ti ne daju da ga pipneš, već samo da gledaš sa 1m, onda teško, ali ako možeš da ga probaš, pusti film ili najjaču igricu koju ima i meri koliko je baterija izdržala (a i da li ima kočenja ili sličnih problema), naravno, pod uslovom da je baterija skroz i napunjena pre početka testa. U zavisnosti od baterije i komponenti (da li je korišćen desktop procesor ili specijalna malopotrošna varijanta mobilnog procesora) čak i novi lap-topovi imaju autonomiju od sat i po (za najjače komponente) do 3-6 sati... tako da ti ne mogu reći tačno vreme, jedino ako nađeš konkretan model na internetu i pročitaš deklarisano vreme kada je bio nov, možeš da uporediš sadašnje stanje. Tu ne budi baš previše strog, jer proizvođači obično lažu 10-20% jer ne saopštavaju kako ih u stvari testiraju... Eto, recimo, ako baterija ne može da izdrži sat i po, koji će ti moj ta skalamerija, bez obzira na sve, a ako je baterija izanđala, proveri cenu nove i cenu samog lap-topa, ja bi uvek pristao da jeftinije uzmem lap-top sa skiknulom baterijom a da za razliku kupim novu bateriju POD USLOVOM DA JE TO MOGUÃE IZVESTI U SRBIJI...
Najbolja firma za računarsku opremu je kad nešto radi kako treba i nakon 2-3 godine. Tačno je da su firme koje si nabrojao zbog nečega na dobrom glasu, ali je tačno da se to i plaća. Na mnogim testovima i prikazima, pogotovo u zadnjih 2-3 godine, svi su nakon otvaranja i studiranja lap-topova zaključili isto što i za npr. današnje stand-alone dvd-divx plejere: kao jaje jajetu, ima par proizvođača komponenti, sve se to sklapa a uglavnom samo spoljašnjost i par drangulija prave razliku (i naravno softver i podrška, koja tebi više ne znače ništa). E, tu na glas dolaze firme koje si pomenuo zato što u velikim serijama menjaju neispravna napajanja koja se pale (sony), baterije koje eksplodiraju ili se rastope, optički drajvovi koji zaribaju itd. (dešava se svima, ali oni bezimeni to ne zarezuju, kao kod većine naših prodavaca). Mislim da ti i to ništa ne znači jer garancije više nemaš (od originalnog proizvođača), tako da je najbolje da otvoriš oči i vidiš kako to radi, a da ne plaćaš posebno za polovne firmirane modele...
Brate hvala ti puno na izdvojenom vremenu.Imam jos jedno pitanje(nadam se da nesmaram),mogu li laptop prikljuciti na punjenje u kolima(kao sto je to slucaj sa telefonom). POZDRAV
To nije pitanje lap-topa, čista elektronika... možeš, naravno, uz posebno kupljen priključak. Može da se priključi i frižider, naponski inverter 12V/220V 50hZ itd. samo zbavi pare... Tačan zaključak ti se nameće sam: ako su ti kola uvek blizu, nema frke za napajanje. (Jes` da ti kola dođu kao elektroagregat, al i mobilan).
treba mi hdd SATA 100 GB za laptop i nemogu da ga nadjem , dali neko zna gde ima da se kupi jedan ( necu vise ). to bi mi bila velika pomoc i ko mi pomogne velika mu hvala unapred.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.