Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pitanje za nove Toshiba laptop user-e
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Pitanje za nove Toshiba laptop user-e 03.08.2008. 19:06 T11254

status: user
broj poruka: 12057

Kupio sam Toshiba laptop P300-135. Fantastična mašina, mehanički izuzetno kvalitetna, ima sve što mi treba, i bla, bla.....imam samo jednu nedoumicu.
Uz laptop se u paketu ne dobija ni jedan CD/DVD. Vista Home Premium SP1 nastavlja, kada pokrenete lap prvi put, kompletnu instalaciju OS-a sa sve programima (AV, neki sitni Toshiba alati, svi drajveri....itd.).
Postoji wizard kojim narežete Recovery DVD, kojim se ovaj potuno isti sistem vreće na početno stanje za 15 min (kao mini Acronis). Pretpostavljam da zato nije neophodan neki DVD sa drajverima. Da li sam u pravu, ili sam trebao da dobijem neki CD/DVD ?

Inače na Toshiba support sajtu može da se skine preko 1GB drajvera i alata za XP i Vistu.

Hvala unapred na komentarima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
spider12 recovery 03.08.2008. 19:16 #64941

broj poruka: 92

ne treba ti nikakav dodatni dvd sa drajverima jer kad zapocnes recovery proces sa skrivene particije na hdd-u ili sa narezanih dvd-a sve se vraca na fabricko stanje, znaci vista sa svim drajverima i aplikacijama, sve fino instalirano .)
Equinoxe Re: 03.08.2008. 19:35 #64944

Znam ja da ne treba jer recovery sve vraća na fabričko stanje, ne radi se o tome, već da li u paketu treba ili ne treba da se dobije neki suport CD/DVD. Zato se obraćam ljudima koji su skoro kupili neki P(300) model ili eventulano neki `D` (AMD) ili `A`. Već je poznato da ovde u Beogradu mogu da se kupe uređaji sa različitim `paketima opreme`.

VMARC Mali savet 03.08.2008. 19:36 #64945

broj poruka: 9420
Ako vec nisi zavrsio...
Prvo aktiviraj Vistu, pa tek onda prodji Recovery Wizard. Da bi u buducnosti izbegavao ponovne aktivacije.

Ja sam na mom HPu uradio image particije Ghostom, tako da u slucaju pucanja XP Pro vracam sistem da stanje neposredno posle aktivacije i izbegavam trosenje aktivacionih pokusaja... (3 puta).

Inace ne treba ti nikakav support DVD jer sve to imas negde na HDD (bar je tako kod mene...)

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

Equinoxe Re: 03.08.2008. 19:50 #64947

Procedura je:
Upališ lap, on završi setup.....bla......i onda pokreneš Toshibin programčić koji pravi Boot Recovery DVD, sličan Acronis-ovom Boot manager-u. Ništa mene Glista ne pita za Aktivaciju sve piše....Toshiba logo....Windows is Activated......Ask for geniuine software logo.....

Kapiram ja da ne treba, samo me zanima da li su ljudi dobijali, neki su mi pričali da treba taj Recovery DVD već spreman da se dobije i neki drajveri.

pajsgudgud Toshiba nije jedini... 03.08.2008. 20:57 #64951

broj poruka: 3741
proizvođač lapova uz koji ne dobijaš nikakav disk. Uz moj HP dv9000 isto nije stigao nikakav cd, jedino dobiješ uputstvo kako da napraviš recovery disk ili kako da vratiš sistem na početno stanje bez diska. Isto je vista sp1.
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs