Zdravo svima! Konacno sam se skontao sa budzetom pa mi treba vasa pomoc da ga potrosim na pravi nacin..:))
Ne razumem se toliko u laptopove, ali koliko znam Toshiba je jedna od najstarijih kompanija koja posluje na nasem trzistu. Nasao sam jedan interesantan laptop pa me interesuje vase misljenje o istom!!!
Radi se o modelu `Toshiba Satellite A300D-157` koji kosta 57.095 dinara.
Opis proizvoda:
Toshiba laptop Satellite A300D-157 Operativni sistem: Originalni Windows Vista® Home Premium Edition ( Toshiba-HDD spasavanje) Procesor : AMD Turion 64 X2, 2.13GHz Sistemska memorija: standardna : 4,096 (2,048 + 2,048) MB maksimalna mogućnost proširivanja : 8,192 MB tehnologija : DDR2 RAM (800 MHz) Čvrsti disk: kapacitet : 320 GB certifikacija : S.M.A.R.T. DVD Super Multi jedinica (Double Layer) Grafička kartica: ATI Mobility Radeon™ HD 3650 koja podržava HyperMemory™ tehnologiju, količina memorije : 512 MB namenske VRAM memorije (do 2.302 MB ukupne dostupne grafičke memorije uz korišćenje HyperMemory™ tehnologije sa 4 GB sistemske memorije) tip memorije : GDDR2 (500 MHz) Video RAM (kombinacija Video RAM i sistemske memorije) povezana magistrala : 16x PCI Express Interfejsi: 1 x DC ulaz 1 x eksterni monitor 1 x RJ-11 1 x RJ-45 1 x TV izlaz (s-video) 1 x i.LINK® (IEEE 1394) 1 x eksterni mikrofon 1 x slušalice (stereo) 1 x SP/DIF (optički) uz priključak za slušalice 1 x integrisana Web kamera od 1,3 megapiksela sa ugrađenim mikrofonom Proširenje: 2 x konektori za memoriju (1 za podešavanje) 1 x konektor za ExpressCard Bežična komunikacija: Bežična tehnologija : Bluetooth® Žična komunikacija: topologija : Fast Ethernet LAN brzina : 10BASE-T/100BASE-TX Tastatura: tasteri : 87 Windows tasteri : Da Pokazivački uređaj: tip : Dodirna tabla Baterija: tehnologija : litijum-jonska maksimalno trajanje : do 1,10 č (Mobile Mark™ 2007) Adapter naizmenične struje: ulazni napon : adapter naizmenične struje (100/240V) sa automatskim prilagođavanjem za upotrebu širom sveta Prateći hardver: Adapter naizmenične struje Prateći softver: Toshiba Bluetooth™ Stack Toshiba Bluetooth™ monitor Toshiba Disc Creator Toshiba uputstvo za korisnike Uslužni program za supervizorske lozinke Toshiba pomoćnik Pomoćni softver za Chicony kameru Toshiba DVD plejer Ulead® DVD MovieWriter® za TOSHIBA računare Toshiba prepoznavanje lica McAfee® Internet Security Suite 2008 - Toshiba Edition (uključuje besplatne Internet ispravke u roku od 30 dana) Connectivity Doctor ConfigFree™ Uslužni i upravljački programi preduzeća Toshiba Toshiba EasyMedia: McAfee® Internet Security Suite 2008 - Toshiba Edition Bluetooth® 2,1 sa EDR-om Toshiba prepoznavanje lica Smart Display podrška Toshiba fleš kartice brzi tasteri Ugrađena kamera & mikrofon Diversity antena Integrisani Bridge Media adapter Toshiba ConfigFree™ Dolby® Sound Room™ Harman Kardon® stereo zvučnici Podrška za interni HD 720p S/PDIF Bezbednosne funkcije: osnovni paket baterija (klizno pričvršćivanje) osnovna memorija (pričvršćivanje šrafovima) HDD lozinka na zahtev supervizorska lozinka konektor za Kensington bravu za kabl korisnička lozinka komutator bežičnog LAN-a osnovni čvrsti disk (pričvršćivanje šrafovima) Posebne funkcije: Podržava SM BIOS HD audio podrška integrisani mikrofon za Voice over IP Tehnologija AMD PowerNow!™ Multimedijalna traka sa 6 lakih brzih tastera (funkcija za uključivanje/isključivanje dodirne table osvetljene belom LED diodom, Satellite logotip i brzi tasteri kao i tasteri za premotavanje unazad, reprodukovanje, zaustavljanje, premotavanje unapred i CD/DVD pokretač) integrisana Web kamera od 1.3 megapiksela za Video over IP Certifikacija: Ovaj proizvod je usklađen sa zahtevima primenljivih evropskih direktiva za CE oznake. Garancija: 2 godine Zemlja porekla: PRC
Pod jedan, svaka ti cast, za sve ove informacije sto si nam dostavio, a gledaj po meni neki sa Intelovim procesorom, ipak su oni sad najjaci, ali je ovaj sasvim ok, i mislim da je BataCele pre pomenuo da ima program ako su ti komponente AMD-ATI, automatski se klokuju procesor i graficka, kad ulazis u neku igru, ali ipak ti je sad Intel mnogo ispred AMD-a, i da reci za sta ga koristis. Srecno sa kupovinom!!!
zanimljivo je da si izostavio velicinu ekrana i koji operativni sistem dobijas... elem, jedino sto mi se ne dopada je kilava baterija (odnosno sumanuta potrosnja) a i amd procesor mi bode oci, stoga:
1. toshiba je dobra marka, neces pogresiti sa njom (razmisli i o drugim modelima) 2. ako ti nije bitna autonomija rada i ne treba ti ozbiljan procesor (za rendere, animacije, video obradu i sl.) - uzimaj 3. ako uzmes kad startujes sistem prvi put odmah ubij McAfee ne zato sto ces morati da ga placas za mesec dana vec zato sto i nije neki antivirus (iz licnog iskustva govorim) i nakon deinstalacije udji u program files i obrisi ceo folder (jer Spamkiller nastavlja da se butuje sa sistemom uprkos deinstaliranju).
p.s. ma, malo je, bre, 1:10h rada na bateriji za nov komp! Toshiba ume da bude izuzetno stedljiva, ovo ispada k`o da su ih zbrzali dok im je trajala baterija :)
Ja samo mogu da ti kazem da se za te nove Toshibe lepe otisci prstiju kao nenormalni, cak je i tastatura izradjena u istom fazonu sto i nije mnogo logicno al ajde. Sve u svemu dobijas za kolicinu ulozenog novca odlicnu konfiguraciju, ako si u stanju da zanemaris izgled i izradu.
Ne razumem se toliko u laptopove, ali koliko znam Toshiba je jedna od najstarijih kompanija koja posluje na nasem trzistu.
Ako si mislio u poslu sa Laptopovima, Toshiba je najstarija firma koja posluje na bilo kom trzistu, naime prvi Laptop je izasao iz Toshibe. Inace gledaj da uzmes Laptop baziran na Intel-u jer je daleko bolji od konkurenta po pitanju Power menagementa i stednje energije a samim tim i u trajanju baterije. Inace 1:10h prema Centrinovih 2-3h sa klasicnim baterijama ili cak do 5,5h (HP pojedine serije i Lenovo pojedini modeli) zvuci jako smesno a kada baterija pocne vremenom da smanjuje kapacitet usled starenja zvucace zalosno. Inace kada dodje do starenja baterije za neku godinu otprilike ce to biti najskuplja komponenta na tom racunaru (kada mu realno padne vrednost). Inace vodi racuna pri izboru firme jer ne daju svi garanciju na sve komponente podjednako. Kod nekih je garancija 1god, kod nekih je 1god ali na bateriju 6meseci itd. Dobro se raspitaj pre kupovine sta tacno podrazumeva garancija.
Preskoči AMD-a, ostatak konfiguracije je odličan + toshiba proveren kvalitet i support i nema greške. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.