Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Acer aspire one
STRANA 1 OD 1
vaikiki Acer aspire one 12.10.2008. 20:27 T12544

status: user
broj poruka: 304

konacno sam se odlucio da bacim pare na ovo malo cudo medjutim naleteo sam na malo cudnu kombinaciju delova kakvu jos nisam video u drugim specifikacijama koje su prodavnice pisale

http://www.bigapple.rs/notebook/acer/acer-aspire-one-a150-bc.html

ono sto me interesuje je dal postoji verzija sa 160gb hardom, win xp-om i 1024mb rama ali na ploci posto hocu kasnije da prozirim jos za giga
obicno svi sa win xp imaju 512 rama a sa linuxom giga

pre nekih mesec dana sam gledao na wiki i koliko se secam bila je verzija sa 160gb hardom i baterijom od 6 celija ali se ne secam ostatka i nije bila za evropsko trziste

posto me kod nas u drzavi nista vise ne iznenadjuje ne bi me cudilo da je neko to i otvarao i stavio modul od 512 da bude zajedno giga sto nebi uzimao

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Mene je vreme pregazilo, ali... 12.10.2008. 21:48 #74917

broj poruka: 4228
pretpostavljam da je tvoje pitanje: da li se ovde može dodati/zameniti memorija?

Msilim da na to pitanje najbolje mogu da ti odgovore ljubazni prodavci u BA, pošto oni znaju kako stoji stvar sa garancijama, specifikacijama, proširenjima itd. Jednom prilikom sam kupovao neku Toshibu kod njih i rečeno mi je da može da se doda memorija (sa 1Gb na 2Gb), ali module, 2x512Mb koji su bili u računaru zadržavam, a dokupljujem 2x1Gb.

Pozdrav!

Vlada

vaikiki RE 12.10.2008. 22:04 #74918

ne ne znam ja da moze da se doda na njega memorija

no taj acer se isporucuje sa 512 ili 1024 mb memorije i ta memorija je zalemnjena za plocu i ne moze se izvaditi
i pored toga postoji slot za ram de moze da se bocne jedan modul od 1gb
sto znaci da u zavisnosti od modela moze da se prosiri na 1.5gb ili na 2gb

e moje pitanje je bilo dal je nekom poznato, dal je video, cuo ili sta god da postoji bas ovakva kombinacija (160gb hard, 1gb rama,win XP home, 3 celije baterija)

evo vec mesec dana i vise koliko se razmisljam oko kupovine ovog malise ja nisam video da ima u ponudi ovakva kombinacija

ako ne postoji to bi znacilo ili da je uzet acer sa linuxom uz koji dolazi 1gb rama pa instaliran win
ili je na masinu sa win xp dodato jos 512 rama sto nikako ne zelim da uzmem

pozz
vladarko Moj savet. 12.10.2008. 22:27 #74930

Ljudi iz maloprodaje (na žalost, ne svi) će ti dati pravi odgovor da li je to verzija sa 1Gb zalemljenih i sa slotom za dodavanjem extra 1Gb. Proveri i sa njima koju memoriju možeš da dodaš: meni je ostao 1Gb Apacer 667, zato što ga Toshiba ne prihvata kao 2x1Gb.

Mislim da je Win preinstaliran, jer ne verujem da su se mučili i u te pare da je uračunata i Win instalacija. Ipak, tu nema optike...

Pozdrav!

Vlada

vaikiki RE 12.10.2008. 23:16 #74942

Znaci i dalje mogu samo u pasulj da gledam posto cisto sumnjam da ce mi dati tamo na licu mesta da ga palim i proveravam :S
u svakom slucaju hvala

ako neko ima nesto da doda....
pozz
vladarko Zašto ne probaš... 13.10.2008. 00:31 #74977

... da ih nazoveš i da ih pitaš? Ili i da odeš? Meni su na licu mesta rekli da ima 2 slota, da su 2x512Mb, da oni ne mogu da mi umanje cenu za taj 1 Gb i da mogu da kupim i da dodam, ako hoću 2 x 1Gb. To sam i uradio, ali, pošto nisam kupio kod njih nisam uspeo da povećam memoriju (nekompatibilnost Toshibe i konkretnog Apacer modula).

Što se ljubaznosti tiče - mislim da su OK. Samo ne znam na koga sve možeš da naletiš: na onog ko `zna` ili na onog ko stvarno zna. Ja sam bio u njihovoj prodavnici u Cara Nikolaja i bili su OK...

Pozdrav!

Vlada
peramornar Re: 13.10.2008. 04:52 #74996

broj poruka: 37
Cisto radi informacije:
Postoji i verzija sa 6 celijskom baterijom (doduse ne u Bg-u)
Ovde u (Kanadi) ga reklamiraju sa 1GB rama ,ali niko ne spominje dali je to jedan modul ili dva.Na moje pitanje dali mogu da ga prosirim sa memorijom i koliko on mi je odgovorio da to ne mogu da uradim sam jer je to boze moj isuvise komplikovano(valjda Kanadjani navikli da ih sisa ko kako stigne za te gluposti)
Cena je ovde skoro identicna ,gore pomenuta verzija sa Xp-om i sa 1 god garancije kosta 486 Cad

Vaskev re 13.10.2008. 09:48 #75003

broj poruka: 1673
Jos nisam sreo laptop kome je zalemljena memorija, (mozda i postoje izuzeci) drugi slot je kod nekih (HP) smesten ispod tastature pa se ista mora skinuti ali je i tu standardni Sodimm slot. Ista prica je i kod pojedinih Sony Vaio modela, razlog pomenute kombinacije je dostupnost miniPCI slota za prosirenja sa donje strane, odmah pored drugog Sodimm-a. Potrazi negde na netu Service manual ili Maintaince Guide za taj model pa ces videti tacno o cemu se radi. Jedino je pitanje ozbiljnosti proizvodjaca, kod HP-a imas na njihovom sajtu, za Toshibu takodje a za ostale mozda moras da se snalazis na neki drugi nacin.

vaikiki RE 13.10.2008. 21:35 #75097

ima na youtube-u gomila snjimaka kako se dodaje memorija ima klasican sodim slot mada terba pola kompa da se raskaci i izvadi ali... sta da se radi

a svi su ili smislili neku navlakusu ili su napravili gresku

u svakom slucaju hvala na informacijama
pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs