Zdravo drugari raskrstio sam sa desktopima imao sam 2 komada u stanu od 48 kvadrati i poludio od kablova i zauzimanja prostora. Zanima me misljenje vase posto ga uvek cenim sta da kupim kakva su vasa iskustva imam 850 eura video sam Acer Aspire 6920G-6A2G25Mn vidim da je na akciji sada ima dosta toga zanima me dali se moze uzeti toshiba slicnih karakteristika i do kog novca. Sto se tice mog iskustva sa procesorima uvek sam koristio Intel vidim da su ovi laptopovi sa XP athlonima dosta jeftiniji zanima me dali vredi uzeti mozda athlona.
I da zaboravih da pitam postoji mogucnost da dobijem tog acera iz kanade rodjak bi mi ga donio dosta je povoljniji tamo oko 790 kanadskih dolara jeli nema razlike i jeli punjac radi na nasoj struji od 220 v
Acer može da se hefta pored Toshiba-e. Za te pare imaš fantastični Toshiba P300-135, ako ga nađeš negde. Što se podrške tiče, Toshiba ima jednu od najboljih, XP drajveri i za najnovije modele. A Athlona zaobiđi jer se više greje od Core (2) Duo modela i mnogo više struje ždere pa je autonomija lošija.
Acer mi se uopšte ne sviđa, najviše zbog očajne podrške i što za svaki model treba da prevrneš internet za drajvere za XP (što ne mora da znači da ćeš ih naći), džiguljigavih tastatura i retardiranih kućišta (što oblika, boja i kvaliteta). Ta se ti sad zakači za Acer-a zbog hardvera koji je unutra. Mene ako pitaš, nije sve u tome. Kod laptopa - ne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Tošiba je keva za acer. A kad ti već donosi rođo pogledaj neke modele HP-a(pavilion DV9000 seriju) imaš ih sa blue ray čitačem plus su 17incha plus slična cena. Ovde ih nećeš naći. Prošvrljaj malo po futureshop-u i bestbuy-u. Naravno obrati pažnju da prikazuju cenu u CA dolarima. Nemoj Athlona kad za te pare koje imaš, imaš turiona ili core2duo. Prvi se greje više od drugog pa, a po performansama su izjednačeni(naravno pandani). Ti vidi šta ti se više sviđa. Punjač(barem ovaj moj HP-ov) radi na našoj struji ali ako ga uzima već tamo nek uzme i dodatak za naše štekere i miran si. a sta ti ja znam...
A i ja sam isto gledao to sto mi kazete Acer je nekako plastikas i nije mi bas na nivou Toshibe a sad cu provrljati netom da vidim te HP modele sto rekoste. Neznam svescu fokus onda na Toshibu sa Intelom Core2duo pa cu da vidim sta se moze uzeti do te cene u Toshibi. Cuo sam to da je problem za Acera za XP drivere jer on dolazi sa vistom a na zvanicnom sajtu nema pola drajvera za xp kad ih tu nema de ce ih biti onda.
Pa ponekad proradi caka da skineš drajvere sa sajta proizvođača određene komponente laptopa, a ne na sajtu proizvođača samog laptopa. Neki su budženi...itd. Zdrav razum kaže, imaš laptop koji ima support za Vistu - rubbish, pokušaš da nađeš sve od drajvera za XP što iole ima šanse da radi. Format, staviš XP i probaš. Pre toga naravno Acronis, da ne bi izgubio 3 sata na vraćanje Viste. HP ima takođe odličnu `XP` podršku, i za divno čudo MSI. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: A i ja sam isto gledao to sto mi kazete Acer je nekako plastikas i nije mi bas na nivou Toshibe a sad cu provrljati netom da vidim te HP modele sto rekoste. Neznam svescu fokus onda na Toshibu sa Intelom Core2duo pa cu da vidim sta se moze uzeti do te cene u Toshibi. Cuo sam to da je problem za Acera za XP drivere jer on dolazi sa vistom a na zvanicnom sajtu nema pola drajvera za xp kad ih tu nema de ce ih biti onda :: ::
I ta je pametna. Sada bas dok gledam podatke o ovom HP i poredim ga sa Toshibom videh da Acer zauzima oko 22 % ukupne prodaje na svetskom nivou laptopova vajda zbog pristupacne cene to postize
:: :: A i ja sam isto gledao to sto mi kazete Acer je nekako plastikas i nije mi bas na nivou Toshibe a sad cu provrljati netom da vidim te HP modele sto rekoste. Neznam svescu fokus onda na Toshibu sa Intelom Core2duo pa cu da vidim sta se moze uzeti do te cene u Toshibi. Cuo sam to da je problem za Acera za XP drivere jer on dolazi sa vistom a na zvanicnom sajtu nema pola drajvera za xp kad ih tu nema de ce ih biti onda :: ::
HP takođe ima on line podršku 24h. Probao samje i fukcioniše. U formi četa je samo što se dopisuješ sa njihovim operaterom(engleski obavezan, vrlo fini ljudi:). Acer 22%!? Pa je*em ti laptop koji hvale po tome što ima neke zvučnike cinedash ili šta već i touchpad preslikan iz zvezdanih staza. Kupuješ kompjuter, ne mp4.
Specifikacije su manje više iste i za Tošibu i za HP. Moj glas ide HP-u u tom slučaju. Igrao sam se i igram se sa Tecra modelom core2duo 2.4ghz centrino Vpro platforma i nisam nešto preterano zadovoljan. Daleko od toga da ne radi, ali nesme da se dešava na jednom takvom lapu, da touchpad blokira relativno često na po dve sekunde pa onda da proradi, a i grafika ne crta baš najbolje neke mape. Sa druge strane kolega je imao Tecru staru tri godine i nikad joj ništa nije falilo. a sta ti ja znam...
:: HP takođe ima on line podršku 24h. Probao samje i fukcioniše. U formi četa je samo što se dopisuješ sa njihovim operaterom(engleski obavezan, vrlo fini ljudi:) :: Acer 22%!? Pa je*em ti laptop koji hvale po tome što ima neke zvučnike cinedash ili šta već i touchpad preslikan iz zvezdanih staza. Kupuješ kompjuter, ne mp4 :: :: Specifikacije su manje više iste i za Tošibu i za HP. Moj glas ide HP-u u tom slučaju :: Igrao sam se i igram se sa Tecra modelom core2duo 2.4ghz centrino Vpro platforma i nisam nešto preterano zadovoljan. Daleko od toga da ne radi, ali nesme da se dešava na jednom takvom lapu, da touchpad blokira relativno često na po dve sekunde pa onda da proradi, a i grafika ne crta baš najbolje neke mape :: Sa druge strane kolega je imao Tecru staru tri godine i nikad joj ništa nije falilo :: a sta ti ja znam.. :: :: Braco,sutra cu da obidjem sve prodavnice laptopova u prestonici nasoj pa cu da odlucim video sam HP dv6770 na netu ali nemam pojma dali ga ima u nas. Bas mi se svidja ali sumnjam da cu ga naci u 850 e ako Toshiba negine. Acer otpada :( HP mi se vise svidja siv je :)
DELL Studio 15, Intel Core 2 Duo T5750, 2.00GHz, 15.4`, 2GB, 250GB HDD, ATI Radeon HD3650, DVDRW, Bluetooth, WebCAM, wifi,Fingerprint Reader (black) -cena je 690 evrici u Beogradu
ili
HP Pavilion d6835ca..Intel C2C t5550 1.83Ghz,3GB,250 HDD,nVidia gforce 8400gs,dvdrw,bt webcam.wifi- Cena je 990 dolara kanadskih to je oko 650 eura plus cariniku 50 evra na kafu.
Sta od ta dva uzeti...Vec 3 dana dumam HP mi je veca sminka ali ovaj dell mi nekako jece izgleda-cvrsce ...:-( pomoc
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.