Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
ThinkPad R51e problem sa novim procesorom?
STRANA 1 OD 1
alexr ThinkPad R51e problem sa novim procesorom? 20.08.2008. 19:53 T11538

status: user
broj poruka: 56
Originalno ja imam celeron na 1.6Ghz,naravno centrino platforma e sad nabavim od coveka polovan pentium na 1.73 koji podrzava ploca kao sto podrzava i 1.86 i 2.13 ali ih nema,ugradim procesor bios prepozna lepo ispise pentium insade pokrenem ja racunar uradim par testova i posle sat vremena popijem plavi ekran,restartujem pa ponovo nakon par minuta isto...posle toga nisam stizao dalje od biosa? Imam dva memorijska modula jedan je hynix a drugi kingston oba rade na 533.Ploca podrzava fsb od 400-533 to nije problem.Ovaj tvrdi da je kod njega radio besprekorno da li je moguce da memorija nije kompatibilna sto mi se cini kao glupost ili me prevario za sitne pare ili nesto trece?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re... 20.08.2008. 19:57 #67126

broj poruka: 1454
Da li si sve lepo sve povezao nazad kada si menjao procesor? Možda se gasi ako pasta nije dobro nanešena ili ako je stara pa se osušila, što neminovno dovodi do sr`nja.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

zandarm Ovaj da... 20.08.2008. 20:05 #67131

broj poruka: 1454
Sad sam video da je notebook u pitanju, tako da ne znam ni da li se stavlja pasta ili kako to već funkcioniše... I tako...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

Equinoxe Re: ... 21.08.2008. 00:36 #67190

broj poruka: 12057

Možda jednostavno treba da uradiš update BIOS-a ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

alexr nije pasta sigurno 21.08.2008. 08:42 #67210

Otvaranje laptopa je dosta komplikovano,ja sam skinuo servisno upustvo ali sama zamena procesora je ista kao i obicno skines hladnjak i stavis ga u utor..izbrisao sam originalnu pastu i stavio mnogo bolju cooler masterovu to sam uradio bez greske...bios to je dobra ideja ali procesor je prepoznat od biosa lepo pise pentium na 1.73 2mb l2 kesa takt 533 znaci sve je ok.Buni me sto je radio besprekorno sat vremena a onda je vindows pobrljavio, dos programi sa hirenboota nisu hteli da se ucitaju u ram isto.Sa celeronom sve opet radi perfektno...skinucu najnoviju verziju biosa za pocetak

arien Re: ThinkPad R51e problem sa novim procesorom? 21.08.2008. 13:39 #67253

broj poruka: 11
A jesi li siguran da matična podržava taj CPU sa 2MB L2 keša?
(Ja imam IBM ThinkPad R51E sa Celeron-om M 1.5GHz (L2=1MB) i NIJE CENTRINO)
alexr sta je ako nije centrino? 21.08.2008. 21:10 #67355

Na sajtu i u stampanoj dokumentaciji pise da podrzava celerone na 1.4,1.5 i na 1.6 i pentium M oznake 740 - 1.73 750 - 1.86 i na 2.13. Procesori su svi isti intelovi svejedno gde ih stavljas svi imaju cini mi se 749 podnozje.medjutim istina je da IBM ima problem sa kompatibilnoscu recimo moj stari P2 kompletno IBM gde nijedna memorija nije htela da radi od 3-4 koje sam probao tako da izgleda da mi je neki bolje opremljen servis jedino resenje i da isprobam na licu mesta nekoliko procesora i memorija.Ili da batalim sve i ostavim ovako a ruku na srce radi bas dobro...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs