Dobio sam nov notebook sa Vista Busines OS-om ( image on HDD ) i radio je super dok sam ja mogao da istrpim Vistu (cca 2 dana).Uz podrsku iz Microsoft srbija sam saznao kako da legalno predjem na XP-profesional bez gubljenja licence za OS.... Elem, poskidao sam sve od drajvera i onog suludog softvera koji se nalazi na HP-ovom sajtu za dati model, beskrajno napunio toolbare svime potrebnim i nepotrebnim , ali su mi ostala dva problema: 1. u devajs menadžeru mi i dalje stoji jedan upitnik koji nikako ne mogu da definišem šta je i što je još gore: 2. ne mogu da promenim intezitet osvetljaja monitora, kao da FN na tastaturi ne reaguje OS xp corporate...dodat oficijelni SP3za XP Svi moguci drajveri za hardver i podrske za keyboard instalirani ( za XP) rado bih vam poslao graficki prikaz Device ali alt-prncsr je plava funkc.key koji meni pod xp-om ne radi AJTE LJUDI POMAGAJTE...Što mi je činiti...
Nemam iskustva sa tim modelom ali jedno sam siguran, Fn za osvetljenje je cisto hardverska funkcija koja nema veze sa drajverima i mora da radi, jedino je problem ako ga neki drajver koji ne radi kako treba blokira. Inace na HP-u sve savrseno radi i bez drajvera, mislim na pointing devices i keyboard, jedino instalacijom drajvera dobijas neke dodatna, preciznija podesavanja. Imao je nekada programcic koji je detektovao u device manageru uredjaje koji su `nedetektovani` ali sad da me ubijes kako se zove.
Proveri da li ti je u BIOS-u uključen senzeor koji detektuje nivo potrebnog osvetljenja i automatski ti podešava ekran. Mene je taj senzor nervirao, pa sam ga isključio i ručno podesio koliko mi intenzitet pozadinskog osvetljenja.
A da probas da se obratis nekom autorizovanom servisu,posaljes im SN i PN od notebook-a i trazis da ti daju recovery diskove sa windows-om xp i diskom sa drajverima - to malo traje oko 10 dana, ali nemas problema sa instaliranjem drajvera. Sve ovo zna jer sam imao licno problem sa mojim hp notebookom nx9420. Posalo sam meil u servis Comtrada i dobio downgrade.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.