Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Kako da flasujem bios na laptopu!!
STRANA 1 OD 1
urosk Kako da flasujem bios na laptopu!! 24.06.2008. 12:54 T10633

status: user
broj poruka: 462
Da li bi neko mogao da mi da kratko ali jasno uputstvo kako da flalsujem bios na msi laptopu ex610, skinuo sam novi bios sa msi-jevog sajta i preporucuju da se instalira,a ja nisam to nikada radio pa da nesto ne zeznem!!! Nemam sa tim iskustva ni na obicnom kompu!!!
p.s. skinuo sam i nove ati drajvere za njega ali nece da ih instalira, kaze da se ne slaze drajver sa sistemom, a skinuo sam drajvere bas za xp!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: 24.06.2008. 13:06 #60218

broj poruka: 6502
Ja sam na svom kompu bios za maticnu MSI flash-ovao preko MSI Live update 3 na njihovom sajtu skines to i on ti sam sve odradi ali ne znam da li to radi isto za laptop.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 24.06.2008. 13:43 #60221

broj poruka: 1673
Ako nisi nikada radio a nemas problema sa laptopom, nemoj ni raditi. Konkretno procitaj sta to donosi nova verzija i koje greske ispravlja, ako licno nisi pogodjen tim problemima nemoj ga ni flesovati. Problem kod laptopova je sto posle flesovanja u slucaju da nesto ne radi kako treba, vise nema vracanja na staro. Tako je kod Toshibe i kod jos nekih modela, konkretno nisam siguran za MSI. Ako ti kojim slucajem ta nova verzija biosa bas ispravlja neku gresku (greske) onda ces detaljno uputstvo za flesovanje naci bas tamo gde nadjes i doticni bios fajl i softver za flesovanje. Ako to ne uradis kako treba, u servisu ce ti popravljanje lose flesovanog biosa naplatiti i do 50 eura.

mirza Najsigurnije je iz DOS-a 25.06.2008. 11:51 #60334

broj poruka: 115
Ako i dalje hoces da update-ujes bios, mogu ti objasniti proceduru mada nemoj raditi ako nemas potrebe za time. Prethodni post je dovoljno jasan! :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs