Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
instalacija XPa ne prepoznaje hard disk
STRANA 1 OD 1
koki89 instalacija XPa ne prepoznaje hard disk 21.10.2008. 17:17 T12742

status: user
broj poruka: 14
Kupio sam MSI GX-700-X i instalirao Vistu, normalno je radila nekih mesec dana i trazio mi je kljuc koji sam negde `zagubio`, na netu sam nasao drajvere za XP i resio da ga instaliram, ali imam problem....ucitam instalaciju XPa i onda nastaju problemi, kada treba da pritisnem ENTER, R ili F3...izborom bilo koja dva tastera sem F#, sto je prekid instalacije salje me na sledeci ekran gde mi kaze da nemam instaliran hard i da pritisnem F3....jel imao neko ovaav problem i kako ga je resio??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 21.10.2008. 17:20 #76367

broj poruka: 2236
A kako ti je sta u bios-u podeseno, u meniju BOOT ?

I, da li ti je hdd povezan preko SATA gajtana ili IDE ?

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- re 21.10.2008. 17:21 #76368

broj poruka: 3529
Imas sata disk koji naravno XP ne vidi, udji u bios i iskljuci AHCI opciju za hdd kontroler i trebalo bi da ti pomogne, sve zavisi od modela do modela, negde umesto sata jednostavno prebacis u ide mod za sata disk i to je to!

U suprotnom ostaje ti ili da nadjes usb flopy pa na flopy bacis sata drajvere koje ces iskoristiti prilikom instalacije XP-a ili da skines sa neta editovan XP koji u sebi vec ima gomilu sata drajvera(ima ih)!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
koki89 ... 21.10.2008. 17:25 #76370

prvo mi je CD-ROM pa HDD, sto se tice prioriteta...a HDD...povezan je preko SATA...

koki89 hvala kume 21.10.2008. 17:33 #76375

resio si mi problem...vec sam hteo da placem...AHCI je bio u pitanju...nikada do sada nisam sa tim imao problema...
-ShonE- Re: hvala kume 21.10.2008. 17:55 #76379

broj poruka: 3529
nema na cemu! .)

:: resio si mi problem...vec sam hteo da placem...AHCI je bio u pitanju...nikada do sada nisam sa tim imao problema..
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rogisik A moze i ovako 22.10.2008. 08:57 #76425

broj poruka: 23

Skines programcic koji se zove nLite, istaliras ga pa onda skines drajvere za tvoj chipset (ili kopiras sa CD-a za plocu)...uzmes cd XP-a i ucitas ga u nLite, nakon toga imas opciju za dodavanje drajvera u samu instalaciju XP-a, zatim narezes to sve na disk (ima opcija u nLite-u nesto kao `make bootable disk` ili sl) i imas instalaciju za svoju masinu, (bez ikakvog menjanja icega u BIOS-u), koja ce ti radi posao kad god ti zatreba!!!

Veoma jednostavno!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs