Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Amd vs Intel
STRANA 1 OD 1
saa Amd vs Intel 15.11.2008. 03:29 T13205

status: user
broj poruka: 124
Zanima me opciono koja je varijanta bolja za laptop...Amd je brzi po default-u jel tako? S tim sto ne mislim da bilo ko klokuje lap pa ce uzeti s`toga Intel,naravno postoje neki modeli sa turbo tasterima ali govorim o prosecnim
S druge strane Amd vise trosi ?

Cenovno Amd modeli ispod 70.000 din su bolja investicija,nose bolji odnos cpu i grafike ali... ???

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 15.11.2008. 09:36 #79424

broj poruka: 9121
Veoma zanimljivo pitanje, ali ja bih ipak rekao da je Intel mozda malo brzi, imas veoma jeftine E2000 i E5000 modele koji se ubacuju u laptopove koji su po performansama bolji od tih AMD-ova. Ali grafike se mnogo lose ubacuju u laptopove, Toshibe iznad 1000 evra imaju 3400 radeone,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Kad su lapovi u pitanju 15.11.2008. 10:34 #79425

broj poruka: 3741
po def brzinama su vrlo slični. Većina novijih su 64bitni i dvojezgarni procesori koji po nekom(logičnom zar ne) pravilu dolaze sa 32bitnim osovima ili čak bez njih(ovo drugo važi samo za Srbiju).
Tako da brzina rada neće zavisiti samo od hercaže već i od drugih faktora. Za primer uvek uzimam testić koji sam odradio, dakle moj HP Amd turion64 x2 @2Ghz i kolezina Toshiba Intel c2d @2.4Ghz oba sa vistom sp1 32bit. Merilo se koji će lap brže da digne os. Istovremeno paljenje na dugme i čekanje...i Amd je za manje od sekunde bio brži od Intela(računali smo do trenutka pojavljivanja desktopa).
Na stranu to Amd se greje znatno više što mene poprilično iritira...
a sta ti ja znam...

doncocos gile23 15.11.2008. 11:27 #79427

broj poruka: 417
i tu se nesto menja:

http://www.pcpractic.rs/product.php?id=2137

ssinger Pogledaj AMD laptopove novije generacije. 15.11.2008. 11:48 #79428

broj poruka: 161
Neki novi laptopovi bazirani su na AMD `Puma` tehnologiji i koriste procesor AMD Turion X2 Ultra i odlicnu graficku podrsku! :)

Windows Vista ZAKON!

xenox AMD 15.11.2008. 13:01 #79438

broj poruka: 1400
ti je dobar za ovaj zimski period. Lepo greje :)
Imam AMILO A1650G Turion 64 - sluzbeni, inace ga nikad uzeo ne bih. Previse se greje, sto povlaci da se ventilatoi malo-malo ukljucuju. Kako bih ga makar malo umirio stavio sam notebook hardware controlo i stavio ga u max battery rezim. Sluzi da mogu da surfujem bez suma ventilatora, vec kod gledanja filmova nabije temperaturu pa ga ladi :(
USB na ovom modelu je kao 2.0, ali su mu performanse ocajne. Moj EEE 901 ga je usio kad sam kopirao sa USB na USB. Nisu krivi winblozi jer je kilav i sa SuSE-tom...
Sve u svemu - kilavo i vrelo.
Instalirao sam prijatelju HP 6175b sa Intel c2d - i nanjega nemam zamerke, ali i ga i nisam smarao nesto dugo.

pajsgudgud ma da 15.11.2008. 13:14 #79441

broj poruka: 3741
Zapravo leti je baš neprijatno kod dela gde je procesor. VGA out se toliko zagreje da je neprijatno držati prst na njemu duže od dve sekunde. Na sobnoj temp(22C) je sasvim ok ali opet toplije nego kod Intela.
a sta ti ja znam...

gile23 Re: gile23 15.11.2008. 13:24 #79444

broj poruka: 9121
Lagano ali sigurno!!!

Pozdrav!

:: i tu se nesto menja
::
:: http://www.pcpractic.rs/product.php?id=213
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mačka 15.11.2008. 13:29 #79446

broj poruka: 6645
Intel ima trenutno, merene striktno, bolje procesore. Problem sa USB protokom, također je protiv AMD rešenja - kod starijih čipsetova. Stvar menja značajno PUMA... platforma i tu je AMD značajno ispravio svoje nedostatke kompenzujući ih, za mobilne uređaje, izvanrednom integrisanom grafikom. Sve se opet vraća na kupca, ako želiš da se poigraš iole ozbiljnije (ne i ozbiljno, za to ipak treba posebna grafika, a AMD najavljuje mogućnost kačenja spoljne grafičke koja bi radila u crossfire modu sa integrisanom u PUMA čipsetu.... ne lipši magarče...) sa grafikom koja stiže uz lap-top a da nema posebnu grafičku karticu.... AMD sa PUMA platformom trenutno je best-buy, a zaostatak u procesorskoj snazi nije značajan (jer se intel ne može kloknuti da bi pokazao svoju snagu u overklok margini...), s druge strane, sintetički testovi će pokazivati prednost Intel rešenja, u video-kompresiji i slično... i uštedi baterije verovatno. Pa proceni...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs