Treba mi neka konfiguracija koja ce se koristiti za
* snimanje i obradu zvuka * rad u programima ofisa
i to nesto kao:
- Core Duo, 2 GHz - 2 GB rama - HDD od 160 - 250 GB - Dobre stereo zvucnike (ne kao neki modeli HP koji imaju samo 1) - LAN - Wireless - Bluetooth - Modem - VGA bla, bla...
Ne bih Vistu, jer vecina programa za snimanje i obradu zvuka koje imam nisu kompatibilni sa Vistom.
Najpre sam hteo Tosibu, ali sam video da se ne prodaju bez Viste, kao i da se Vista lako obara, ali se tesko instalira XP zbog nekih zezanja oko drajvera, IDE konekcije i SATA HDD !? Nisam bas siguran da sam dobro zapamtio ?! Da li je to istina i u cemu je fora ?
Ako hoces bez Viste Dell nisu losi ko sto rece covek, Linux je besplatan operativni sistem, takodje veliki broj racunara ima i free dos, kao OS tako da bi trebali da imaju driveri, ali idi na siguricu, Dell nisu losi, ali nekako su preskupi cini mi se, vidi i Fujitsu-Siemens neko rece da su se u zadnje vreme popravili. Srecno sa kupovinom!!!
Bas pre neki dan sam uzeo HP 6820s, imas ga na akciji u W.. W.. za 41.999, dolazi sa 1gb rama ali sam odmah dokupio jos 1 gb. Mislim da za te pare nema bolji laptop (Core Duo 1.7GHz, 17`` wide, i ne integrisana grafika Ati X1350 128mb DDR2). Jedino sto mi se ne svidja sto ima jedan zvucnik i sto je garancija za HP godinu dana. Dolazi bez operativnog sistema (ima DOS) i bez drajvera (moras da ih skines na HP sajtu, ima i za XP i Vistu).
Dell je ok, ali, primetio sam da je on skuplji u odnosu na druge topov sa istom ili slicnom konfiguracijom. To me odvraca od Dell-a.
HP 6820S je jako primamljiv, ali malo mi smeta sto ima jedan zvucnik, a meni ipak treba za snimanje i obradu zvuka, pa... Drugo, ima 1,7 GHz, a dobio sam preporuku da mi za ove potrebe treba oko 2 GHz. Trece, ima 1 godinu garancije.
Kada bi imao neki ovakav HP, a svakako bih dokupio 1 GB rama, ako ima samo 1 GB.
Moja topla preporuka bi ti svakako bio MSIGX610px-043eu, njegova cena je oko 49000 din a laptop takvih performansi kod drugih proizvodjaca ne bi mogao uzeti ispod minimum 60000. Osim toga kod MSI imas 2 godine garancije sa obezbedjenim 72h pickup&return servisom sto znaci da ako ti se nesto dogodi ne daj boze dodju po njega i vrate ti ga u roku od 3 dana. Ovaj laptop poseduje AMS turion na 2,0 ghz, 2 gb rama, 250 gb hd, Radeona hd2600 256 mb, DVD rw, LAN, Wireless, 5 in 1 citac kartica , HDMI i integrisanu web cameru. Ide bez operativnog sistema , lako se na njega stavlja xp. To je lap tiopa koji malo ide iznad tvog opsega cena a ako ne mozes sebi priustiti to laptop koji bi ti sigurno obavljao posao a znatno je jeftiniji je MSI ex610x-018 eu. on je oko 37000 a ima AMD turion na 1,8 sto ti je zapravo isti procesor ko na prethodnom modelu, 2 gb rama, 160 gb hard, ati radeona hd2400 256 mb, i sve ostalo je isto ko na prethodnom modelu .
Ne znam da li sam pogresio, ali videcemo. Jedina stvar koja me muci je kako cu instalirati XP i kako ce ga masina prihvatiti, s obzirom na problem sa sata drajverima... A i koliko ce sistem biti stabilan ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.