Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
dell 1525
STRANA 1 OD 1
jumperjack dell 1525 11.07.2008. 00:38 T10901

status: user
broj poruka: 497
Posto sam se napatio sa gore pomenutom spravom sada bi to da podelim sa Vama, dragi moji forumasi, prvo sam bio odusevljen kada sam izvadio iz kutije lep plavi teget plavi Dell cija je izrada na oko extra i sigurno u bilo kojoj boji da se uzme privlaci paznju....e, a onda problemi....prvo sam bio iznenadjen kada mi je pri instalaciji XP-a SP3 rekao da ne moze da nadje HDD ali to i nije bilo tako strasno, vrlo brzo nadjoh resenje problema sa iskljucivanjem sata opcije u biosu i kada sam zavrsio OS, ubacim cd sa drajverima kad ono q*ac, nema drv za XP.....lagano na Dell sajt, naravno nadjem doticni model...driver download ali sipak.....nema za XP....naravno moje odusevljenje laptopom prelazi u lagan bes, google....gomila sajtova...ima svega bogato kao na vasaru ali svaki 10-ti ima drajver za XP od kojih je naravno gomila neispravnih....i tako posla dva dana zajebancije, mnogo downloadovanih GB koje kakvih drajvera pola sam nasao na nekom blog spot-u od nekog indijca a pola na jednom torrentu i sada konacno sve radi... Sva ova prica je u stvari o tome kako bi se snasao neki prosecan korisnik kompjutera koji ne zna da petlja po biosu, koji nema desktop masinu, adsl i naravno dva dana vremena da skida, instalira i zajebava se sa kompom!!!!!
P.S. relativno dobar nacin MS da nas natera da predjemo svi na GLISTU
Nadam se da sam nekome pomogao!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 11.07.2008. 00:46 #62184

broj poruka: 12057

Žao mi je što si se napatio, ali kad nađeš laptop koji ti odgovora (performanse + cena), sledeća stvar koja ih nokautom uklanja sa uže liste je podrška za XP. Ne zanimaju me proizvođači koji sklapaju ugovor sa M$-om o forsiranju OS-a koji je raspali krš - Vista jer nemaju drugi način da je prodaju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

jumperjack Ma.... 11.07.2008. 00:57 #62186

pazi kad moram priznati da apsolutno nisam mislio o tome da ime palo na pamet da izbace masinu za koju nemaju drajvere.....na sve i svasta sada covek mora da obrati paznju!!!!!

VMARC Ne vidim sta je tu cudno 11.07.2008. 00:58 #62187

broj poruka: 9420
Svi proizvodjaci racunara su, po MS direktivi, ukinuli podrsku za WinXP, jer se isti i prestao proizvoditi. Podrska ostaje jos samo za modele koji (jos uvek) imaju instaliran neki od XP OSa ili su se poceli proizvoditi u vreme dok se i XP proizvodio.

Doticni laptop je fenomenalan po svim aspektima. Kvalitetu, dizajnu (sto je priznajem subjektivno) i naravno ceni, koja je u dobroj meri umanjena upravo zato sto sa sobom nosi Free DOS.

Nas problem je sto zivimo u drzavi Srbiji i mislimo da trebamo da se nerviramo jer ne mozemo da instaliramo nesto sto nije predvidjeno i naravno nije regularno (jer da je u ovom slucaju bio licencirani XP, on bi sa sobom imao integrisan drajver za i965 SATA 2 kontroler).

E sada, da nebih bio pogresno shvacen, izmadju ostalih i od strane autora ove teme, veoma mi je zao sto se covek namucio... Ja sam valjda imao srece i uspeo da pokupim drajvere sa neta veoma brzo, bez vecih problema....

Sve pohvale za ovog Inspirona...

hocukuci ... 11.07.2008. 01:17 #62191

broj poruka: 296
By the way,
jel ovako izgleda (izuzev boje) i jesi li dobio sve ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Totg5FuQfD8
http://www.youtube.com/watch?v=wP1mLHTYLGM&feature=related

jumperjack NAravno.... 11.07.2008. 06:53 #62197

da nisam dobio sve ono sto je ovaj lik izvadio iz kutije pogotovo ne mis a uz njega su od diskova dosli samo drajveri za vistu i drajver i aplikacija za web kameru!

Equinoxe Što se tiče pakovanja 11.07.2008. 09:13 #62210

broj poruka: 12057

Neke od stvari koje su došle u kutiji lika koji je snimao su `opcije` koje se biraju pri naručivanju laptopa sa DELL-ovog sajta. Kako ih DELL zove Deluxe Power Up bundle i Basic Power Up bubndle. Vidi se i po ceni.
http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/services/inspnnb/1525_dncwpa1_power_up?c=us&cs=19&l=en&s=dhs
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Mladenk Re: dell 1525 11.07.2008. 16:30 #62244

broj poruka: 89
kucanjem u google `dell 1525 windows xp drivers`
na 1. strani 5. link
http://jigar-mehta.blogspot.com/2008/02/where-are-xp-drivers-for-dell-inspiron.html
da li se ti kao `napredan` korisnik snalazis na google-u ili ces se degradirati u prosecne?

:: Posto sam se napatio sa gore pomenutom spravom sada bi to da podelim sa Vama, dragi moji forumasi, prvo sam bio odusevljen kada sam izvadio iz kutije lep plavi teget plavi Dell cija je izrada na oko extra i sigurno u bilo kojoj boji da se uzme privlaci paznju....e, a onda problemi....prvo sam bio iznenadjen kada mi je pri instalaciji XP-a SP3 rekao da ne moze da nadje HDD ali to i nije bilo tako strasno, vrlo brzo nadjoh resenje problema sa iskljucivanjem sata opcije u biosu i kada sam zavrsio OS, ubacim cd sa drajverima kad ono q*ac, nema drv za XP.....lagano na Dell sajt, naravno nadjem doticni model...driver download ali sipak.....nema za XP....naravno moje odusevljenje laptopom prelazi u lagan bes, google....gomila sajtova...ima svega bogato kao na vasaru ali svaki 10-ti ima drajver za XP od kojih je naravno gomila neispravnih....i tako posla dva dana zajebancije, mnogo downloadovanih GB koje kakvih drajvera pola sam nasao na nekom blog spot-u od nekog indijca a pola na jednom torrentu i sada konacno sve radi... Sva ova prica je u stvari o tome kako bi se snasao neki prosecan korisnik kompjutera koji ne zna da petlja po biosu, koji nema desktop masinu, adsl i naravno dva dana vremena da skida, instalira i zajebava se sa kompom!!!!
:: P.S. relativno dobar nacin MS da nas natera da predjemo svi na GLIST
:: Nadam se da sam nekome pomogao
::
jumperjack JBG 11.07.2008. 21:24 #62265

ocigledno prijatelju nisi detaljno procitao ono sto sam pisao mada moram piznati da sam doticnog gospodina ciji je blog spot krstio kao indijca je nisam mogao da se stim imena (procitaj ponovo), tu sam nasao dosta toga ali drajver za wlan i BT nisam mogao da iskoristim i morao sam da trazim dalje po torentima!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S
Da li sam napredan i prosecan korisnik je relativna stvar i stvar gledista u odnosu na druge!!!!!

goran68 Re: dell 1525 24.08.2008. 19:03 #67541

broj poruka: 20
Imao sam isti problem i uradio sve isto sto i ti pre par meseci.Naravno sada radi savrseno.Jedno pitanje dali si u BIOSU ostavio ATA ili vratio na SATA?Razlog pitanja, zato sto bi ja na drugu particiju da instaliram VISTU.Jel ima nekih problema oko toga,ako neko zna?

:: Posto sam se napatio sa gore pomenutom spravom sada bi to da podelim sa Vama, dragi moji forumasi, prvo sam bio odusevljen kada sam izvadio iz kutije lep plavi teget plavi Dell cija je izrada na oko extra i sigurno u bilo kojoj boji da se uzme privlaci paznju....e, a onda problemi....prvo sam bio iznenadjen kada mi je pri instalaciji XP-a SP3 rekao da ne moze da nadje HDD ali to i nije bilo tako strasno, vrlo brzo nadjoh resenje problema sa iskljucivanjem sata opcije u biosu i kada sam zavrsio OS, ubacim cd sa drajverima kad ono q*ac, nema drv za XP.....lagano na Dell sajt, naravno nadjem doticni model...driver download ali sipak.....nema za XP....naravno moje odusevljenje laptopom prelazi u lagan bes, google....gomila sajtova...ima svega bogato kao na vasaru ali svaki 10-ti ima drajver za XP od kojih je naravno gomila neispravnih....i tako posla dva dana zajebancije, mnogo downloadovanih GB koje kakvih drajvera pola sam nasao na nekom blog spot-u od nekog indijca a pola na jednom torrentu i sada konacno sve radi... Sva ova prica je u stvari o tome kako bi se snasao neki prosecan korisnik kompjutera koji ne zna da petlja po biosu, koji nema desktop masinu, adsl i naravno dva dana vremena da skida, instalira i zajebava se sa kompom!!!!
:: P.S. relativno dobar nacin MS da nas natera da predjemo svi na GLIST
:: Nadam se da sam nekome pomogao
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs