Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Problem sa zujanjem
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Problem sa zujanjem 03.11.2008. 00:12 T12946

status: user
broj poruka: 3741
Problem je sledeći.

Kada lap(pavilion dv9000) ubodem u struju i zabodem(u lap) sluške u bilo koji od dva ulaza predviđen za njih, čujem zujanje(slično onom kada se konektujemo na dial up samo tiše). Ima kraćih prekida pa se nastavi. Kao da mi sluške kupe preko audio ulaza signal od nekog uređaja koji radi(možda sam punjač). Kada skinem lap sa struje sve prestane, ista je situacija i kad skinem bateriju sa lapa, a na struji je. Ubo sam sluške i u mic i ništa se ne čuje. Imam vajerles u stanu al sumnjam da je to bitno za ovaj slučaj.
Pretpostavljam da neću moći ovoga da se rešim ali zanima me dal se neko susreo sa ovim, da nije slučajno neki kvar(punjača) ili da li nagoveštava kvar i koliko može biti opasno po sam laptop.

Pozdrav i hvala unapred(ukoliko se nejavim večeras vidimo se ujutru:).

a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Pa, choperski punjac unosi sum 03.11.2008. 00:18 #77758

broj poruka: 5704
mozda da probas drugi? Ili pak drugu uticnicu? Ili pak ugasis wireless?

- A N G E L -

drzacomp slican 03.11.2008. 00:28 #77760

broj poruka: 359
problem sam imao na starom kompu (desktopu) i resio sam ga tako sto sam mutirao cd player u volume control. Nisam siguran da je to problem koji i tebe muci ali probaj, ako vec nisi, to je par klikova. Malo mi deluje kao da treba da se podesi sound device?
pajsgudgud odgovor 03.11.2008. 01:20 #77764

Druga utičnica je isprobana odavno i nije to. Isklučio i wi-fi nije ni to. CD device tu opciju ni nemam il je nisam našao. Nemam drugi punjač...biće valjda do jutra još neki predlog...hvala na predlozima.
Btw evo provalih sad da recimo kad mi učitava novu stranicu zujanje stane na sekund ili dva pa se nastavi...
a sta ti ja znam...

pajsgudgud Neverovatno 03.11.2008. 01:27 #77765

evo kad isključim mozilu šum se promeni!!! Utiša(zapravo promeni boju) se i promeni učestalost. Dal je moguće da slušam svo vreme...cpu kako radi ili nešto slično???
Isprobaću dal se dešava isto i sa explorerom pa javaljam.
a sta ti ja znam...

nomemory Da nije mozda... 03.11.2008. 01:33 #77766

broj poruka: 251

nesto losiji kvalitet slusalica tj. kabla, pozajmi neke kvalitetnije pa probaj.
pajsgudgud nene ma kake sluške 03.11.2008. 01:40 #77767

Izgleda da stvarno slušam cpu kako šljaka!!! Uključio sam opciju powersaver(cpu je na 800Mhz) i zvuk je jedva primetan. Kada vratim na high performance vrati se i šum. U pitanju je Turionx2 64 @2Ghz. Evo i dok kucam provaljujem da beleži svaku promenu. Kada povlačim prstom po tačpedu menja se i zvuk. Kada prelećem kursorom preko teksta takođe menja zvuk. Viša matematika ili gremlini...
a sta ti ja znam...

MACHINE Re: nene ma kake sluške 03.11.2008. 01:51 #77768

broj poruka: 5704
Svaka komponenta sumi...jedino kada su hladjene tecnim helijumom (eliminaicja termickog suma). To je normalna pojava. Zato se kod pojacavaca najpre u red stalvja onaj sa najmanjim koeficijentom suma...ja na svoijm sluskama i integrusi cujem i ucitavanje CDa, scroll misa...itd

- A N G E L -

:: Izgleda da stvarno slušam cpu kako šljaka!!! Uključio sam opciju powersaver(cpu je na 800Mhz) i zvuk je jedva primetan. Kada vratim na high performance vrati se i šum. U pitanju je Turionx2 64 @2Ghz. Evo i dok kucam provaljujem da beleži svaku promenu. Kada povlačim prstom po tačpedu menja se i zvuk. Kada prelećem kursorom preko teksta takođe menja zvuk. Viša matematika ili gremlini...
:: a sta ti ja znam..
::
::
pajsgudgud dg 03.11.2008. 10:30 #77784

@MACHINE Znači normalna je pojava. To je ono što me je intereseovalo. Brinuo sam se da nije nešto riknulo unutra.

Hvala svim na odgovorima i pozdrav do sledeće avanture:P
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs