Razmisljam da li da kupim Eee PC 4G Surf za word processing tj. kao zamenu za svesku za skolu i bilo koju drugu priliku. Znam da je tu najveci problem baterija, ali ako se koristi sa najmanjim osvetljenjem samo za kuckanje pretpostavljam da moze da traje 3-4 sata? U svakom slucaju zeleo bih da cujem kakvo su iskustvo ljudi imali sa ovim `kompom`.
Slažem se, too small, malo je stvari za koje on može biti koristan prenosni računar, kao na primer......................hm...................... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
ali mail moze da se proveri i preko obicnog mobilnog telefona, zar ne? nisam imao iskustva sa tim zecom (Eee-om) ali poznajem neke ljude kojima je on sasvim dovoljan za istu namenu o kojoj govoris. ja sam uvek za kompletna resenja, a ne parcijalna tako da predlazem pravi komp ali to je neka druga prica...
kao zamena za svesku za skolu, to jedino ako bezis sa casova... svakog dana a i ukrasce ti ga neko na fizickom... 4 sata bas i nece da drzi baterija cak i ako mu smanjis osvetljenje na minimum sto se tice ekrana, da mu je mali, mali mu je, 800x480, odn. 800x600 ako se rola, mada je podrzavao 1024x768 ali su mu to ubili u bios-u i drajverima, ne mozes da razlikujes sta je pointer od misa a sta zrnce prasine
sto se tice funkcionalnosti, stvarno zavisi u koje svrhe ga koristis... da reklame montiras neces moci, programiranje u 15 prozora je zamorno, sitne ispravke mogu, crysis nece moci, pasijans moze, word 2007 leti bez problema, besuman je tako da torenti nocu odlicno pristizu, wifi mu je odlican, i linux i xp rade bez problema, tastatura nije za cevape
izbacili su http://www.cpp.in/dev/eeectl/ tako da mozes na zivo iz xp-a da ga vratis sa 600MHz na 900MHz, da mu pojacas osvetljenje ekrana jos za 3 nivoa, da sam kontrolises broj obrtaja kulera... itd.
mislim da trenutnu cenu potpuno opravdava, jedino je pitanje sta kome treba
Mislio sam da Eee PC moze da radi kao notebook tj. bukvalno sveska za zapisivanje. Ova osnovna verzija je jako jeftina tako da bi bila dobra kupovina kada bi imao dovoljno baterije da se koristi 4 sata minimum. Ipak cuo sam da je tastatura prilicno nezgodna za brzo kucanje tako da je diskutabilo da li bih brze pisao na njemu ili po svesci. Posto je mali i lagan verovatno ga ne bih vadio iz torbe koju inace uvek nosim sa sobom. sto dosta eliminise problem kradje dok sam u skoli :P. Naravno nisam ni razmisljao o Eee PC-u kao o glavnom kopmjuteru, ni drugom, ni trecem samo kao o elektronskoj svesci.
:: Razmisljam da li da kupim Eee PC 4G Surf za word processing tj. kao zamenu za svesku za skolu i bilo koju drugu priliku. Znam da je tu najveci problem baterija, ali ako se koristi sa najmanjim osvetljenjem samo za kuckanje pretpostavljam da moze da traje 3-4 sata? U svakom slucaju zeleo bih da cujem kakvo su iskustvo ljudi imali sa ovim `kompom` ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.