Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
msi wind vs acer aspire one ili...
STRANA 1 OD 1
vaikiki msi wind vs acer aspire one ili... 21.08.2008. 16:59 T11560

status: user
broj poruka: 304

u skorije vreme nameravam da pazarim neki laptop i zagledao sam se u ovaj msi wind,
znam da je taj malisa jos uvek daleko od laptopa koji su skoro danas izjednaceni sa kucnim kompjuterima ali za tu cenu po mom nekom misljenju sasvim je dovoljan za sve sem za igranje naravno

e sad ako neko zna kakav je taj intel atom procesor jel valja to nesto ili je neko tesko smece???
(imao sam jedno vreme onaj asus eee on je bio na 900 mhz i radio je pristojno sta znam cini mi se da je bio celeron ali nisam siguran)

druga stvar koja me strasno strasno interesuje je monitor
njegova rezolucija je 1024x600 sta mislite da li je to dovoljno za normalan rad???

(taj komp bi terbao da sluzi za neko mlacenje po netu , svremena na vreme da se pogleda neki filmic kad nisam gajbi i programiranje na faxu )

na onom ekrancicu 7inca i rezolucijom koliko se secam 800x480 bilo je katastrofalno samo upaliti eclips a kamoli traziti neki deo koda ili sta vec jednostavno nije bilo mesta

e sad u naslovu sam stavio `msi wind vs acer aspire one ili...`

acer aspire one je po `snazi` isti kao i msi ali nema hdd i ima za 1 inc manji monitorcic ali razvija istu rezoluciju 1024x600 i 100e je jeftiniji
taman za tih 100e moze da se uzme pristojan eksterni hdd i to dodje nekako isto kao i msi jedino sto je manji taj monitor

interesuje me vase misljenje vredi li ovo nabavljati ako vredi koji od ova 2 ili da batalim celu stvar i da uzmem normalan laptop i tegljacim 7-8kila na ledjima kao do sad sto sam radio

svaki komentar bi mi mnogo znacio bio + ili -

hvala
pozz svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 21.08.2008. 17:15 #67316

broj poruka: 9121
Atom ti je za tako te male laptopove i klima uredje, frizidere itd. Za eclipse ti je 17` najbolje resenje mozda sa 15.4 nekako mozes da prodjes, mislim da ti treba pravi lap top, a ne to malo cudo. Taj mali laptop ti je ono kao ajmo u sumu da gledamo film, mali stedljiv i naravno funkcionalan ali za studiranje ti je jedino nesto jace, i ti mali laptopovi ce za godinu dana da budu glupi jer ce njihove performanse lose u odnosu na neke laptopove od 500+ evra, nego ti gledaj nesto 17` incno do 1000 evra, vise se ne isplati nek te sluzi do kraja fakulteta, ako sad kreces i miran si!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 21.08.2008. 17:21 #67320

broj poruka: 12057

Oba su useless za bilo kaskav posao vezan za neki vid radne površine. Ta 1024 x 600....ne znam šta da ti kažem, obori sebi na monitoru na neku blisku rezoluciju i krenei nešto da ozbiljno da radiš.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

vaikiki re 21.08.2008. 17:28 #67328

imam ja laptop koji koristim za sve to 15.4
nego mi je muka da ga nosam kroz prevoz i to laptop+torba+punjac=7.5kg

a kilogram i punjac realno mnogo je lakse nositi svuda nego ovo sto imam a kamoli 17 inca

to mi je najveca muka

a inace to za programiranje mislio sam da moze da posluzi u slucaju da mi bas zatreba inace mogu ja na faxu da uzmem monitor i da prikacim na njega
no probacu da spustim gajbi rezoluciju pa da radim tako malo to nije losa ideja
Equinoxe Re: 21.08.2008. 17:55 #67330

broj poruka: 12057

Pa da jebi ga, vidi da li možeš da se adaptiraš i organizuješ, pa onda samo napred.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: imam ja laptop koji koristim za sve to 15.
:: nego mi je muka da ga nosam kroz prevoz i to laptop+torba+punjac=7.5k
::
:: a kilogram i punjac realno mnogo je lakse nositi svuda nego ovo sto imam a kamoli 17 inc
:: to mi je najveca muka
:: a inace to za programiranje mislio sam da moze da posluzi u slucaju da mi bas zatreba inace mogu ja na faxu da uzmem monitor i da prikacim na njeg
:: no probacu da spustim gajbi rezoluciju pa da radim tako malo to nije losa idej
pajsgudgud up and atom 21.08.2008. 18:46 #67337

broj poruka: 3741
Te dve stvarčice su pravljenje za net i neko kucanje dokumenata pre svega. MIslim da će se na njih sa neke vremenske distance gledati kao na proizvod koji je omašio centar. Treba da nadoknadi nedostatke mobilnih telefona, a da opet ne bude klasičan laptop(masivan, upravo ono što je tvoj problem). Dakle ultra mobilna spravica, ali kad god budeš hteo nešto ozbiljnije da uradiš tebi će trebati ozbiljnija mašina. Eksterni hard, pa eksterni čitač diska, i onda imaš nešto što bi ima obrise kopjutera u sebi?
Što se tiče težine lapa, gledaj na to sa vedrije strane, konstantno vežbaš leđa:P
a sta ti ja znam...

xenox Imas i Aspire One a150 21.08.2008. 20:26 #67350

broj poruka: 1400
On ima hard od 80GB, i trajanje baterije od 6-7 sati. I ja sam ga prekjuce video u ponudi. Mislim da je Acer ipak bolji od MSI. Jedino je ekran manji za 1`, ali je ceo manji za po 1cm. A i jeftiniji je od MSI Wind.
vaikiki re 21.08.2008. 21:28 #67357

heh to stalno vezbanje ledja me je bas iskrililo

onaj asus eee dok sam imao mogla je cela oprema za bazen da mi stane i on u dzep od ranca i onda sam stalno vezbao ledja na bazenu ko covek
a pored ovog sto imam nemoze ni sibica a kamoli oprema da se ponese

no sad meni najlogicnije resenje ispade da skupljam parice da nabavim msi ili ovaj drugi da vidim kako cu se snaci pa tek onda da prodajem stari lap.
mada dok se to sve izdesava narocito ovo sakupljanje kesa ima da izadje i nesto novo :S
xenox Pa vec jeste izaslo, ali jos nema kod nas 22.08.2008. 09:43 #67381

broj poruka: 1400

Ili bar jos nisam zvanicno nasao
Asus eee 901, i 1000, mada su im tastature verovatno kao i kod eee 4G manje nego kod MSI Wind i Acer Aspire One. Wind sam video uzivo, i stvarno dobro izgleda, a i tastatura je vrlo upotrebljiva (dok mi se kod Asus eee prsti bas i nisu lako gadjali po jedan taster).
Koliko mi se cini i HP istrcava sa necim slicnim i jeftinim, Fujitsu nije jeftin, a Gigabyte isto tako pravi neki skuplji model.

Sad malo skupljam dinare, pa da odem da vidim uzivo Acera i Wind jedan pored drugog, ali mislim da je Acer One a150 sa novom baterijom od 6 celija u prednosti.
vaikiki re 23.08.2008. 18:19 #67471

ja sam ovaj eee 4g imao i stvarno tastaturaj jedino sa 2 prsta da se nabada

a inace ovaj wind ima u nekoliko razlicitih verzija sa 512 rama (kao linux verzija) i 1024 (win) i ima sa i bez BT i baterija sa3 ili sa 6 celija ova sa 6 celija kao drzi 5,5 sati pri max opterecenju mada mozda im i poverujem

samo sto taj sa 6 celija baterijom nema kod nas naravno kod nas samo skart

a inace acer one a150 nisam video sad cem pogledam sta je to cini mi se da je neko rekao da ima i hdd od 80gb
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs