Zanima me u cemu je razlika izmedju Laptop-a i notebook-a kao prvo?
Kupio bih nov naravno u radnji sa pratecom garancijom a ovo mi je bitno:
1. Da je necujan silent mod ili tako nesto da ima jer nocu ne bih gasio (radio bi 24h/7dana, nocu samo za download) a bio bi u spavacoj sobi pa mi je to veoma vazno (video sam da model FSC AMILO PA 3553 ima silent mod taster pa nesto tako ili jos bolje neko resenje), 2. Da se ne greje mnogo tj. da mi se ne pale dlanovi kada dugo radim (imam vec jedan takav pa ne bih da tako prodjem sa ovom kupovinom), 3. Da ima mogucnost povezivanja sa tw bilo koji nacin jer je noviji tw i ima sve dzidzabidze od izlaza, 4. Bakterija nije presudna, sto duze bolje ali posto planiram da se resim desktop pc-a i svih kablova sa njim koji me nerviraju ovo ce sluziti kao kucni pc tako da nije presudna jacina bakterije, 5. Kofiguracija sto jaca to bolja da bih na duze staze bio miran. Nisam gamer niti igram najnovije igrice ali jednom mesecno mozda opalim poneku igricu ne mnogo zahtevnu.
Cifra nije striktno 55000 moze i gore da se pomeri do 60000din il jos koji dinar.
Ono sto je meni zapalo za oko je FSC AMILO PA 3553 - procitah na forumu da se greje mnogo gde je levi dlan pa ako ima neko ko bi to mogao da potvrdi ili demantuje, u pakomu kosta 49.990 din ali mana je sto na njemu ne moze XP - nema drajver za graficku, dolazi sa vistom mada na vistu moram preci kad tad.
Svi predlozi su dobrodosli zasto bas taj model predlazete, cene, gde kupiti ...
tesko da ces naci jaku konfiguraciju sa dobrim hladjenjem koje se ne cuje i jos za te pare (???) moraces da se povinujes kompromisima...
ono sto bih ti preporucio jeste sledece: 1. googlaj (tipa notebookreview.com) da vidis kako su se konkretni modeli pokazali, a tu pre svega mislim na zagrevanje i buku. ako odes u prodavnicu tesko ces provaliti da li je komp zaista bucan, jer radnja danju nije sto i soba nocu 2. idi na 15.4 velicinu jer se veci laptopovi teze zagrevaju (pod pretpostavkom da je ista konfiguracija u pitanju), a ako ti treba manji - onda slabije konfiguracije 3. preporucujem Toshibu
da si napisao za sta tacno koristis komp mozda bih napisao i konkretan predlog...
@doncocos, imam monitor(Samsung 19` SyncMaster 971P 6ms,250cd m2,1500:1,178 178,DVI,Pivot,USB Black) ali bih ga prodao i uzeo ipak laptop mada mi je ovo primamljivo,
@drzacomp, Nisam zahtevan korisnik non-stop bi bio povezan na net znaci ne bi se gasio, HD filmovi da mogu da se vrte na masini. Bio sam na notebookreview.com ali nisam nasao test FSC AMILO PA 3553 ili neko drugi na koji treba da obratim paznju?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.